אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"להעלות את מס ההכנסה ב-1.8% לבעלי שכר של 14 אלף שקל ומעלה"  צילום: עמית מגל

"להעלות את מס ההכנסה ב-1.8% לבעלי שכר של 14 אלף שקל ומעלה"

ועדת הכספים דנה היום בגזירות של לפיד. העלאת כל מדרגות ההכנסה ב-1.5% החל מינואר 2014 צפויה להכניס 4.07 מיליארד שקל

27.06.2013, 13:31 | חן פונדק

העלאת מס הכנסה ב-1.5%, תוריד את סף המס – כך לפי מחקר של מרכז המחקר והמידע (ממ"מ) של הכנסת שהוצג היום בדיון של ועדת הכספים של הכנסת בנושא גזירות המס של משרד האוצר. במקביל, מספר חברי כנסת מוועדת הכספים תומכים בהעלאת מס הכנסה ב-1.8% החל משכר של 14 אלף שקל וביטול העלאת המס לשלושת השכבות הנמוכות.

קראו עוד בכלכליסט

סף המס הוא גובה ההכנסה החודשית הפטורה ממס. בשנת 2013 סף המס לגבר עמד על 4,905 שקל ולאישה על 5,790 שקל. כתוצאה מהעלאת שיעורי המס, סף המס לגבר יירד ל-4,265 שקל ולאישה ל-5,213 שקל. ככל הנראה ועדת הכספים לא תצביע היום על התקנה.

לפי המחקר, מי שמשתכר שכר ממוצע של 9,720 שקל לגבר ו-6,385 שקל לאישה, ישלמו מס הגבוה ב-146 שקל לגבר ו-96 שקל לאישה. בשנת 2012 כ-51.2% מכלל היחידים (שכירים ועצמאים) בישראל היו מתחת לסף המס. לפי ממ"מ בעקבות השינוי המוצע יש לצפות כי שיעור זה יקטן, שכן סף המס יורד. לעומת זאת נציגי האוצר אמרו כי עדיין 50% לא יגיעו לסף המס.

ח"כ מיקי רוזנטל. "מדובר בעושק של אנשים שגם כך נאנקים תחת נטל הגזירות של יאיר לפיד", צילום: יובל חן ח"כ מיקי רוזנטל. "מדובר בעושק של אנשים שגם כך נאנקים תחת נטל הגזירות של יאיר לפיד" | צילום: יובל חן ח"כ מיקי רוזנטל. "מדובר בעושק של אנשים שגם כך נאנקים תחת נטל הגזירות של יאיר לפיד", צילום: יובל חן

העלאת כל מדרגות הכנסה ב-1.5% החל מינואר 2014 צפוי להכניס 4.07 מיליארד שקל.

מספר חברי כנסת תומכים כאמור בהעלאת מס הכנסה ב-1.8% החל משכר של 14 אלף שקל וביטול העלאת המס לשלושת השכבות הנמוכות. במצב בו שיעור המס לא יעלה במדרגות המס 3-1, אזי כדי להגיע לסך תוספת הכנסה של 4.07 מיליארד שקל, יש להעלות את שיעור המס במדרגות 6-4 בסך של כ-639 מיליוני שקל. תוספת זו תתקבל על ידי העלאת שיעור מס ההכנסה במדרגות 6-4 מרמה של כ-1.5% לרמה של כ-1.8%.

ח"כ מיקי רוזנטל (עבודה) אמר בדיון כי "לפי הצעת הממשלה, המס יחול גם על משתכרי שכר מינימום שכיום לא משלמים מס הכנסה בכלל. מדובר בעושק של אנשים שגם כך נאנקים תחת נטל הגזירות של יאיר לפיד. הצעת מפלגת העבודה היא שהמס יהיה פרוגרסיבי, כך שעל העשירונים התחתונים לא יוטל מס בכלל, וככל שעולים בעשירונים יוטל מס גבוה יותר. בכל מקרה אני חוזר ומציין שגם משיחותי עם חברי הקואלוציה ההצעה הדרקונית הזו לא תעבור במתכונת שהונחה על שולחן ועדת הכספים".

