אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקבוצות הספרדיות עדיין "מכורות" לחוב צילום: איי אף פי

הקבוצות הספרדיות עדיין "מכורות" לחוב

הליגה הספרדית הציבה לעצמה יעד לשלם את כל המסים שהיא חייבת לספרד. האם תעמוד במשימה?

08.05.2013, 11:22 | בלומברג

חאבייר טבאס מונה לנשיא ארגון ליגת הכדורגל הספרדית בתקופה לא קלה. בשבוע שעבר ריאל מדריד וברצלונה הפסידו ליריבות גרמניות בחצי גמר הצ'מפיונס ליג, וכתוצאה מכך גברו הטענות כי ספרד הולכת ומאבדת את שליטתה בכדורגל העולמי.

מאחורי הביצועים המאכזבים של שתי הקבוצות המובילות בספרד עומדת ליגה, שהקבוצות בה החזיקו בשנה שעברה בחובות משולבים של 752 מיליון יורו (985 מיליון דולר).

הכלכלה במדינה נמצאת עמוק בתוך מיתון, כך שפחות ספרדים יכולים להרשות לעצמם לשלם את מחירי הכרטיסים הגבוהים ואת תעריפי השידור היקרים יותר, שטבאס מייחס לעלייה במע"מ מ-18% ל-21%.

"הצבנו יעד ל-2020, לפיו הליגה תסיים לשלם את המסים שהיא חייבת למדינה", הצהיר טבאס, שנכנס לתפקיד ב-26 באפריל. "אכלנו יותר מדי עוגות והשמנו, כך שאם ננסה לעשות דיאטת כאסח נמות. העלינו 55 ק"ג ואנחנו מתכוונים לרוץ מרתון ב-2020, אז אנחנו חייבים להוריד במשקל".

טבאס הוסיף כי התוכנית הכלכלית מיועדת במיוחד לקבוצות קטנות יותר, שריאל מדריד וברצלונה לרוב מאפילות עליהן, ומטרתה להפחית את החובות ותשלומי הריבית, כך שיוכלו להשקיע בשחקנים.

שחקן סביליה. טבאס הוסיף כי התכנית הכלכלית מיועדת במיוחד לקבוצות קטנות יותר, שריאל מדריד וברצלונה לרוב מאפילות עליהן, ומטרתה להפחית את החובות ותשלומי הריבית, כך שיוכלו להשקיע בשחקנים., צילום: רויטרס שחקן סביליה. טבאס הוסיף כי התכנית הכלכלית מיועדת במיוחד לקבוצות קטנות יותר, שריאל מדריד וברצלונה לרוב מאפילות עליהן, ומטרתה להפחית את החובות ותשלומי הריבית, כך שיוכלו להשקיע בשחקנים. | צילום: רויטרס שחקן סביליה. טבאס הוסיף כי התכנית הכלכלית מיועדת במיוחד לקבוצות קטנות יותר, שריאל מדריד וברצלונה לרוב מאפילות עליהן, ומטרתה להפחית את החובות ותשלומי הריבית, כך שיוכלו להשקיע בשחקנים., צילום: רויטרס

בנובמבר האחרון, רשות המס הספרדית החרימה הכנסות של מספר קבוצות כדורגל, בניסיון לגבות חובות של קרוב למיליארד דולר מקבוצות בשתי הליגות הבכירות במדינה. בכיר ברשות המס אמר אז כי מאז תחילת 2012 הצליחו להשיב 132.9 מיליו יורו מהקבוצות.

באפריל 2012, הנציבות האירופית מסרה כי היא בודקת את החשד שהקבוצות הספרדיות קיבלו סיוע ממשלתי לא הוגן, בדמות הסכמים שדחו את תשלומי המס. מנכ"ל אתלטיקו מדריד, מיגל אנחל גיל הודה בזמנו כי הקבוצה משלמת 15 מיליון יורו בשנה בעוד שחוב המס שלה עומד על 115 מילון יורו.

טבאס טוען כי בשתי העונות האחרונות, הליגה לא קיבלה שום סיוע ממשלתי, והקבוצות הצליחו להפחית את החוב שלהן בקרוב ל-10%. הוא הוסיף כי הוא בוחן את ההתנהלות בפרמיירליג האנגלית ובבונדסליגה הגרמנית למציאת דרכים לשפר את הנוכחות באצטדיונים, המשיכה העולמית והסכמי השידור.

אולם בניגוד לפרמיירליג, שמחלקת בקרב הקבוצות את ההכנסות מזכויות השידור, כל קבוצה בספרד אחראית למכירת הזכויות שלה. העונה הבאה בפרמיירליג מתחילה עם חוזה זכויות שידור מקומי לשלוש שנים בגובה 3.02 מיליארד ליש"ט (4.7 מיליארד דולר), ההכנסות יחולקו בין 20 הקבוצות המשתתפות בליגה.

מנגד, בספרד מחצית מההכנסה השנתית מזכויות השידור במדינה מוענקות לריאל מדריד ולברצלונה. בחודש שעבר דיווח העיתון הבריטי הגרדיאן כי ריאל מדריד הרוויחה בשנה שעברה 140 מיליון יורו מזכויות השידור, בעוד שגרנדה הקטנה יותר גרפה לכיסה 12 מיליון יורו בלבד. "מה שנכון הוא שברמה העולמית הבונדסליגה והפרמיירליג עושות עבודה מעולה, ההבחנה הזו נכונה לא רק מנקודת מבט של הספורט", מציין טבאס. "אנחנו שוקלים ללכת בעקבותיהן, אבל הכל מתקדם במהירות גבוהה ואנחנו עוקבים אחר המתרחש".

תגיות