אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נגב טקסטיל עדיין בסכנת סגירה צילום: גדי קבלו

נגב טקסטיל עדיין בסכנת סגירה

אחרי שבמפעל קיוו למענק מדינה, בסוף השבוע התברר כי המדינה מוכנה להעניק הלוואה בלבד בגובה 3 מיליון שקל

17.08.2013, 20:09 | גיל קליאן

למרות התקווה כי יאושר מענק מדינה - עתידו של מפעל נגב טקסטיל עדיין לא ברור. ביום חמישי אמר מנהל המפעל, אורי אדר, כי נמצא מתווה לפיו הבעלים של המפעל יזרים 700 אלף שקל ובמקביל משרדי האוצר והכלכלה יפעלו לאישור מענק של 3 מיליון שקל למפעל, אך עוד באותו יום פירסמו משרדי האוצר והכלכלה הבהרה כי הם מוכנים לסייע למפעל בהלוואה בלבד, ולא באמצעות מענק.

קראו עוד בכלכליסט

כעת אומר אדר כי הלוואה לא תמנע את סגירת מפעל הטקסטיל שמעסיק 42 עובדים. המפעל הפסיק לעבוד כבר ביום חמישי, ואם היום לא יגיעו הצדדים להסכמות חדשות, נראה כי המפעל יגיע לסוף דרכו.

מפעל נגב טקסטיל בשדרות, צילום: אבי רוקח מפעל נגב טקסטיל בשדרות | צילום: אבי רוקח מפעל נגב טקסטיל בשדרות, צילום: אבי רוקח

נגב טקסטיל ביקש סיוע מדינה של 3 מיליון שקל על מנת לכסות את ההפסדים התפעוליים עד לחיבור המפעל לתשתית גז טבעי, מהלך שהיה אמור להפחית את הוצאות האנרגיה של המפעל ולהעביר אותו לרווחיות. מנגד טענו במשרד הכלכלה כי אין טעם להעניק כספי סיוע למפעל שכן אין לו אופק עסקי. דברים אלה נדחו על ידי אדר, שטען כי היועץ הכלכלי שנשלח למפעל על ידי משרד הכלכלה מצא כי יש אופק עסקי למפעל, וכי הנתונים שמצא תומכים בהענקת המענק.

הוצאות האנרגיה זינקו

לפני כשבועיים הציג מנהל המפעל אורי אדר את הנתונים הכספיים בדיון בוועדת העבודה של הכנסת. אדר סיפר כי "עד לאחרונה ההכנסות היו בסביבות ה־25 מיליון שקל בשנה, ואז התנהלנו באיזון או ברווחיות מסוימת. עם החשיפה הגדולה של מוצרי טקסטיל ליבוא, ירד המחזור ל-17-15 מיליון שקל בשנה. במקביל כל התשומות עלו. הייתי משלם 350 אלף שקל אנרגיה בחודש, והיום אני משלם 450 אלף שקל אנרגיה בחודש. מים שילמתי 110 אלף שקל, היום אני משלם 140 אלף שקל בחודש. היום אני מפסיד 250-200 אלף שקל בחודש תפעולית.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
נגב טקסטיל סגירת ענף הטקסטיל והאופנה "כחול לבן"
אנו לא דורשים מענק אנו דרושים המשך קיומו של הענף תעשיות האופנה והטקסטיל המעסיק עשרות ואלפי מעצבי אופנה רובם בוגרי אקדמיה וחברות קטנות ובינוניות וחלקן רשתות אופנה המייצרות "כחול לבן" ומוצרים חדשניים לא רק לשוק המקומי גם ליצוא
האגודה הישראלית לטקסטיל ולאופנה  |  08.09.13
3.
לשר הכלכלה נפתלי בנט - אין זמן לדאוג ל- 3 מיליון ש"ח כדי להציל מפעל בשדרות
לשר נפתלי בנט שעסוק כל כך בבחירת רבנים ראשיים, וסיוע לבניית אלפי דירות בשטחים כנראה אין זמן לעסוק ב"זוטות" כמו להציל את מפעל "נגב טקסטיל בשדרות על 42 עובדיו שאם יפוטרו, ספק רב עם יוכלו לחזור למעגל העבודה, באיזור מוכה אבטלה כמו הנגב הצפוני, ומעדיפים שם במשרדו שביטוח לאומי ישלם ל42 העובדים דמי אבטלה במחיר של כ2,300,000 ₪ לשנה + עוד כ- 3,000,000 ₪ דמי אבטחת הכנסה ועוד להפיל 42 משפחות אל מתחת לקו העוני, העיקר שהוא ו"אחיו" לפיד - הבטיחו פוליטיקה חדשה...
אבי ש. , צפון  |  18.08.13
2.
צודק משרד האוצר ומשרד הכלכלה - אין לסבסד מפעל פרטי מכספי משלם המיסים
נגב טקסטיל הינו מפעל פרטי שמנוהל בצורה כושלת ע"י מנכ"ל גרוע ובעלים ועובדים שלא הרימו את הכפפה כדי לנסות לשפר את הביצועים בסביבה כלכלית משתנה. אם המפעל לא עומד בתחרות, ולא הגדיל את מאמציו להגדיל מכירות, ומתלונן על עליית עלויות הייצור (שכל המשק חשוף להן) הרי אין למפעל עתיד, ולא יוכל להתיעל. יש הרבה פתרונות ואסטרטגיות להבראת ושיקום המפעל, אבל המנהל מעדיף לדרוש כסף מתקציב המדינה מאשר לנקוט בצעדים שיצילו את המפעל. אין זו חובתו של האזרח להוציא מכספו כדי להציל מפעל כושל, למרות שהכאב והמצוקה של 50 משפחות אמנם לא קל.
סילביה  |  18.08.13