אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שני סטארט־אפים של האחים ברקת פיטרו עשרות עובדים צילום: בועז אופנהיים

בלעדי לכלכליסט

שני סטארט־אפים של האחים ברקת פיטרו עשרות עובדים

הסטארט־אפ סאפורט־ספייס פיטר 40 מתוך 60 עובדיו, בשל הנטישה הגוברת של לקוחותיו. בחברה מנסים כעת לאתר רוכש לנכסים או לחברה כולה. במקביל פיטרה פלייסקייפ 7 מתוך 44 עובדיה, כנראה על רקע אכזבה מהיקף המכירות

29.08.2013, 07:02 | אסף גלעד

שתי חברות פורטפוליו של BRM של ערן ואלי ברקת ביצעו בשבועות האחרונים קיצוצים נרחבים, שבמסגרתם פוטרו עשרות עובדים. הקיצוצים הנרחבים ביותר נערכו בסטארט־אפ סאפורט־ספייס (Support Space) הישראלי, המספק ממשק המקשר בין טכנאים מקצועיים לבין לקוחות שרכשו מוצרים אונליין. סאפורט־ספייס נאלץ לפטר כ־40 מתוך 60 עובדיו. לפי ההערכות, החברה מצויה במצב קשה לאחר שלקוחות רבים, בהם אתרי קניות כמו Best Buy, Trend Micro ו־Assure צמצמו את עסקיהן עמה. בעבר, חשף "כלכליסט" כי גם מיקרוסופט סיימה את החוזה עם החברה לאחר שפיתחה ממשק חלופי משלה.

מקורבים לחברה מעידים על כך שהחברה סבלה מתחלופת מנכ"לים גבוהה, דבר שפגם בסופו של דבר גם בעבודה מול הלקוחות. בתוך כשלוש שנים כיהנו בחברה ארבעה מנכ"לים שונים, שניים מהם אמריקאים. באפריל האחרון קיבל לידיו את התפקיד תומר מגיד, לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות.

אלי ברקת. מגביר מעורבות בפלייסקייפ, צילום: בועז אופנהיים אלי ברקת. מגביר מעורבות בפלייסקייפ | צילום: בועז אופנהיים אלי ברקת. מגביר מעורבות בפלייסקייפ, צילום: בועז אופנהיים

עד כה גייסה סאפורט־ספייס 36.2 מיליון דולר מ־BRM של אלי ברקת, קרן ג'מיני ו־ Emergence. בסוף השנה שעברה מספר העובדים של סאפורט־ספייס עוד עמד על 130, אך לאחר מספר סבבי פיטורים נותרו בה 20 עובדים. כעת בחברה מנסים לאתר רוכש לנכסים או לחברה כולה, כאחת מהאופציות להמשך הפעילות. לפי הערכות בענף, החברה ניהלה משא ומתן למכירתה לגוגל, אלא שמחלוקת המחיר מנעה את העסקה, ובשבוע שעבר השיקה גוגל שירות המתחרה לזה של סאפורט־ספייס, ומכונה גוגל Helpouts.

גם פלייסקייפ (PlayScape, שעד לאחרונה נקראה Mominis) מרמת החייל נקלעה למשבר. החברה שמספקת פלטפורמה להפצה ומונטיזציה (ייצור הכנסות) של משחקי סלולר, פיטרה השבוע שבעה מתוך 44 עובדיה - 15% ממצבת כוח האדם. המנכ"ל איציק פריד הודיע על עזיבתו, וכעת מחפשים בדירקטוריון החברה מחליף זמני.

בינתיים מגביר אלי ברקת את מעורבותו בחברה על מנת לייצב את פעילותה. לפי הערכת מקורבים לחברה, החברה צמחה במספר המשתמשים שלה, אך לא השכילה לעלות באופן דומה בהכנסות. למרות עלייה בהכנסות מפרסומות, החברה עדיין מתקה לייצר הכנסות מרכישות של טובין וירטואלי בתוך המשחקים. כמו כן לא התמקדה בזמן בפלטפורמת ריבוי שחקנים, מה שמגביר בתורו את זרם ההכנסות למשחק.

