אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שעת שותף בהרצוג פוקס נאמן: 1,982 שקל צילום: אוראל כהן

שעת שותף בהרצוג פוקס נאמן: 1,982 שקל

תביעה על חוב נגד חברה מארה"ב חושפת את שכר הטרחה שגובה משרד עורכי הדין השני בגודלו בישראל לשעת עבודה. המשרד תובע 82 אלף שקל על הליך לביטול פסק דין

28.10.2013, 08:10 | ענת רואה ותומר גנון

שותף בכיר במשרד הרצוג פוקס נאמן גובה לא פחות מ־480 דולר לשעת עבודה, לפני מע"מ. המחיר בשקלים וכולל מע"מ מגיע ל־1,982 שקל לשעת עבודה. הנתונים נחשפו בכתב תביעה שהגיש לאחרונה המשרד נגד חברה מארה"ב על חוב שכר טרחה.

לפי הסכם שכר הטרחה שצורף לתביעה, שותף "רגיל" במשרד גובה סכום מעט יותר צנוע: 330 דולר לשעה לפני מע"מ. 270 דולר לשעה לפני מע"מ נגבו בפועל על עבודה של עורכת דין שכירה, ואילו עבור שעה של מתמחה גובה המשרד 100 דולר ובתוספת מע"מ.

מקרוליינה ללוד

הלקוחה שלפי הנטען בתביעה הסכימה לשלם את התעריפים הללו, לאחר הפחתה של 20% כהנחה שניתנה לה, היא חברה מצפון קרוליינה ששמה Prodigy Diabetes Care. שכר הטרחה הנתבע הסתכם ב־82 אלף שקל, לא כולל מקדמה של 10,000 דולר ששולמה בנפרד עבור טיפול בהגשת בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר הגנה.

בתביעה, שעליה חתום עו"ד משה יעקב מהרצוג פוקס נאמן, נכתב שבאוגוסט 2012 פנה אל המשרד עו"ד אנדי או'הרה, היועץ המשפטי הפנימי של החברה הנתבעת, וביקש שהמשרד ייצג את החברה בהליכים המתנהלים נגדה בבית המשפט המחוזי בלוד. במסגרת הליכים אלה ניתן נגדה פסק דין בסכום של 3.5 מיליון שקל על תביעה שהוגשה נגד פרודיג'י שהחברה לא התגוננה מפניה.

עו"ד יוסי אשכנזי. 111 דולר על מייל עדכון, צילום: אוראל כהן עו"ד יוסי אשכנזי. 111 דולר על מייל עדכון | צילום: אוראל כהן עו"ד יוסי אשכנזי. 111 דולר על מייל עדכון, צילום: אוראל כהן

משרד הרצוג פוקס נאמן חתם בשלב זה לפי התביעה על הסכם שכר שבו נקבע שהתשלום ייעשה על בסיס שעות עבודה בפועל, ונקבע ששעת עבודה של השותף הבכיר יוסי אשכנזי תתומחר ב־480 דולר לשעה, שעה של עו"ד משה יעקב תעלה 330 דולר, ויתר העבודה תיעשה על ידי מתמחים. בין היתר, גבה המשרד 111 דולר עבור רבע שעה שבה הכין עו"ד אשכנזי מייל עדכון ללקוח, או ביצע "תיקון הודעה לבית המשפט". לטענת המשרד, הוא למד חומר וערך בדיקות משפטיות, גיבש מסד עובדתי, ערך תצהירים ובקשה לביטול פסק דין, ולאחר שדיון בבית המשפט והגשת הסיכומים, בוטל אותו פסק דין, והחברה חויבה בהוצאות זניחות של 3,600 שקל.

מה קרה למקדמה

אלא שאז הודיע עו"ד או'הרה שהחברה מבקשת להעביר את הטיפול לעו"ד אחר, וביקש לערוך לחברה חשבון בגין יתרת שכר הטרחה. משרד הרצוג פוקס נאמן שלח חשבונות בהיקף של כ־21 אלף דולר, אך לטענתו עד היום לא נפרע הסכום. בתביעה נטען שתחילה דרשה הנתבעת לדעת מה עלה בגורל המקדמה ששולמה ומדוע היא לא קוזזה מהסכום הנדרש. אלא שבהרצוג פוקס נאמן הבהירו ש"כספי המקדמה שימשו לפירעון תשומות שכר טרחה שהושקע בתיק, וכי החשבונות שנשלחו משקפים את חיובי שכר הטרחה הפתוחים לאחר קיזוז כספי המקדמה". עוד נטען שהנתבעת העלתה השגות, בין היתר לטעויות בחיובים, אלא שהרצוג פוקס נאמן דחו את ההשגות והמשרד עומד על פירעון החשבונות במלואם.

ממשרד הרצוג פוקס נאמן לא נמסרה תגובה על הדברים.

המחירון של הרצוג פוקס נאמן כולל מע"מ

 

  • שעה של שותף בכיר: 556 דולר
  • שעה של עורך דין: 383 דולר
  • שעה של מתמחה: 116 דולר

תגיות

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
שכ"ט על בסיס שעות דורש אמון
בארה"ב יש אמון ביושר ויושרה של עורכי דין המחייבים לפי שעות. השיטה מחייבת את הלקוח לסמוך באופן אבסולוטי על יושרו של עורך הדין כי אין לו אפשרות לבדוק כמה שעות באמת הושקעו בתיק. גם שיטה שכל שיחת טלפון של דקה מחויבת אוטומטית כרבע שעה, היא שיטה לא הוגנת. ברגע שאין אמון, השיטה לא עובדת.
28.10.13
40.
בהנחיית מאיר לינזן: בהרצוג יחידת הגביה המינימלית הייתה 15 דקות אפילו אם עו"ד עבד רק דקה על התיק
שיטת החיוב הזו שנהגה בתקופת עבודתי שם ולמיטב ידיעתי עדיין נוהגת בהרצוג פוקס נאמן גורמת לכך שלקוחות הרצוג משלמים הרבה מאוד כסף עודף על שירותים משפטיים בסיסיים ביותר. כך למשל אם עו"ד שולח פקס הוא יחייב את הלקוח במחיר של 15 דקות אפילו אם ההכנה והשליחה לקחו רק כמה דקות. תוסיפו את זה לעובדה שהשותף המנהל בזמני מר מאיר לינזן היה עט על אלה שלא חייבו מספיק שעות והיה מוביל בהתנהגותו עו"ד ומתמחים רבים לחייב בכל מחיר ותקבלו משרד שבהסתברות גבוהה מחייב ביתר את לקוחותיו. מעניין אגב אם מאיר לינזן הודח מתפקידו אחרי הבריחה ההמונית האחרונה של עו"ד מהמשרד הזה שחשפה ככל הנראה עד כמה יחסי האנוש במשרד הזה עכורים.
עובד בהרצוג בעבר , תל אביב  |  28.10.13
לכל התגובות