אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצעה: עסקאות בעלי עניין יטורפדו באינטרנט צילום: גיא אסיאג

הצעה: עסקאות בעלי עניין יטורפדו באינטרנט

ועדת שרים תצביע בשבוע הבא על חוק שיגדיל את כוחו של הציבור ויאפשר למשקיעים פרטיים להצביע מרחוק באסיפות הון וחוב של חברות ציבוריות

24.06.2013, 08:45 | אסף גילעם

ועדת השרים לענייניי חקיקה תצביע בשבוע הבא על הצעת חוק שגיבשה רשות ני"ע להקמת מערכת הצבעות אינטרנטית שבאמצעותה יוכלו המשקיעים להצביע באסיפות מניות ואג"ח. רשות ני"ע השקיעה עד כה 2.5 מיליון שקל בהקמת המערכת.

קראו עוד בכלכליסט

באמצעות מהלך זה מקווים ברשות לשנות את מאזן הכוחות בהצבעות של החברות הציבוריות. נכון להיום, שיעור ההשתתפות של המשקיעים ומחזיקי האג"ח הפרטיים נמוך מאוד בקבלת ההחלטות בתאגידים המדווחים, ובכלל זה בחברות הציבוריות. כתוצאה מכך נוצר עיוות שמקנה לגופים המוסדיים כוח רב יותר בהכרעת גורל האסיפות הכלליות על חשבון המשקיעים הפרטיים בחברות.

מוטי ימין יועץ בכיר ליו"ר רשות ניירות ערך, צילום: גיא אסיאג מוטי ימין יועץ בכיר ליו"ר רשות ניירות ערך | צילום: גיא אסיאג מוטי ימין יועץ בכיר ליו"ר רשות ניירות ערך, צילום: גיא אסיאג

המערכת החדשה תאפשר למחזיקים להצביע מבלי להידרש לאפשרויות המסורבלות שעומדות לרשותם כעת, כמו נוכחות פיזית באסיפות, הצבעה באמצעות מיופה כוח, מסירת כתב הצבעה למזמן האסיפה או שליחתו בדואר רשום. אחד היתרונות הבולטים בערוץ זה הוא שאין הוא מצריך קבלת אישור בעלות בנייר ערך מאת חבר הבורסה, אישור שמהווה היום תנאי להשתתפות ולהצבעה באסיפה.

מוטי ימין, היועץ הבכיר ליו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר, אמר אתמול ל"כלכליסט": "המשקיעים המוסדיים ממילא מחויבים להצביע באסיפות. את בעלי המניות הקטנים כמעט ולא ראינו באסיפות, בעיקר משיקולי עלות מול תועלת - קשה למצוא הצדקה להפסיד יום עבודה כדי ללכת ולהשתתף באסיפה כשאתה מחזיק בני"ע בכמה אלפי שקלים.

"ברגע שזה יהפוך לפשוט, קל וזול, אני מניח שנראה מעורבות יותר גדולה של המשקיעים הקטנים באופן ההתנהלות של החברות הציבוריות. יש לזה משקל מאוד גדול - בעיקר בשל במקרים של עסקאות בעלי שליטה, שאז החוק נותן למיעוט זכות וטו. שם לא פעם החלטות עוברות על חודו של קול, ומבחינה זו כשנקרב בעלי מניות קטנים להצבעה, זה יכול לשנות את כל התמונה ולגרום להנהלות החברות הציבוריות להביא בחשבון יותר גם את בעלי המניות הקטנים".

תגיות