אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפתרון להעלאת מס הכנסה - אופציות לעובדים צילום: ישראל הדרי

הפתרון להעלאת מס הכנסה - אופציות לעובדים

פריחה מחודשת לאופציות? לאור ההחלטה להגדיל את נטל המס על שכירים עד ל-52%, חברות ועובדים יכולים להרוויח מהטבה שאינה כרוכה בהוצאה מיידית ומשיעור מס מופחת בעת המימוש

09.08.2013, 07:54 | פרידה וייסברג
ישראל היא בין המדינות המובילות בנטל המס על הכנסות ישירות מעבודה של שכירים ועם זאת, לפני כשבוע אושר להגדיל את נטל המס על שכירים ב-2% נוספים עד לשיעור מקסימלי של כ-52%. הכבדה זו, מהווה תמריץ משמעותי להגדיל את מרכיב האופציות בתגמול לעובדים.

תגמול באמצעות הענקת אופציות נהיה יותר ויותר פופולארי, בשל היתרונות הגלומים בתגמול מסוג זה הן לחברה והן לעובד. לחברה מדובר בהזדמנות להעניק לעובדיה הטבה שאינה כרוכה בהוצאה מיידית ויחד עם זאת, יוצרת תמריץ לעובדיה להעלאת הפריון ועידוד עבודה מתוך תחושת שייכות ואכפתיות.

אופציות לעובדים. יתרונות לחברה ולעובד, צילום: shutterstock אופציות לעובדים. יתרונות לחברה ולעובד | צילום: shutterstock אופציות לעובדים. יתרונות לחברה ולעובד, צילום: shutterstock

העובד מצידו יוכל ליהנות משיעור מס מופחת של 25% בעת מימוש האופציות. כלומר, עד מחצית משיעור המס על הכנסת עבודה. פערי המס המהותיים כל כך הם סיבה טובה לבחון מחדש את האפשרות לתגמול העובדים באמצעות הקצאת אופציות או מכשירים הוניים דומים.

סעיף 102 לפקודה הוא המסדיר את מיסוי הקצאת האופציות לעובדים. עם זאת, קיימות כיום סוגיות מיסויות הקשורות לתגמול הוני, שאינן מוסדרות כראוי באמצעות חוק. לכך תורמת גם הסביבה העסקית הדינמית, באופן שמקשה על המחוקק להתאים את הפקודה לשינויים התכופים בתחום.

מצב זה מחייב את החברות בהסדרת הסוגיות המיסוי על ידי פנייה לרשויות המס. כיום רשויות המס ערות הרבה יותר לשינויים בתחום התגמול ההוני ומעודדות הסדרה של נושאי מס שונים בתחום באמצעות "מסלולים ירוקים" נגישים יותר כמו למשל – תמחור מחדש של אופציות לעובדים, הסדרת מנגנון מימוש נטו, החלפת מסלול אופציות ללא נאמן למסלול עם נאמן ועוד.

עד שהמחוקק יתפנה לעשות סדר בסוגיות המס בתחום התגמול ההוני לעובדים בחקיקה, ולאור הפערים בשיעורי המס על הכנסת עבודה, לעומת שיעור המס המופחת במיסוי אופציות של 25%, נדמה כי הסדרי האופציות לעובדים במסלול התגמול ההוני יזכו לפריחה מחודשת.

הכותבת הינה דירקטורית וראש תחום ניוד עובדים ותגמול הוני, Deloitte בריטמן אלמגור זהר

תגיות