אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פרויקט כלכליסט

התנגשות הטיטאנים: מבחן הסמארטפונים הגדול בישראל

גלקסי S4, אייפון 5, לומיה 920, אקספריה Z, נקסוס 4, בלקברי Z10 ו-HTC One; לקחנו את שבעת המכשירים המתקדמים בישראל לסדרת מבחנים שארכה חצי שנה ובדקה את התכונות החשובות באמת, בסיוע נסיינים. המטרה: איתור הטלפון הטוב ביותר עבור כל משתמש

03.09.2013, 13:31 | ניצן סדן
התחקיר שלפניכם נועד, באמצעות סדרת מבחנים מעשיים, לגלות מיהו המכשיר הטוב והנוח ביותר למשתמש הישראלי בכל הנוגע לתפקודי בסיס של סמארטפון מודרני. לאחר שישה חודשים ועשרות מבחנים, נקבע כי על כס המלכות יושב לא אחר מה-ONE של HTC.

קראו עוד בכלכליסט

לא מדובר בתחרות "הרמת משקולות"; בשנים האחרונות טוענים פרשני טכנולוגיה כי המפרט הופך לרלוונטי פחות ופחות. יש הרבה היגיון בהנחה זו, שכן השוק נחלק למכשירים שמערכת ההפעלה שלהם היתה יעילה מראשיתה (iOS של אפל, ווינדוס פון 8 של מיקרוסופט) ומכשירים שמערכת ההפעלה שלהם שופרה לרמה זו עם הזמן (אנדרואיד של גוגל, BBX של בלקברי). בסופו של דבר, אפליקציה כמו ווייז תיטען במהירות ותפעל היטב גם על אייפון 5 וגם על גלקסי S4 - וגם על המכשירים אותם החליפו ועל קודמיהם.

קראו עוד בכלכליסט

לעומת זאת, תפקודי הבסיס - טיב המסך, החומרים והעמידות, הממשק, המצלמה, כלי המדיה המובנים וזמן הסוללה - הם שקובעים במידה רבה עד כמה תיהנו מהמכשיר שרכשתם לאורך זמן.

הניקוד: הטוב מ-7

שבעת המכשירים - סמסונג גלקסי S4, אייפון 5, סוני אקספריה Z, נקסוס 4, HTC ONE, נוקיה לומיה 920 ובלקברי Z10 - עברו סדרה של שבעה מבחנים שנחלקו ל-16 סעיפים. המכשיר שזכה בסעיף קיבל שבע נקודות, זה שהגיע אחריו - שש וכן הלאה. המנצח הגדול הוא בעל הניקוד הגבוה ביותר. ואולם, הקוראים מוזמנים להתמקד במבחנים שחשובים עבורם אישית כדי לקבוע מיהו המכשיר המתאים להם ביותר בהתבסס על תוצאותיו.

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: שבעת המופלאים (7 תמונות)

חלק מהמבחנים בוצעו בסיוע נסיינים - חמישה משתמשים אשר מעולם לא היו בעלי סמארטפון וגילם נע בין 16 ל-99. לבקשתם, לא תפרסם מערכת "כלכליסט" את זהותם.


המבחנים שנערכו הציגו תוצאות שסותרות, במידת מה, את הדעה הרווחת בנוגע לכמה מהמכשירים האהובים ביותר: האייפון 5 אינו בעל המסך הטוב ביותר ואינו הידידותי ביותר למשתמשים חדשים; הגלקסי S4 אינו האינטואיטיבי ביותר על אף ריבוי הממשקים הטבעיים שלו; ובלקברי היתה היחידה שבאמת תכננה מכשיר שאמור להיות עמיד לאורך זמן.

המנצח הגדול: HTC One

מכשיר הדגל האחרון של HTC זכה במירב המבחנים בציון הגבוה ביותר, שהסתכם ב-82 נקודות. אחריו הגיע הגלקסי S4 של סמסונג ואחריהם - הלומיה 920 של נוקיה. ה-One הצטיין במיוחד במבחני איכות ההרכבה והעמידות, זמן הסוללה והצילום בלילה. בנוסף, זכה לציונים גבוהים גם במבחנים רבים אחרים.

התנגשות הטיטאנים: תוצאות המבחנים

התנגשות הטיטאנים: התוצאות
מבחן
אייפון 5
HTC ONE
נקסוס 4
בלקברי Z10
לומיה 920
אקספריה Z
גלקסי S4
אינטואיטיביות מערכת הפעלה
5
5
6
4
7
5
5
יציבות מערכת הפעלה
7
4
5
4
6
4
4
עיצוב למניעת החלקה
6
6
6
7
6
6
6
עמידות ואיכות הרכבה
5
7
5
6
5
5
4
מסך בתאורה ישירה
4
5
1
2
6
3
7
איכות צבע
5
4
4
4
4
7
6
צילום יום
5
4
2
1
7
3
6
צילום לילה
5
6
2
1
7
3
4
צילום וידאו
6
4
2
1
7
3
5
איכות שמע וספיקר
5
7
5
5
5
6
5
מוזיקה
5
7
3
1
6
2
4
נגן מדיה
2
6
3
4
1
5
7
סוללה בשימוש סביר
3
6
2
5
1
4
7
סוללה בשימוש כבד
3
7
4
2
1
5
6
מצב חיסכון
5
4
3
6
2
7
1
ציון סופי
71
82
53
49
71
68
77

סיכום: עליונים כתחתונים

 
מבחן הסלולר הגדול בישראל הסתיים; את המכשירים שנכללו בו יירש בקרוב דור חדש של סמארטפונים, שחלקם צפויים להגיע לישראל כבר בהמשך השנה. החשיבות של מבחן זה ככלי עזר לרוכשים הוא היא בכך שמחיריהם, אשר יורדים בהתמדה, יצללו דרסטית ברגע שמחליפיהם יתחילו לנחות בישראל - אם ביבוא מקבילי ואם בשיווק סדור (מחיר הנקסוס 4, למשל, נחתך לאחרונה במאה דולר בארה"ב). כשכל המכשירים טובים, נוחים ובנויים לתלפיות ומחיריהם דומים - כך חשוב לו לצרכן החכם לבחור את הדגם שיענה ספציפית על צרכיו בצורה מיטבית.

