אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסדר טיעון בין הפרקליטות לשופט לשעבר דן כהן: יירצה 6 שנות מאסר צילום: שאול גולן

הסדר טיעון בין הפרקליטות לשופט לשעבר דן כהן: יירצה 6 שנות מאסר

השופט שנמלט לפרו והוסגר בחודש מרץ לישראל, הגיע להסכם טיעון שכולל גם תשלום קנס של 10 מיליון שקל; לפי ההסכם, יודה בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט

09.07.2013, 15:14 | גולן חזני ומשה גורלי

הפרקליטות הגיעה היום להסדר טיעון עם השופט לשעבר עו"ד דן כהן, הקובע כי כהן ירצה 6 שנות מאסר וייקנס ב-10 מיליון שקל. 

קראו עוד בכלכליסט

השופט שנמלט לפרו והוסגר לאחרונה לישראל, הגיע להסכם טיעון עם הפרקליטות לפיו יודה בכתב אישום מתוקן המייחס לו עבירת שוחד, עבירת מרמה והפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט. 10 מיליון השקלים יחולקו לקנס של 6 מיליון שקל וחלוט של 4 מיליון שקל.

דן כהן בבית המשפט (ארכיון), צילום: אוראל כהן דן כהן בבית המשפט (ארכיון) | צילום: אוראל כהן דן כהן בבית המשפט (ארכיון), צילום: אוראל כהן

את הפרקליטות ייצגו עוה"ד אורלי דורון, יהודית תירוש ואבי ארוניס ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה, את הנאשם ייצגו עוה"ד איתן מעוז ודניאל עינב. השופט בתיק הוא חאלד כאבוב.

הפרשה נחקרה על ידי חוקרי רשות ניירות ערך.

כהן הוסגר לישראל בחודש מרץ השנה. הסגרתו לא היתה חלק מהסדר הטיעון המתגבש עמו, והיא נחתה במפתיע גם על פרקליטיו. "נודע לנו בלילה במפתיע שהוא עומד להגיע ארצה", אמר עו"ד איתן מעוז.

המו"מ על הסדר הטיעון בין המדינה לפרקליטיו של כהן היה על סף סיום אך לא נסגר. בין הצדדים סוכמו סעיפי האישום, תקופת המאסר (4-3 שנים), גובה הקנס שיוטל עליו וגורל הכספים שיחולטו ממנו. המדינה התעקשה על סעיף נוסף שלא סוכם: ערבויות למקרה שהקנס לא ישולם. מקובל במקרה כזה שהסנקציה היא מאסר ולא ערבות.

במשרד המשפטים דחו את טענת מקורבי כהן על "מחטף" - הסגרה בטרם סיום המו"מ. גורמים במשרד אמרו כי, "בקשת ההסגרה של מדינת ישראל הייתה בתוקף כל הזמן ומעולם לא נמשכה. מה שהיה זה שהדרג המדיני בפרו לא חתם ולא אישר ביצוע למרות שזכינו בכל הערכאות המשפטיות. כעת לאחר שהתחלף השלטון, החליט השלטון החדש להסגיר את כהן".

כהן, לשעבר שופט בית המשפט המחוזי בבאר שבע, נמלט מישראל ב-2005 ושהה בפרו בחסות הממשלה. הוא נחשד בקבלת שוחד מחברת סימנס במטרה לשכנע במסגרת תפקידו בדירקטוריון חברת החשמל את החברה להעדיף את הטורבינות של סימנס על פני אלו של ג'נרל אלקטריק האמריקאית. בכתב אישום שרשות ני"ע האמריקאית הגישה נגד סימנס ב-2008 התברר שהחברה הגרמנית שילמה שוחד בסכום של 1.4 מיליארד דולר ברחבי העולם. בישראל שילמה סימנס שוחד בסך של כ-20 מיליון דולר בין השנים 2002 ל-2005. לפי החשד, כהן קיבל בין 4 ל-5 מיליון יורו. חלק גדול מהסכום הזה נתפס על ידי התביעה בישראל.

בחודש אפריל דחה שופט בית המשפט העליון צבי זילברטל את הערר שהגיש כהן על החלטת ביהמ"ש המחוזי לעוצרו עד תום ההליכים. השופט ציין בהחלטתו מדוע החליט לדחות את בקשת כהן למעצר בית אצל חברו עו"ד מיכאל שפיגלמן.

"היסוד המרכזי שנבחן לעניין שחרור לחלופת מעצר הינו מידת האמון שאפשר לתת בנאשם", כתב השופט זילברטל. "תשובתו חד משמעית: כהן אינו ראוי לאמון. העורר הוכיח במעשיו שאין הוא ראוי, לפחות לעת הזו, לאמון. לא בשל עצם יכולתו הכלכלית לא נמצא מקום לשחרר את העורר... אלא בשל נכונותו (המוכחת) לנצל יכולת זו לשם הימלטות מהליכי חקירה ומשפט, ולעניין זה אין משמעות רבה לשאלה האם עצם היציאה מהארץ מהווה עבירה אם לאו. המערער כבר הוכיח בפועל שהוא נכון לשלם מחיר אישי וכלכלי כבד כדי להתחמק ממשפט".

עו"ד איתן מעוז, המייצג את דן כהן: "הסדר הטיעון הושג בעקבות משא ומתן ממושך מאוד עם פרקליטות המדינה בדרגים הבכירים ביותר ולאחר הליך גישור אצל השופט דוד רוזן.

ההסדר מבטא תיקון משמעותי להאשמות שהופיעו בכתב האישום הנרחב שהגישה הפרקליטות לפני מספר חודשים.

נוכל להתייחס למגעים שהתקיימו ולשיקולים שהובילו להשגת ההסדר לאחר שנציגו בפני השופט כבוב".

תגיות