אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המפקח על הבנקים הורה להפחית בחצי את עמלת המינימום בחשבון העו"ש צילום: שאול גולן

המפקח על הבנקים הורה להפחית בחצי את עמלת המינימום בחשבון העו"ש

החל מהשנה הבאה עמלת המינימום בחשבון העו"ש תוגדר כפעולת פקיד בודדת במקום שתי פעולות פקיד היום. המשמעות - עמלת המינימום בחשבון העו"ש המסתכמת היום בכ-12.4 שקל בממוצע תעמוד על כ-6 שקלים

08.07.2013, 16:33 | שניר הנדלר

הבנקים יידרשו להפחית בחצי את עמלת המינימום בחשבון העו"ש. המפקח על הבנקים דודו זקן הודיע היום (ב') כי החל מתחילת השנה הבאה, עמלת המינימום בחשבון העו"ש תוגדר כפעולת פקיד בודדת במקום שתי פעולות פקיד היום. המשמעות: עמלת המינימום בחשבון העו"ש המסתכמת היום בכ-12.4 שקל בממוצע תחתך בכמחצית.

קראו עוד בכלכליסט

דודו זקן, צילום: אריאל בשור דודו זקן | צילום: אריאל בשור דודו זקן, צילום: אריאל בשור

בנוסף, בנק ישראל – באמצעות הפיקוח על הבנקים – ממשיך בניסיונותיו להקל על לקוחות הבנקים להשוות מחירים בין מוצרים ושירותים דומים שמציעים הבנקים לציבור הרחב. כארבעה חודשים לאחר פרסום ההמלצות הסופיות של הוועדה להגברת התחרותיות בבנקים, פרסם אתמול הפיקוח על הבנקים טיוטת הוראה חדשה שאם תאושר תחייב את הבנקים וחברות כרטיסי האשראי לשמור הטבה שניתנה ללקוח בעת פתיחת פיקדון או בנטילת הלוואה, לאורך כל תקופת הפיקדון או ההלוואה.

בבנק ישראל מסבירים את ההחלטה בכך שמתן הטבה לתקופה מוגבלת, שמתבטלת לאחר פרק זמן שנקבע מראש, גורמת לערפול המחיר וכפועל יוצא מכך מקשה על הלקוחות לקבל החלטה מושכלת. יישום ההוראה, שתיכנס לתוקפה לאחר התייעצות עם הוועדה המייעצת לבנק ישראל, ייעשה בדרך של שמירת הפחתת הריבית במקרה של הלוואות או התוספת לריבית הבסיסית שמעניק הבנק על פיקדון במועד ההתקשרות עם הבנק.

בתוך כך, הפיקוח על הבנקים הודיע אתמול כי בכוונתו לקדם תיקון חקיקה במסגרתו יחויבו הבנקים להציג ללקוחותיהם המשקיעים בני"ע, את העמלות שהם עתידים לשלם בבואם לבצע פעילות קנייה או מכירה של ני"ע בהשוואה לממוצע העמלות שגובה הבנק בפועל מלקוחותיו בעסקאות דומות.

גם כאן נועד המהלך להגברת השקיפות של הבנקים מול לקוחותיהם, כשבבנק ישראל מקווים שלאחר השלמת החקיקה לקוחות הבנקים יזכו לדעת אם העמלות שהם משלמים יקרות יותר בהשוואה לעמלות מוזלות להם זוכים אולי לקוחות אחרים באותו בנק. אם יאושר תיקון חקיקה נוסף שמקדם הפיקוח על הבנקים, יוסמך המפקח לפרסם את שיעורי הריבית הממוצעים שגובים הבנקים על אשראי ועל פיקדונות הנהוגים בפועל, זאת במטרה לאפשר ללקוחות לערוך השוואה בין הבנקים השונים.

בבנק ישראל מקווים שתיקוני החקיקה יתרמו להגברת התחרות ושיפור כוח המיקוח של הלקוחות כלפי הבנקים שלהם. תיקוני חקיקה אלה באים בהמשך לשורת תיקוני חקיקה שקידם הפיקוח מאז פרסום ההמלצות הסופיות של ועדת זקן בנושא רכישה ומכירה של ני"ע ובהם קביעה בתעריפון של עמלת מקסימום לרכישה או מכירה של ני"ע ותמחור מחדש של העמלות בגין פעילות בניירות ערך.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
ל - 6 - בהנחה שלא יעלו את עמלת השורה - זה לא נכון להרבה מאוד אנשים
אני, למשל, עושה את כל הפעולות דרך האינטרנט (פרט לפעולות חריגות נדירות ביותר). היום, בחודש ממוצע, יש לי כ 5 פעולות (משכורת, משיכת מזומן, כרטיס אשראי, ועוד פעולה או שתיים). עלות עמלת שורה (לפחות בבנק שבו מתנהל החשבון שלי) היא כ שקל ו עשרים אגורות. נעגל ל שקל וחצי = כפול חמש = 7.5 ש"ח בחודש בקושי. עמלת המינימום היא 13 ש"ח. כלומר - אחסוך, בראייה שנתית כ 50 ש"ח. אמנם לא הרבה, אבל - גם זה משהו. הצעד הבא - לטפל בהפרשי הריביות - זו שהבנקים משלמים על פקדונות מול הריבית שהם לוקחים על משיכת יתר ועל הלוואות.
09.07.13
לכל התגובות