ועתה, לאחר שהכתרנו את הסמארטפון הטוב בישראל ל-2013, הבה נציב אותו אל מול מכשיר בן שנתיים – הגלקסי S2. זהו סמארטפון שעולה קצת יותר מאלף שקל, שנפוץ בתור מכשיר חברה אשר מחולק לעובדים. בפועל, למעט הכבדים שבמשחקי התלת ממד - לא תמצאו אף אפליקציה שלא תפעל כהלכה על ה-S2. הוא אמנם לא יפה ומרשים כמו ה-One, המסך שלו קטן יותר, הוא מתחמם בפעולתו, לא מתמודד היטב עם תאורה ישירה והסוללה שלו לא מחזיקה יום שלם בשימוש מאומץ – אבל עבור המשתמש הממוצע, הוא עושה את העבודה.

הדגמה זו היא הוכחה נוספת לכך שתעשיית החומרה שוב הקדימה את תחום התוכנה והמכשירים של ימינו הם חזקים בהרבה משנדרש מהם להיות. לפיכך, המשתמש שיבחר במכשירי העילית אמנם יהנה מהם מאוד, אבל יוכל גם להתפשר על סמארטפון בסיסי ועדיין לנווט, לגלוש באינטרנט וברשתות חברתיות, לצלם תמונות וכמובן – להתקשר.

לאחר התנסותי במכשירים, אני ממליץ לבעלי הסמארטפונים שלא לחשוש לעבור ממערכת הפעלה למערכת הפעלה - בידיעה שלכולן יש יתרונות משלהן ושתפקודים בסיסיים יפעלו היטב בכל מכשיר. בנוסף, אמליץ שלא להתקבע על מותג בודד - שכן יצרניות אלקטרוניקה אינן קבוצות כדורגל על אף שצמחו להן "אוהדים"; כשאתם מעריצים חברה, אתם למעשה מצמצמים את הצורך שלה בשיפור מתמיד של המוצרים. אני מציע להישאר ביקורתיים כלפי כל מכשיר ומותג, כדי להבטיח שהמכשיר הבא שתרכשו יציג תמורה גדולה יותר לכספכם.

אישית, חיבבתי במיוחד את הנקסוס 4 של גוגל ו-LG יותר משאר המתחרים - בהיותו מכשיר נוח ומאוזן מאוד. ואולם, משתמשים אחרים עשוים להעדיף מכשירים אחרים בשל מגוון הצרכים והדרישות. מומלץ לקרוא את המבחנים ולגלות איזה מהמכשירים הוא הטוב ביותר עבורכם.


מכשיר האייפון 5 הועבר ל"כלכליסט" באדיבות בסט מובייל, רשת עצמאית בפריסה ארצית שמתמחה בסלולר ואביזרים נלווים

תגיות

73 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

72.
יש לי N4 נהנה ממנו בכל רגע!
שנשבר לי הגלקסי 3 נשבעתי לא לזרוק יותר כסף על מכשיר יקר שאני לא משתמש בחצי ממה שיש לו להציע (שזה בערך להטיס מעבורת למאדים) אז נכון שהסוללה מחזיקה "רק" ל 7 שעות וזה בשימוש כבד (סטרימיניג של סרטים ומוזיקה, משחקים וגוגל maps). בגלל זה רכשתי ב 1800 ש"ח nexus 4 נהדר!
חנן , חיפה  |  09.09.13
69.
קצת מביך
לא ברור לי איך בדיוק עשו את ההשוואה, אני עברתי עכשיו מZ10 ל Galaxy S4 המסך של הZ10 הרבה יותר טוב מהגלקסי. באור ישיר בגלקסי לא רואים כלום! בבלקברי רואים מצויין, כמו שהיה תמיד במכשירי בלקברי הישנים. אינטואיטיביות מערכת ההפעלה של גלקסי עלובה ביחס לבלקברי ובטח מול אייפון שקיבל את אותו ציון. קחו מבוגר לא טכני ממוצע מול אייפון ומול גלקסי. את האייפון הוא יתפעל ויאב תוך זמן קצר את הגלקסי הוא יקלל. גלקסי זה מכשיר עם המון יכולות מתקדמות ומתאים למשתמשים טכניים, אייפון הרבה הרבה יותר אינטואיטיבי. Z10 ברמה לא שונה מהגלקסי עם יתרון אחד מהותי בהפעלות הראשוניות הוא מציג מסכי הסבר לכל פונ' נפוצה על המסך עצמו. מעין מדריך חי שמכווין את המשתמש לעבודה נכונה. בגלקסי אפילו באתר היבואן אין מדריך הפעלה מלא אלא משהו בשם הזה שמסביר רק על הפונ' החדשות ורחוק שנות אור מהמונח "מדריך משתמש מלא" אני יול להמשיך גם לגבי הסוללה .. בקיצור ... תשתדלו יותר אנשים סומכים על לא מקצועיים סומכים על כתבות לא מקצועיות וזה כואב
איתן  |  05.09.13
לכל התגובות