אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סטודנטים, היזהרו: 100 מסלולי לימוד פעילים באקדמיה עדיין לא אושרו צילום: בן כהן

סטודנטים, היזהרו: 100 מסלולי לימוד פעילים באקדמיה עדיין לא אושרו

המועצה להשכלה גבוהה נתנה למסלולי הלימוד היתר לפרסום, הרשמה ותחילת לימודים, אך הם עדיין לא מוכרים כתואר. כל מוסד אקדמי חייב להשיג הסכם לרשת ביטחון עם מוסד אחר, כך שהסטודנטים בכל מקרה יקבלו תואר ולא ייפגעו

30.04.2013, 08:12 | חן פונדק

ב־50 מוסדות אקדמיים שונים פועלות כיום 100 תוכניות לימוד שעדיין לא הוכרו כתואר אקדמי רשמי. כך עולה מבדיקת "כלכליסט" את נתוני המועצה להשכלה גבוהה מינואר 2013. מדובר בתוכניות לימוד שקיבלו היתר לפרסום, הרשמה ותחילת לימודים, אך עדיין לא הוכרו כתואר.

כמו כן יש 11 מוסדות לימוד להשכלה גבוהה שמעמדם אינו קבוע - שמונה מוסדות שההכרה שלהם על ידי המל"ג היא זמנית, ובתום תקופה מוגדרת נבדקת שוב התוכנית האקדמית; עוד שלושה מוסדות נמצאים בתהליכי שלב ההיתר, שבו מותר להם לרשום תלמידים וללמד, אך הם עדיין בתהליך קבלת הכרה בתואר.

המרכז האקדמי דן, צילום: בן כהן המרכז האקדמי דן | צילום: בן כהן המרכז האקדמי דן, צילום: בן כהן

הכרה במוסד חדש כוללת שלב היתר לפתיחתו ולהרשמת סטודנטים. רק לאחר מכן מכירה המל"ג במוסד ומסמיכה אותו להעניק תואר. גם בתוכנית חדשה במוסד מוכר, תחילה נרשמים אליה סטודנטים ורק לאחר מכן מתחיל שלב אישור התוכנית. בנוסף, כל מוסד אקדמי חדש או מוסד קיים הפותח תוכנית לימודים חדשה מחויב על ידי המל"ג להשיג הסכם עם מוסד אקדמי מוכר לקבלת רשת ביטחון. מטרת הרשת היא להבטיח לסטודנטים לקבל בתום תהליך הלימודים תואר מוכר, גם אם המוסד לא קיבל בסוף התהליך את ההכרה בתואר, ובלבד שעברו בהצלחה את הקורסים שנדרשו ללמוד.

בשבוע שעבר נודע על סגירת המרכז האקדמי דן, המכללה הפרטית ללימודי ההייטק מפתח תקווה, שהוקם לפני שנה וחצי. במכתב שנשלח אז לסטודנטים הוסבר כי "למרות ההצלחה המקצועית / ארגונית נתקלנו בקושי להגיע לעצמאות כלכלית". נשיא דן, פרופ' ניב אחיטוב, הסביר במכתב כי תוכניות הלימוד יעברו במלואן למל"א וכי מדובר בשינוי גיאוגרפי בלבד. לגבי הסגל האקדמי נכתב כי בתקווה לא יחול שינוי בשנה הבאה. לדן יש 400 סטודנטים, ובמל"א לומדים 6,000 איש.

במכתב שנשלח אל ריקי מנדלצוויג, סמנכ"לית לעניינים אקדמיים במל"ג, כותב עו"ד אראל גלבוע בשם הסטודנטים במסלול מערכות מידע ניהוליות של המרכז האקדמי דן, "כיצד גוף שקיבל היתר ללמד לתואר ראשון ולפעול כמוסד להשכלה גבוהה קרס כבר בראשית השנה השנייה לקיומו, אף שהיה אמור להיות בפיקוח הדוק של המל"ג?".

לטענת הסטודנטים, "כאשר ניתן למרכז היתר על ידי המל"ג, דרישה מקדמית לקבלתו היתה צריכה להיות איתנות כלכלית, והנה, לאחר שנה אחת בלבד לפעילות המרכז הוכח כי הבטחות שסיפקו את המל"ג בעניין זה היו ריקות מתוכן. בכך לא מילאה המועצה את תפקידה".

במקביל, ביום ראשון הוצא צו עיקול בגובה 5 מיליון שקל נגד מרכז דן, לבקשת עו"ד אמיר חן ממשרד פישר, בכר, חן, וול ואוריון. חן מייצג את חברת עוגן נדל"ן מניב, שלה שייך הנכס שבו פעל המרכז. לפי עו"ד חן, הפנייה לבית המשפט נעשתה לאחר שדן הודיע כי לא יעמוד בחובותיו. העיקול הוצא לאחר שמתחילת 2013 לא שילם המרכז דמי שכירות והוצאות נוספות. בנוסף, לפי החוזה של דן עם עוגן, במקרה שהמרכז מפסיק את השכירות מוקדם מהצפוי, עליו לשלם תוספות.

המרכז האקדמי דן מסר כי בעקבות פגישה שהתקיימה אתמול בין נציגי המרכז לבין נציגי חברת עוגן, ייחתם היום (ג') הסכם פשרה על ידי שלושה צדדים – מרכז אקדמי דן, מל"א ועוגן. בהנחה שההסכמה תושג, צו העיקול יוסר. בכל מקרה מדגיש פרופ' אחיטוב כי לצו העיקול אין ולא תהיה השפעה על הסטודנטים.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
אבל למה לספר חצאי אמת...?
נכון יש מוסדות שאינם מוכרים, אבל תנאי הסף לכל תוכנית אקדמאית שנמצאת בבדיקת המל"ג היא שמוסד אחר מעניק חסות. כלומר, אם המוסד בתום התקופה לא עמד בדרישות ולא קיבל מעמד אז הסטודנטים בתוכנית לא מתחילים מ 0. פשוט הקורסים שהם עשו מקבלים הכרה במוסד החסות... והם יכולים להמשיך את לימודיהם שם.
רז  |  01.06.13
7.
שורת המחץ
"כיצד גוף שקיבל היתר ללמד לתואר ראשון ולפעול כמוסד להשכלה גבוהה קרס כבר בראשית השנה השנייה לקיומו, אף שהיה אמור להיות בפיקוח הדוק של המל"ג?". המל"ג הוא האחראי מספר אחד על המחדל. מעבר לכך, היה ניהול כושר של המוסד עצמו בכך שנכשל כלכלית ולא שיתף הסטודנטים. בקיצור, עשה אקזיט על גבם
שם , מרכז  |  30.04.13
לכל התגובות