אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אדריכל היורו קורא לביטולו למען מדינות דרום אירופה צילום: אי פי איי

אדריכל היורו קורא לביטולו למען מדינות דרום אירופה

שר האוצר לשעבר של גרמניה אוסקר לפונטיין יצא בהתקפה חריפה נגד המדיניות של הקנצלרית מרקל וטען כי היא "מובילה לאסון". על האיחוד המוניטרי של אירופה: "אינו בר־קיימא". גוברת המתיחות בין צרפת לגרמניה על רקע מחלוקות לגבי הצנע

06.05.2013, 23:37 | סוכנויות הידיעות

שר האוצר הגרמני לשעבר אוסקר לפונטיין, הנמנה עם אדריכלי היורו, סבור שיש לבטל את האיחוד המוניטרי באירופה כדי לאפשר למדינות דרום היבשת וכן לצרפת לשקם את כלכלותיהן.  

קראו עוד בכלכליסט

בראיון לאתר "מפלגת השמאלנים" הגרמנית אמר לפונטיין כי המסלול הנוכחי שבו צועדת אירופה "מוביל לאסון", וטען כי "המצב הכלכלי מחמיר מחודש לחודש ושיעור האבטלה ביבשת מעמיד בספק את עמידות הדמוקרטיות". עוד ציין לפונטיין כי "הגרמנים לא הבינו עדיין שמצבן של מדינות דרום אירופה, כולל צרפת, ייאלץ אותן להיאבק, במוקדם או במאוחר, בהגמוניה הגרמנית ביבשת".

אוסקר לפונטיין , צילום: אי פי איי אוסקר לפונטיין | צילום: אי פי איי אוסקר לפונטיין , צילום: אי פי איי

לפונטיין, שכיהן כשר האוצר בשנים 1998 ו־1999, טען שהמדיניות הגרמנית, השוחקת את שכר הביניים כדי לעודד את היצוא, מזינה את המשכיות המשבר באירופה. לדבריו, הקנצלרית אנגלה מרקל "תתעורר מתרדמת הצדקנות שלה" רק כאשר המדינות השקועות בצרות יתאחדו כדי לכפות שינוי במדיניות ניהול המשבר של האיחוד האירופי על חשבונה של גרמניה.

לפונטיין הבהיר כי הוא תומך באיחוד המוניטרי של אירופה, אלא שלא מדובר באפשרות בת־קיימא בימים אלו. "התקוות שיצירת היורו תביא להתנהגות כלכלית הגיונית של כל השותפות היו לשווא", אמר, והוסיף כי "המדיניות של כפיית קיצוצים עמוקים על ספרד, יוון ופורטוגל היא קטסטרופה". לפונטיין, שכיהן כשר מטעם המפלגה הסוציאל־דמוקרטית, הוא אחד ממייסדי "מפלגת השמאלנים" הגרמנית.

בתוך כך, גם שר האוצר הצרפתי פייר מוסקוביסי התבטא בחריפות נגד מדיניות הצנע האירופית. "עבר זמנו של הצנע, זה סופי וזה מפנה בהיסטוריה של פרויקט האיחוד האירופי", אמר השר בראיון לתחנת רדיו צרפתית. "אנו חוזים בשקיעתה של תפיסת הצנע, זהו ניצחון להשקפתה של צרפת", ציין.

מוסקוביסי אמר את הדברים בתגובה להחלטת הנציבות האירופית להאריך בשנתיים את המסגרת שהקציבה לצרפת כדי להוריד את הגירעון התקציבי שלה לשיעור נמוך מ־3%. דבריו עלולים ללבות עוד יותר את המתיחות השוררת ממילא בין צרפת לגרמניה סביב סוגיית הצנע הטעונה. 

תגיות