אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיתוח חדש: זיהוי תנועה ללא מצלמות - על ידי WiFi צילום: shutterstock

פורצי הדרך

פיתוח חדש: זיהוי תנועה ללא מצלמות - על ידי WiFi

חוקרים מארה"ב פיתחו טכניקה שנשענת על שבירת גלי רדיו שפולטות האנטנות - שמותקנות בכל ראוטר ביתי - כדי לזהות תנועות שונות

08.06.2013, 10:11 | עומר כביר
חוקרים באוניברסיטת וושינגטון מצאו דרך לנצל אותות WiFi על מנת לזהות תנועות משתמשים, מבלי צורך להיעזר במצלמות מיוחדות או בחיישנים המוצמדים לגוף.

קראו עוד בכלכליסט

באמצעות ראוטר Wi-Fi שעבר התאמה וכמה מכשירים אלחוטיים שמוצבים בחדר, הצליחו החוקרים לאפשר למשתשים לשלוט בפעילות מכשירים ביתיים באמצעות מחוות פשוטות, כמו סווייפ עם כף היד לכיבוי אורות או הנעת הזרוע למעבר בין שירים.

"הצלחנו להשתמש באותו Wi-Fi קיימים למטרות חדשות", כתב מנהל המחקר, שייהם גולאקוטה, בהודעה שפרסמה האוניברסיטה. “אפשר להשתמש ב-WiFi לזיהוי מחוות מבלי לפרוס חיישנים נוספים".

היכולת מתאפשרת הודות למקלט חכם, שיכול להיות ראוטר שעבר כמה התאמות, ש"מקשיב" לתעבורה האלחוטית בין מכשירים שונים בבית, ובהם סמארטפונים, מחשבים ניידים וטאבלטים. כשאדם מבצע תנועה, חל שינוי זעיר בתדר של אות ה-WiFi, כאשר המקלט מסוגל לזהות את דפוס התנועה בהתאם לשינוי בתדר.

לדברי החוקרים, הטכנולוגיה מאפשרת לזהות תשע מחוות גוף שונות. הן בחנו אותו בסיוע חמישה נסיינים בדירת שני חדשים ובמשרד. מתוך 900 מחוות שבוצעו, המערכת זיהתה במדויק 94% מהן. “מדובר במערכת זיהוי המחוות הראשונה שעובדת בכל הבית", אמר אחד מעורכי המחקר.

המצלמות נשארות בחוץ

מאז השיקה מיקרוסופט את בקר התנועה קינקט, מעורר זיהוי המחוות עניין רב בקרב חובבי טכנולוגיה. את היכולות של הקינקט ניתן להגדיר כמהפכניות, ואין ספק שהוא הציג חוויית שימוש חדשה ומלהיבה בתקשורת עם מחשבים. הפיתוח של אוניברסיטת וושינגטון יכול להתברר כשלב הבא במהפכת הקינקט ולפתור כמה ממגבלותיו. במקום הצורך לעמוד בתנוחה מסוימת ובאזור מסוים - מערכת שיכול לזהות תנועה בכל מקום בבית בלי תלות בזווית הראייה של חיישן או מצלמה או בתנאי האור. אף שברור שמדובר במערכת ניסיונית, המיצג של החוקרים עושה רושם מבטיח במיוחד.
 

תגיות