אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתחממת המחלוקת על ההטבות שיקבלו תאגידים על שינוי ייעוד קרקעות צילום: אלעד גרשגורן

מתחממת המחלוקת על ההטבות שיקבלו תאגידים על שינוי ייעוד קרקעות

לקראת הדיון במועצת מקרקעי ישראל שנולד בעקבות בג"ץ בריכות המלח, העבירו החברה להגנת הטבע והאגודה לצדק חלוקתי ניירות עמדה למנהל מקרקעי ישראל ובו הן טוענות כי הפיצויים שתשלם המדינה לתאגידים בשל ייעוד קרקע צריך להיות נמוך מהצעה העומדת כיום על השולחן

26.06.2013, 08:45 | תומר גנון ועינת פז־פרנקל
לקראת הדיון במועצת מקרקעי ישראל בחודש הבא מתחממת המחלוקת על ההטבות שיקבלו תאגידי ענק המשנים את ייעוד הקרקע למגורים בתנאי שהם מחזירים חלק ממנה לרשות מקרקעי ישראל.

קראו עוד בכלכליסט

החברה להגנת הטבע והאגודה לצדק חלוקתי שיגרו בימים האחרונים ניירות עמדה ליו"ר המועצה, שר השיכון אורי אריאל, הקוראים לו לשקול את הצעת ההחלטה 401, שנולדה בעקבות בג"ץ בריכות המלח בעתלית ובאילת. כפי שנחשף ב"כלכליסט", גם קבוצת אריסון, שמחזיקה כיום בשטחים, דרשה והצליחה לקבל דחייה בדיון בהחלטה. המועצה תדון בהטבות שיינתנו לחברות המחזיקות בשטחים העולים על 20 דונם. לפי ההצעה, לחוכר תינתן זכות לרכוש בפטור ממכרז חלקים משטחי תעסוקה או תעשייה ולייעדם למגורים.

"הפיצוי שיש לתת לחברות צריך להיות נמוך מזה שמציע מינהל מקרקעי ישראל", כתבה החברה להגנה הטבע. "משמעות ההחלטה היא שחברת תעשיות המלח תוכל לרכוש בחזרה בפטור ממכרז עד 40 דונם מהקרקעות בעתלית".

הוילה של דני דנקנר שנבנתה על קרקעות חברת המלח בעתלית. "הפיצוי שיש לתת לחברות צריך להיות נמוך מזה שמציע מינהל מקרקעי ישראל", צילום: אלעד גרשגורן הוילה של דני דנקנר שנבנתה על קרקעות חברת המלח בעתלית. "הפיצוי שיש לתת לחברות צריך להיות נמוך מזה שמציע מינהל מקרקעי ישראל" | צילום: אלעד גרשגורן הוילה של דני דנקנר שנבנתה על קרקעות חברת המלח בעתלית. "הפיצוי שיש לתת לחברות צריך להיות נמוך מזה שמציע מינהל מקרקעי ישראל", צילום: אלעד גרשגורן

בנייר העמדה שהכינה עו"ד חגית הלמר מהחברה להגנת הטבע נטען כי יש להגביל את השטח ל־16 דונם. לדברי עו"ד רויטל ברילנשטיין מהאגודה לצדק חלוקתי, "ראוי שחברי המועצה יבקשו תחילה חוות דעת כלכלית שתעריך את שווי ההטבה המוענקת לחוכרים".

עמדת מינהל מקרקעי ישראל היא כי "ההחלטה מאוזנת ונותנת ביטוי לחוזי החכירה עם החברות, אך גם שומרת על עקרונות הצדק החלוקתי".

תגיות