אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בקשה לפירוק חברת "סיוון תכשיטים": המנהל עקץ ב-13 מיליון שקל צילום: קית' גלקסמן

בקשה לפירוק חברת "סיוון תכשיטים": המנהל עקץ ב-13 מיליון שקל

9 חברות תכשיטים פנו לביהמ"ש. טוענות: מאיר בובליל רימה, הבריח נכסים וגנב סחורה. בובליל: מדובר בכישלון עסקי, אין בסיס לטענות המרמה

28.06.2013, 13:53 | יצחק דנון
9 חברות תכשיטים המשתייכות, לדבריהן, לעילית סוחרי התכשיטים במדינה, טוענות כי נפלו קורבן לתרגיל עוקץ מחושב ומתוכנן היטב בהיקף של 13 מיליון שקל. לטענתן, התרגיל נרקם ובוצע על ידי מאיר בובליל תוך שימוש בחברת "סיוון תכשיטים" שבבעלותו וניהולו לשם ביצוע מעשי מרמה והברחת נכסים ואף גניבה לכאורה של סחורה שאיננה בבעלותו. סיוון תכשיטים עסקה במכירת תכשיטי זהב ויהלומים בדוכנים בסניפי רשת H&O.

קראו עוד בכלכליסט

בפניית החברות לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה למינוי מפרק זמני לחברת סיוון תכשיטים, נאמר כי במהלך השנה וחצי האחרונה החל בובליל לרכוש בשמה של החברה כמויות עצומות של תכשיטים מספקים שונים מעבר לכמות מסחרית, שאינה תואמת כלל את היקף ואופי עסקיה של סיוון תכשיטים. בובליל נהג להצהיר בפני כל ספק בנפרד כי אותו ספק הוא הספק המרכזי שלו.

לדברי המבקשות - באמצעות עורכי הדין איתן ארז ורז מנגל - מהן רכש בובליל סחורות במיליוני שקלים, בדיעבד התברר כי בובליל לקח את התכשיטים שהועברו לידיו מהספקים ובמקום למוכרם בדוכנים, התיך אותם לזהב טהור ובכך שחק את ערכם בלמעלה מ-40%, כל זאת על מנת לקבל מזומנים לידיו. עובדה זו, נאמר בבקשה, בשילוב רכישת כמויות הזהב והיהלומים הגבוהות מהכמות הנדרשת לצורך הפעלת העסק מלמדת כי בובליל הונה את הספקים, רכש מהם תכשיטים במיליוני שקלים, שחק את ערכם וכיום הותיר אותם בפני שוקת שבורה.

התכת זהב, צילום: בלומברג התכת זהב | צילום: בלומברג התכת זהב, צילום: בלומברג

בתלונה נטען כי לאורך הזמן, הצליח בובליל "להתגלגל" בכך שהוא השיב לספקים שונים כספים מתמורת התכת התכשיטים שקיבל מספקים אחרים עד שלבסוף כפי שקורה תמיד בתרגילי הונאה מסוג זה, לא היו בידי בובליל הכספים על מנת לשלם לנושיו, וחזרו שיקים בסכומי עתק, שנמשכו על ידי סיוון תכשיטים.

עוד נטען בבקשה לביהמ"ש, כי בסמוך למועד חילול השיקים מסיבת "אין כסוי מספק" הגיעו בובליל ואחיו לדוכני החברה ברשת החנויות H&O ואספו את כל התכשיטים מהדוכנים. לדברי המבקשות, עקבותיהם של התכשיטים שנמסרו במסגרת קונסיגנציה תוך שהבעלות בהם נשתמרה בידיהן, נעלמו וקיים חשש כי הוברחו לידי אחיו של בובליל המנהל עסקי תכשיטים בעצמו או הותכו על ידו על מנת לקבל כסף במזומן במטרה לפטור אותו מחובותיו האישיים בעתיד.

בבקשה מצויין כי אחד הנעקצים בפרשייה עגומה זו הינו בן דודו של מאיר בובליל, בכור צבאן, מנהלה של חברת צבאן תכשיטים, שלה חייבת סיוון תכשיטים 2.9 מיליון שקל. בנוסף חייבת החברה ל-שנהב שיווק תכשיטים בניהולו של יואב שנהב 2.82 מיליון שקל, לגולד טרייד תכשיטים בניהול פרץ דברת חייבת סיוון 2.4 מיליון שקל, לגלמור תכשיטים - 1.8 מיליון שקל, וכ-1.1 מיליון שקל לכל אחת מהחברות: טוביאס שיווק ו-ברבי שיווק.

צו עיכוב יציאה מהארץ

ביהמ"ש התבקש למנות לסיוון תכשיטים מפרק זמני לשם תפיסת רכושה ונכסיה וניהול חקירה אודות נסיבות פועלה של החברה ובעליה מאיר בובליל.

בשלב זה נעתר השופט גדעון גינת לבקשה להוציא צו עיכוב יציאה מן הארץ כנגד בובליל ובנוסף צו האוסר עליו מלבצע כל דיספוזיציה בנכסי סיוון תכשיטים ובנכסיו האישיים. הבקשה למינוי מפרק זמני במעמד צד אחד נדחתה ונקבע כי יתקיים דיון בבקשה במעמד הצדדים.

מאיר בובליל מסר בתגובה באמצעות בא כוחו עו"ד אדי לזר כי המדובר בכשלון עסקי בתום לב וכי אין שום בסיס לטענות המרמה המועלות כלפיו. עוד טען בובליל באמצעות בא כוחו כי סיוון תכשיטים נקלעה להסתבכות כלכלית וכי נבחנות דרכים להתמודדות עם קריסת החברה ולחילוצה שלה ושל בובליל עצמו מהמצב שאליו נקלעו בתום לב.

תגיות