ח"כ ראובן ריבלין (ליכוד): "בסוף, לפני היציאה לפגרה, נצביע על התקציב כי רובנו לא רוצים לפזר את הכנסת. האוצר שמח בכל יום שמושכים את זה כי הוא יודע שמי שנמצא בוועדה לאו דווקא מצביע. לא כל דבר שאנחנו מקשים עליהם, מקשה עליהם".

ד"ר מיכאל שראל, הכלכלן הראשי של משרד האוצר אמר בדיון כי "אין ספק שהצעדים שהצענו הם לא האופיטמאליים וזכותכם להכניס שינויים בתוכנית. אבל חשוב שזה יביא לאותה הכנסה כדי לא להגדיל את יעד הגירעון, לא יפגע בצמיחה וישמור ל הפרוגרסיביות של המערכת. אנחנו יכולים להכניס שינויים מינורים במדרגות".

שראל הוסיף כי על ההצעה לעלות עוד את המס על בעלי הכנסות גבוהות במיוחד – מס יסף נוסף - "51.5% מס הכנסה זה מאד גבוה. אין כמעט מדינות מערביות שהמס השולי כה גובה. יש שלוש אבל אחוז הצמיחה בהן אינו גבוה. לכן גם אם יהיו שינויים אנחנו לא מציעים שהם יהיו על חשבון מדרגת המס הגבוה", ציין שראל.

גילה גמליאל: העלאת המס ב-1.5% לא תעבור

"הפגיעה במעמד הביניים והמעמד הנמוך הוא פגיעה במנגנוני הצמיחה של המשק", אמרה ח"כ גילה גמליאל (הליכוד), מרכזת הקואליציה בוועדת הכספים. "עם כל הגזירות מסביב של המע"מ זוהי פגיעה שתביא אותנו לנקודה שאנחנו לא רוצים להגיע אליהן. ראינו בדו"ח ה-OECD שאנחנו ראשונים באי שוויון ובעוני. זה סעיף שלא ניתן להעביר אותו במתכונתו הנוכחית בשום מצב. אנחנו נדאג שהסעיף הזה לא יעבור כאן, זה קו אדום. אני יוצאת מנקודת הנחה שזה עז שלא התכוונו שיעבור".

חברי הכנסת יעקב ליצמן ןמשה גפני (יהדות התורה) ויצחק כהן (ש"ס) קראו לעלות את מס היסף. החל מתחילת 2013 הוטל מס ייסף בשיעור של 2% על חלק הכנסתו החייבת של יחיד העולה על 800 אלף שקל בשנה. מס יסף שווה בין 450-600 מיליון שקל לפי חישוב משרד האוצר. גפני אמר לסלומינסקי: "אני מכיר את אנשי האוצר. ברגע שהם יראו שאתה נחוש, הם ידעו למצוא חלופות".

סלומינסקי אמר ש"צריך להתלכד מה הכי קשה לנו. יש דברים שצריך למצוא חלופות אבל אי אפשר להביא עשרה סעיפים חדשים".

 

עוד התברר בדיון כי ביטול נקודת הזיכוי לאקדמאים אמורה להיות רק ל-2014. בעלי תואר ראשון זכאים כיום לנקודת זיכוי מס למשך שלוש שנים מקבלת התואר, ובעלי תואר שני לחצי נקודת זיכוי לשנתיים. שווי נקודת זיכוי 218 שקל, וכלל ביטול נקודות הזיכוי שווה 190 מיליון שקל חיסכון בתקציב.

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
תגובה הגיונית לכל מי שיש לו שכל היא לקצץ בגובה המשרה.
אין שום סיבה לעבוד כל כך קשה כאשר הרוב הולך לאוכלי חינם ולמשחקי כח פוליטיים. ההנחה של השודד היא שתמשיכו לעבוד כפי שעבדתם משום שזהו טבעכם. אל תתנו לגזלנים את ה-"נס" הזה של "הנה העלנו מיסים וכולם קיבלו את זה יפה". לקום וללכת לבוס ולהגיד לו שאתם חותכים את המשרה ל 80% אם היא לאמסכימה - חפשו עבודה אחרת.
דב , גבעתיים  |  01.07.13
לכל התגובות