אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוגל קרסה - ויחד איתה 40% מהאינטרנט

גוגל קרסה - ויחד איתה 40% מהאינטרנט

מחקר של חברת GoSquared ניתח קריסת שרתי גוגל ומיקרוסופט והגיע למסקנות מפתיעות: הרשת המבוזרת ביותר היא דווקא מאוד ריכוזית

18.08.2013, 11:14 | נמרוד צוק

עד כמה חשובה גוגל? איך השפיעה הקריסה של שרתי גוגל במהלך סוף השבוע על תעבורת האינטרנט? רבים משירותי החברה הושבתו או סבלו מבעיות חריפות במהלך פרק זמן קצר יחסית שנע בין דקה לחמש דקות. הקריסה החלה ביום שישי האחרון בשעה 16:37 לפי שעון החוף המערבי ופגעה בין השאר במנוע החיפוש, ג'ימייל, יוטיוב, שירות האחסון בענן גוגל דרייב ואחרים.

קראו עוד בכלכליסט

למרות שהיה מדובר בפרק זמן קצר שנמדד בדקות בודדת, הנזק שנגרם לגוגל - לפי הערכת חברת המחקר GoSquared - עומד על יותר מחצי מיליון דולר. כמו כן, חברת המחקר מעריכה כי הפגיעה בשרתי גוגל גרמה לצניחה של 40% מכל תעבורת האינטרנט. הפעם האחרונה שמנוע החיפוש של גוגל קרס היה לפני כשנה, לתקופה מעט ארוכה יותר - 15 דקות.

חוות השרתים הענקית של גוגל חוות השרתים הענקית של גוגל חוות השרתים הענקית של גוגל

לפי מערכת הבקרה של גוגל עצמה, בזמן הקריסה בין 50% ל-70% מכל נסיונות החיפוש החזירו הודעת שגיאה, ומספר רב של משתמשי ג'י-מייל נתקלו בהתנהגות לא צפויה והודעות שגיאה בזמן שניסו לקרוא או לשלוח מיילים. גוגל אישרה את הדברים, אבל סירבה לציין את הסיבה מאחורי הקריסה.

לא רק גוגל סובלת מבעיות בשרתים

במקביל, מיקרוסופט פרסמה הסבר לתקלה שהשביתה למשך כשבע שעות את שירות הדואל outlook.com, את שרות האחסון סקיידרייב ואת שרות הסנכרון Exchange ActiveSync. התקלה התרחשה ביום רביעי האחרון.

לדברי מיקרוסופט, התקלה נוצרה כתוצאה מכשל במנגנון הקאש (cache) של אקטיבסינק, שגרם להודעות שגיאה בקרב משתמשי מובייל שניסו לסנכרן את המידע שלהם באמצעות השירות. הדבר הוביל לתגובת שרשרת, בעקבות הצפה של שירותים אחרים בפניות אוטומטיות תקלות וחסר סנכרון, מה שהוביל לחסימה אוטומטית של חלק מהמשתמשים.

בהודעה, התנצלה החברה על אי הנוחות והבטיחה כי היא ביצעה את התיקונים הנדרשים במערכת שמנעו מתגובת שרשרת מסוג הזה להתרחש פעם נוספת.

גוגל ומיקרוסופט הן לא חברות האינטרנט היחידות שמשתמשיהן סבלו מהתקלות החמורות שלהן בשנה האחרונה: שירותי הענן של אמזון, למשל, אחת הפלטפורמות הפופולריות עבור חברות שמריצות יישומים עסקיים בענן, קרסו בינואר האחרון למשך 49 דקות - תקלה שגרמה לחברה נזק של כ-5 מליון דולר.

באותו החודש סבלו משתמשי שרות אחסון הקבצים דרופבוקס מחסימת האפשרות לסנכרן ולהעלות קבצים במשך לא פחות מ-16 שעות, ואלפים הציפו את טוויטר בהודעות זועמות. ב-28 בינואר נחסמה הגישה של משתמשים רבים לפייסבוק למשך כשלוש שעות, כתוצאה מתקלת DNS רחבת היקף, וב-3 ביוני זכו גם משתמשי טוויטר ב-45 דקות של ניתוק כפוי מהרשת החברתית החביבה עליהם לטובת לוגו לוויתן הכשל המיתולוגי.

תגיות