פלייסקייפ היא השקעה נוספת של BRM ושל ג'מיני, והפיטורים מגיעים אחרי שנה של צמיחה. בדצמבר האחרון היא גייסה 6 מיליון דולר בהשתתפות משקיעים נוספים כמו רמי ליפמן, ברוך לבנון ומיצוי, לאחר שקפצה במספר המשתמשים שלה תוך פחות משנה מכמה מאות אלפים ל־35 מיליון, ומשחק הדגל שלה Ninja Chicken זכה ליותר מ־10 מיליון הורדות.

קבוצת BRM של האחים אלי, ניר וערן ברקת מושקעת בכ־13 חברות סטארט־אפ ישראליות, שרובן מצויות במומנטום חיובי, כגון, Altair Semi, Everything.me, eToro Roomer ו־Moovit.

מהחברות ומ־BRM לא נתקבלה תגובה.

תגיות

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
ל-32: על מה אתה מדבר?
איך היזמים יכולים להיות אשמים אחרי שדחקו אותם החוצה? לפי הכתבה המשקיעים החליפו ארבעה מנכ"לים בשלוש שנים. אז איזו הנהלה אתה רוצה להאשים בדיוק? אני מסכים שבדרך כלל ההנהלה היא זו שקובעת את עתיד החברה. אבל יש משקיעים (ול-BRM יש מוניטין רב בעניין) שעם הסימן הראשון לקשיים ממהרים להחליף את היזמים במנהלים "מקצועיים". כמובן שאז הנשמה של החברה נעלמת, ובדרך כלל משקיעים גרועים גם בוחרים מנהלים גרועים (או שמנהלים טובים לא רוצים לבוא לעבוד אצל משקיעים גרועים). ואז כשהמצב נהיה יותר גרוע מחליפים עוד הנהלה בעוד הנהלה עד לסוף המר.
03.09.13
34.
היזמים מפציצים בתגובות בניסיון ללכלך את המשקיעים
הנתונים זועקים שהמשקיעים מילאו את חלקם מעל ומעבר - כמה חברות כבר זוכות להשקעה בסדר גודל כזה? לעומת זאת ההנהלה/יזמים שמנווטים את החברה ביום יום, לא הצליחו להביא ביזנס, ואת מה שהיה לא השכילו לשמור. כל זה רק ממה שמופיע בכתבה. שום מילה על הביזבוזים, ההתנהלות החובבנית והתפקידים שמולאו על ידי אנשים לא מתאימים שכיסו אחד על התחת של השני.
02.09.13
33.
ל - 24, חוסר בגרות והבנה של ההנהלה הבכירה הביא למצב הזה
ל - 24 שלא יבלבלו אותך כל השמות שנזרקו כאן לאוויר שלקוחות כמו כן המספרים של עשרות מליונים :-) בפועל חוץ מלקוח אחד הראשי שהוזכר בכתבה לא היו לקוחות אחרים, לפי מה שאני שמעתי היו פיילוטים אם כל מיני חברות גדולות (כולל מיקרוסופט) שההנהלה לא ידעה לקחת לשלב הבא, לדעתי גם אם הבורד רצה להרוס את זה מה שאני בספק כי בל נשכח שהאינטרס של הבורד עד כמה שאני יודע זה להכפיל ויותר את ההשקעה שלו לא ? והלוואי שמישהו באמת יחקור מה קרה בחברה ואיך נשרפו 30+ מליוני דולרים ואילו החלטות נלקחו, אני בטוח שיהיה מעניין :-) מכיוון שאתה עובד בחברה (ונראה לי לפי איך שאתה מגיב שאתה או אחד היזמים או ההנהלה הבכירה) אז אני בטוח שבמקרה שמישהו ינסה להבין מה קרה אתה כנראה מוגן נכון ? ומי שימצא אשם זה הבורד :-)
31.08.13
לכל התגובות