אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבורסה בת"א: זינוק חד של 77% בהנפקות אג"ח חברות ב-2013 צילום: shutterstock

הבורסה בת"א: זינוק חד של 77% בהנפקות אג"ח חברות ב-2013

כך לפי נתונים של מעלות. סקטור הנדל"ן הוביל את ההנפקות בעיקר בשל צורכי מיחזור חוב גבוהים של החברות בתחום. בסך הכל גויסו בשוק האג"ח בישראל כ-19 מיליארד שקל מתחילת השנה - גידול של 24% בהשוואה למחצית השנייה של 2012

25.06.2013, 14:40 | שי סלינס

במחצית הראשונה של 2013 גויסו בשוק האג"ח בישראל כ-19 מיליארד שקל - גידול של כ-24% בהשוואה למחצית השנייה של 2012, כך עולה מסיכום הפעילות בשוק האג"ח למחצית הראשונה שערכו כלכלני מעלות.  

קראו עוד בכלכליסט

העלייה בולטת במיוחד בעת בחינת היקף הגיוס באמצעות אג"ח על ידי חברות (בניכוי הנפקות הסקטור הפיננסי). נתונים אלה מצביעים על עלייה בהנפקות האג"ח בשיעור חד של כ-77%, לעומת המחצית המקבילה אשתקד. מדובר בשיא מבחינת ההנפקות שלא נראה מאז 2008.

רונית הראל בן-זאב, מנכ"לית מעלות התייחסה לנתונים שפורסמו ואמרה כי "הריבית הנמוכה והמרווח הנמוך באופן היסטורי, השוררים בשוק זה מספר חודשים ממשיכים לתמוך בגל הנפקות האג"ח. חברות רבות פונות לשוק ומגייסות הון לצרכי מיחזור והמרת מימון יקר במימון זול יותר".

לפי מעלות, סקטור הנדל"ן המשיך להוביל את עוגת ההנפקות ב-2013 וחלקו מסך הגיוס עמד על כ-42%, בהשוואה ל-35% ול-19% ב- 2012 ו-2011, בהתאמה. היקף הגיוסים הגבוה של סקטור הנדל"ן מושפע מכך שהסקטור מציג צורכי מיחזור גבוהים במיוחד, לחלק מהחברות בענף בדירוגים גבוהים וכן מהעובדה שלחלק מחברות הנדל"ן יכולת להציע בטחונות למשקיעים.

הבורסה לניירות ערך בתל אביב, צילום: בלומברג הבורסה לניירות ערך בתל אביב | צילום: בלומברג הבורסה לניירות ערך בתל אביב, צילום: בלומברג

סקטור הפיננסים בולט לרעה

עוד עולה מהסקירה כי חלקו של הסקטור הפיננסי, מסך ההנפקות מתחילת השנה עמד על 17% - קיטון של 50% לעומת 34% במהלך כל אחת מהשנים 2012 ו-2011.

"להערכתנו, הבנקים ממעטים להנפיק מכשירי הון בשל שינויים רגולאטוריים הממוקדים בהון ליבה וצמיחת אשראי נמוכה, אשר אינה מצריכה גיוס אינטנסיבי של מקורות מימון נוספים על בסיס פקדונות הציבור", ציינו במעלות.

חמשת המנפיקים הבולטים מתוך כ-80 מנפיקים, במונחי היקף הנפקה היו בנק מזרחי-טפחות (1.5 מיליארד שקל), התעשייה האוירית (1.2 מיליארד שקל) מקורות (מיליארד שקל) ובזק וגזית גלוב, אשר הנפיקו 870 מיליון שקל כל אחת.

בר- זאב סיכמה: "רמת הריביות הנמוכה והנזילות בשוק ממשיכים להשפיע לחיוב על הנפקות האג"ח, כאשר הסלקטיביות הניכרת של המשקיעים ברכישת אגרות חוב תשמר. המשך ההאטה בפעילות הכלכלית והשפעת הצעדים שינקטו על ידי הממשלה בהתייחס לגירעון בתקציב עלולים להשפיע לשלילה על פעילות החברות ועל שוק האג"ח".  

תגיות