אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקת סיגריה: כמה באמת עולים עובדים מעשנים למעסיק? צילום: בלומברג

הפסקת סיגריה: כמה באמת עולים עובדים מעשנים למעסיק?

על פי מחקר שנערך באוניברסיטת אוהיו מעסיקים במגזר הפרטי משלמים בממוצע תוספת של כ- 5,800 דולר על כל עובד מעשן. הסיבה: העדרויות מרובות, ירידה בפיריון העבודה, הפסקות סיגריה וטיפולים רפואיים

05.06.2013, 16:51 | סוכנויות הידיעות

כולנו יודעים שעישון מזיק לבריאותו של המעשן ואף לבריאות הסובבים אותו אך מחיר כבד על ההרגל משלמים גם מעסיקיהם של עובדים מעשנים, כך מדווח אתר יאהו.

קראו עוד בכלכליסט

על פי מחקר חדש שנערך באוניברסיטת אוהיו הבודק את מידת הנזק הכספי שגורמים מעשנים למגזר הפרטי בארה"ב, מעסיקים במגזר הפרטי משלמים בממוצע 5,800 דולר יותר בשנה על כל עובד הנוהג לעשן. ההערכות של העלויות למעסיקים נעים בין 2,885 דולר ל-10,125 דולר לשנה.

זהו סכום כסף משמעותי ביותר, בייחוד עבוד חברות המעסיקות עשרות, מאות ואף אלפי עובדים. האומדן מורכב מעלויות בשל היעדרויות רבות יותר של מעשנים (517 דולר), ירידה בפריון עבודה המיוחס להתמכרות לניקוטין (462 דולר),הפסקות סיגריה (3,077 דולר) והוצאות בגין טיפוליים רפואיים נוספים (2,056 דולר).

עובד מעשן. העלויות למעסיק נעות בין 2,885 דולר ל-10,125 דולר לשנה, צילום: בלומברג עובד מעשן. העלויות למעסיק נעות בין 2,885 דולר ל-10,125 דולר לשנה | צילום: בלומברג עובד מעשן. העלויות למעסיק נעות בין 2,885 דולר ל-10,125 דולר לשנה, צילום: בלומברג

החוקרים היו שמרנים יחסית בהערכותיהם וביססו את החישובים על ממוצע של חמש הפסקות סיגריה ביום עבודה של שמונה שעות. ההכרה בקרב מעסיקים הולכת וגדלה והם משקיעים מאמצים במניעת עישון בקרב עובדים, בסיוע לעובדים להיגמל או בגביית פרמיום גבוהים יותר מעובדים

ישנם כאלו המסרבים להעסיק מעשנים מלכתחילה ואפילו כאלו המבצעים בדיקות ניקוטין לצד בדיקות סמים, והדבר מעורר מחלוקת ההולכת ומחריפה בארה"ב.

מרפאת קליבלנד באוהיו השיקה תוכנית לגמילה מעישון בקרב עובדיה. עובדים חדשים עוברים בדיקות דם לגילוי סמים וניקוטין ואם נמצא כי מועמד מעשן, הוא זכאי להשתתף בתכנית גמילה ובבדיקה חוזרת. המרפאה הצליחה לצמצם את שיעור המעשנים מקרב עובדיה ל-6% בלבד וקיצצה משמעותית את הוצאות הבריאות. לא נרשמה עזיבת עובדים ואפילו המחלוקת הציבורית שהתעוררה שכחה במהירות נוכח ההצלחה של היוזמה.

"אני לא סבור כי יש פה שאלה מוסרית כלל", אמר מנכ"ל המרפאה ד"ר טובי קרוסגרוב. "אני חושב שזה עניין פרקטי גרידא שבו אנו מבקשים לשמור על בריאותם של העובדים".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אין לי בעיה עם עובדים שמעשנים אבל:
1. יש לכם חצי שעת הפסקת צהריים, נצלו אותה לעישון. 2. יש לכם עוד הפסקה של רבע שעה ביום. מוזמנים לנצל גם אותה לעישון. יותר מזה כל הפסקה תנוכה לכם מהשכר החודשי (והייתי עושה גם פינת עישון שחייבים להעביר כרטיס על מנת להיכנס ולצאת ממנה....). מכירה עמיתות לעבודהשל שעה יוצאות ל 10 דקות הפסקת עישון
10.06.13
2.
פראייר מי שמעסיק עובדים מעשנים!
עובד מעשן 10 סיגריות ביום עבודה. כל הפסקת סיגריה אורכת 15 דקות לפחות. (כן. הלוך לפינת עישון, עישון, דיבור עם מעשנים אחרים, חזור מפינת העישון). 150 דקות ביום = שעתיים וחצי של אי עבודה. 2.5 שעות כפול 22 ימי עבודה = 55 שעות. בחודש יש 186 שעות עבודה. 55 שעות הן 29.6%. ז"א שמי שמשתכר 15000 ש"ח ברוטו - מבזבז למעבידו 4435 ש"ח בחודש. 53,225 ש"ח בשנה! כמו שאמרתי - פראייר מי שמעסיק מעשנים! (ואח"כ מתפלאים שדו"ח OECD קובע שבישראל עובדים הכי הרבה שעות, והפוריות הינה הכי נמוכה...)
אלי בר-נס , רחובות  |  05.06.13