אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הכלכלה מעכב סיוע חירום למפעל נגב טקסטיל צילום: אבי רוקח

משרד הכלכלה מעכב סיוע חירום למפעל נגב טקסטיל

במשרד לא מעוניינים להזרים 3 מיליון שקל שביקש המפעל בשדרות, משום שלטענתם אין לו אופק עסקי. מנהל המפעל: מעבר לתפעול בעזרת אנרגיה זולה יכול להביא אותנו לאיזון

31.07.2013, 08:13 | גיל קליאן

על רקע הדיון הצפוי היום בוועדת העבודה של הכנסת על עתידו של מפעל נגב טקסטיל, במשרד הכלכלה לא ממהרים להעניק למפעל סיוע חירום של 3 מיליון שקל שביקשו מנהליו לקבל מהמדינה.

קראו עוד בכלכליסט

במשרד הכלכלה טוענים כי למפעל משדרות אין אופק עסקי. במילים אחרות, במשרד מעריכים שגם הזרמה של 3 מיליון שקל לא תציל בטווח הארוך את המפעל, שמעסיק 42 עובדים. אחת הטענות נגד מתן הסיוע היא שעלות הטיפול במובטלים הישירים והמובטלים שייווצרו אצל קבלנים וספקי משנה, גבוהה משמעותית מ־3 מיליון שקל.

מפעל נגב טקסטיל בשדרות. מספק תעסוקה ישירה ל-42 משפחות, צילום: אבי רוקח מפעל נגב טקסטיל בשדרות. מספק תעסוקה ישירה ל-42 משפחות | צילום: אבי רוקח מפעל נגב טקסטיל בשדרות. מספק תעסוקה ישירה ל-42 משפחות, צילום: אבי רוקח

נגב טקסטיל, שהוקם ב־1987 מספק בדים לתעשיית הטקסטיל. הבעלים של המפעל הוא יצחק טזרטס, שלו עסקי טקסטיל ונדל"ן נוספים בישראל ובטורקיה. לדברי מנהל המפעל אורי אדר, כיום עלויות התפעול של המפעל גבוהות מההכנסות. "בינתיים אנחנו עובדים, תכננו לסגור ב־10 באוגוסט, אבל יש לחץ גדול של לקוחות בגלל הפרסומים על הסגירה אז כנראה נמשיך עד 15 בחודש", אמר אדר ל"כלכליסט".

אדר דוחה את הטענה שלמפעל אין אופק כלכלי. לדבריו, בדיקה שערך יועץ מטעם משרד הכלכלה מוכיחה שמעבר לאנרגיה זולה יעמיד את המפעל באיזון תפעולי. "אנו עושים יחד תוכנית הבראה", הוא אומר. "אני מוכן שהמדינה תקבע תחנות ותבדוק בכל פעם. אם אני לא עומד ביעד - שינתקו אותי מצינור החמצן".

ממשרד הכלכלה נמסר: "כדי לעבור את התקופה עד החיבור לתשתית הגז והמעבר לרווחיות, יסייע המשרד למפעל להגיש בקשה להלוואה בערבות מדינה. אם ההנהלה לא תבחר בדרך זו, המשרד נערך למתן פתרונות תעסוקה חלופיים לעובדים. עד לרגע זה לא קיבלנו מידע או תוכנית עסקית המציגים אופק עסקי בר־קיימא למפעל".

תגיות