אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המועדונים הברזילאים רוצים להמשיך למכור את שחקניהם למשקיעים פרטיים צילום: רויטרס

המועדונים הברזילאים רוצים להמשיך למכור את שחקניהם למשקיעים פרטיים

מספר מועדוני כדורגל ברזילאיים טוענים כי הצעה לאסור את המכירה של זכויות ההעברה של השחקנים למשקיעים תאיים על מצבן הפיננסי של הקבוצות בדרום אמריקה

30.04.2013, 10:23 | בלומברג

מספר מועדוני כדורגל ברזילאיים טוענים כי הצעה לאסור את המכירה של זכויות ההעברה של השחקנים למשקיעים תאיים על מצבן הפיננסי של הקבוצות בדרום אמריקה.

21 הקבוצות שלחו מכתב פתוח לפיפ"א בו מחו על התכנית, זאת בעוד הארגון החל לשקול את הרעיון להטיל איסור על תכניות בעלות צד שלישי. ארגון הכדורגל האירופי אופ"א כבר ציין כי בכוונתו לבטל את השימוש בשיטה זו במידה ופיפ"א לא תנקוט בפעולה רשמית.

"האיסור, כפי שהוצע על ידי אופ"א, עשוי להיות בעל השפעה שלילית על המצב הפיננסי של קבוצות בברזיל ובדרום אמריקה, וכן על תזרים ההעברות הבינלאומיות של שחקנים בין דרום אמריקה ואירופה", נטען במכתב. "הקבוצות בברזיל ובדרום אמריקה אינן יכולות לעבור בשתיקה על התרחיש המזיק הזה, אחרת הן יושפעו שוב משינוי חד צדדי ופתאומי בכללים".

קראו עוד בכלכליסט

ניימאר. לא בבעלות הקבוצה שלו בלבד, צילום: איי אף פי ניימאר. לא בבעלות הקבוצה שלו בלבד | צילום: איי אף פי ניימאר. לא בבעלות הקבוצה שלו בלבד, צילום: איי אף פי

דניאל קראבו, עורך דין המייצג את מועדון ספורט אינטרנציונל מסביר כי מרבית הקבוצות בברזיל מוכרות את זכויות ההעברה של השחקנים למשקיעים, זאת כדרך לגייס כספים ולחזק את ההרכבים שלהן. על פי יוכן לוש (Jochen Loesch), נשיא החטיבה הבינלאומית בטראפיק ספורטס, קרוב ל-90% מהשחקנים בליגה העליונה במדינה "קשורים במידה זו או אחרת למשקיעים".

חברת טראפיק ספורטס השקיעה, מאז הקמתה ב-2007 למעלה מ-75 מיליון דולר בזכויות של קרוב ל-60 שחקנים. בין המתנגדים למכירת זכויות השחקנים נמנים מישל פלאטיני, נשיא אופ"א ומנכ"ל הפרמיירליג האנגלית ריצ'רד סקודמור, שמשווה את ההתנהלות הזו ל"עבדות בחוזה".

אולם קראבו מבטל את ההגדרה הזו של סקודמור, בטענה שחלק מהשחקנים משקיעים בזכויות ההעברה של עצמם. "הטענה שמדובר בעבדות מופרכת מיסודה היא אינה נכונה", הדגיש. "השחקן הוא ששולט בגורל שלו".

קורינתיאניס, סאו פאולו ואטלטיקו מיניירו הן בין הקבוצות שלא חתמו על המכתב שנשלח לפיפ"א, אולם לדבריו של קראבו הן לא העניקו סיבה לאי הצטרפותן. "אולי הקבוצות לא מעוניינות לבחור צד", הוסיף.

עולם הכדורגל חלוק בשאלה אילו פעולות יש לנקוט נגד ההשקעות בשחקנים. תופעה שהתנפחה מאז צצה לראשונה בדרום אמריקה בשנות ה-90. אף שהתופעה אסורה בצרפת ובאנגליה, היא כן שכיחה באירופה ומהווה דרך עבור הקבוצות להשגת מימון אלטרנטיבי נוכח המשבר הכלכלי המתמשך. הקרנות הפועלות בתחום טוענות כי בכך הן מחליפות את הבנקים, ולפיכך יש להתייחס להסכמים כאל הלוואות.

אולם במכתב ששלחו הקבוצות בברזיל, הן מציינות כי דניאל לורנז פריירה, היועץ המשפטי לקבוצת הכדורגל הפורטוגלית פורטו, נכח בפגישה שהתקיימה ב-4 באפריל בריו דה ז'נרו, שבה דנו הקבוצות לראשונה בנושא. לורנז פריירה ניסה לשדל את אופ"א, שמתעקשת כי החל מ-2014 תחרים שחקנים בבעלות משותפת מהתחרויות הקבוצתיות. פורטוגל היא השוק הפעיל ביותר באירופה לחוזי צד שלישי. ספורטינג ליסבון, שזכתה באליפות הליגה 18 פעמים, מכרה אחזקות ב-24 מתוך 28 השחקנים שלה.

הקבוצות המתנגדות בברזיל טוענות כי הקימו ועדה של ארבעה חברים ש"תדון בנושא עם הרשויות" ותיפגש שוב בסאו פאולו ב-2 במאי.

תגיות