אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"ברכות על עסקת גן העיר, עכשיו יש לכם כסף לשלם לנו" צילום: עמית שעל

"ברכות על עסקת גן העיר, עכשיו יש לכם כסף לשלם לנו"

משפחת שכטר היתה בעלת השליטה בחברת התקשורת היל"ת, שקרסה ב־2012. לאחר שהמשפחה מכרה את אחזקותיה בפרויקט גן העיר לשלמה אליהו, דורשים מהם בעלי החוב לקבל את הכספים שמגיעים להם

12.05.2013, 08:52 | אופיר דור

הנושים של חברת התקשורת שפשטה רגל, היל"ת, דורשים מבעלי השליטה בה לשעבר, משפחת שכטר, להחזיר להם את כספם. זאת לאחר שהמשפחה מכרה בשבוע שעבר את אחזקותיה בפרויקט גן העיר (16.6%) לשלמה אליהו תמורת 166 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

אבי המשפחה מרדכי שכטר ואליהו הקימו בשנות השמונים את קניון גן העיר בתל אביב. לאחרונה החליטו הצדדים לפרק את השותפות בחברה, שבבעלותה גם מלון הר ציון ופרויקט דירות יוקרה בירושלים. יורם שכטר, בנו של מרדכי, כיהן כיו"ר הדירקטוריון של היל"ת והמשפחה החזיקה ב־54% ממנה. החברה השיקה בינואר 2012 את מותג השיחות הבינלאומיות 015 Hallo ורכשה את מפעילת הסלולר הווירטואלית סלראן. במאי 2012, בטרם הצליחה להשיק פעילות סלולרית, נכנסה היל"ת להקפאת הליכים עקב חובות של כ־26 מיליון שקל לספקים, ללקוחות ולעובדים. באוקטובר ניתן לחברה צו פירוק לאחר שלנאמנים שמונו לה הוגשו 30 תביעות חוב.

יורם שכטר, יו"ר היל"ת לשעבר, צילום: עמית שעל יורם שכטר, יו"ר היל"ת לשעבר | צילום: עמית שעל יורם שכטר, יו"ר היל"ת לשעבר, צילום: עמית שעל

ההודעה על חתימת עסקת גן העיר הקפיצה את בעלי סוכנות השיווק הדיגיטלית טוויסטד, אלון מוליאן וקרן פרידמן. לטענתם, חובותיה של היל"ת כלפי טוויסטד עומדים על 1.5 מיליון שקל. "משפחת שכטר היקרה, ברכות חמות על עסקת גן העיר", נכתב במודעת ענק שפרסמו מוליאן ופרידמן בעיתונות בסוף השבוע. "עכשיו סוף סוף יהיה לכם כסף לשלם לנושים של חברת היל"ת שלא ישנים טוב בלילה".

בשיחה עם "כלכליסט" אמר מוליאן כי פרסם את המודעה בשמם של עשרות נושים, שממתינים יותר משנה לקבל את כספם בחזרה. "אני שמח במזלם הטוב של בני משפחת שכטר ומקווה שבעקבות העסקה בגן העיר, ובניגוד לאופנת התספורות לאחרונה, הם יידעו לעמוד במילה שלהם וישלמו את החוב".

טוויסטד מנהלת גם תביעה אישית נגד יורם שכטר והחברה המשפחתית באמצעות עו"ד שלמה נס. "שכטר העניק לנו ערבות אישית לפרוע את חובו, ואמר לנו שמקסימום אם היל"ת לא תוכל לשלם נקבל דירה בגן העיר ממנו, אך כעת הוא מתכחש לערבות", אמר מוליאן.

טענות על מתן ערבות אישית מצד שכטר משמיעים גם בעלי משרד הפרסום יורו ישראל ומשרד יחסי הציבור ארד תקשורת, שהגישו תביעה אישית נגדו. הנושה הגדול ביותר של היל"ת הוא חברת נגב תקשורת בבעלות יחיאל בן שושן, שממנו נרכשה המפעילה הווירטואלית סלראן. לדברי בן שושן, היל"ת חייבת לו 7 מיליון שקל. "אינני מעורב בפרסום המודעה, אך אני באמת מקווה שמשפחת שכטר תשלם לאנשים שנפגעו מפעולותיה", אמר בן שושן ל"כלכליסט". "אם הם לא יעשו זאת, על המשטרה והמפרקים לשים ידם על הכספים".

מחברת מרדכי שכטר נמסר באמצעות עו"ד יהושע שטיין: "החברה השקיעה יותר מ־15 מיליון שקל בהקמת היל"ת, וכשזו נקלעה לקשיים ובעלי המניות האחרים נטשו, היא המשיכה לממן את פעילותה במיליוני שקלים נוספים בניסיון להצילה. אנו פועלים כדי להגיע להסדר שבמסגרתו יוחזרו חובות היל"ת לנושים, אך סירובם של יתר בעלי המניות ליטול בכך חלק מונע זאת".

תגיות