אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האמת מאחורי ביטול מכירת בלקברי: החברה סירבה להתפרק לחטיבות צילום: ניצן סדן

האמת מאחורי ביטול מכירת בלקברי: החברה סירבה להתפרק לחטיבות

דירקטוריון יצרנית הסלולר רצה לשמור את החברה כיחידה אחת ועל כן דחה הצעות מגוגל, פייסבוק, לנובו - ועתה מתגלה שגם מאפל וממיקרוסופט. בנוסף, המכירה בוטלה בשל לחץ מצד רגולטורים בארה"ב וקנדה

10.11.2013, 14:53 | הראל עילם
כל הרוכשות הפוטנציאליות שהביעו עניין בבלקברי רצו רק לרכוש נתחים מהחברה, וזה מה שאילץ את הדירקטוריון לדחות את ההצעות ולבסוף לקבל את ההחלטה לבטל את העסקה ותחת זאת - לגייס הון כחוב מומר מקבוצת פיירפקס. כך אמרו מקורות בהחברה לסוכנות רויטרס. דובר החברה סירב להגיב לידיעה.

קראו עוד בכלכליסט

דירקטוריון בלקברי הודיע בתחילת ספטמבר על כוונתו למכור את יצרנית הטלפונים. זאת לאחר שנתח השוק של בלקברי מקטגוריית הסמארטפונים צנח לפחות מ-2.5% ושווי החברה נפל משיא של 120 מיליארד דולר בקיץ 2007 (לפני השקת האייפון) ל-5.5 מיליארד דולר ביום ההכרזה על המכירה.  

מייק לזרידיס, ממייסדי בלקברי, צילום: איי פי מייק לזרידיס, ממייסדי בלקברי | צילום: איי פי מייק לזרידיס, ממייסדי בלקברי, צילום: איי פי

מאז, מספר רב של חברות הביעו עניין בחברה - ביניהן גוגל, פייסבוק, SAP, סיסקו, לנובו, כאשר מקורות רויטרס הוסיפו לרשימה גם את מיקרוסופט ואפל. אבל כל אלו רצו רק לרכוש נתחים מהחברה, ובעיקר את מאגר הפטנטים שלה. בלקברי גם שיתפה בעבר פעולה עם מיקרוסופט ואפל על מנת לרכוש את מאגר הפטנטים של חברת נורטל ולהקים מיזם משותף בשם רוקסטאר - שכעת תובע את גוגל.

בלקברי הפסידה; מי הרוויח? ביטול מכירת בלקברי: המחטף המבריק של Fairfax קבוצת ההשקעות הקנדית ביטלה את הצעתה לרכישת חברת הסלולר ותחת זאת מובילה השקעה בה. המטרה: להפוך לנושה העיקרי ברגע שבו תעמוד החברה על פי תהום - ולקבל גישה להון הפטנטים שלה ששוויו 5 מיליארד דולר הראל עילםלכתבה המלאה
המקורות טענו כי הדירקטוריון דחה את ההצעות האלו, במיוחד לאחר שהרגולטורים האמריקאים והקנדים אותתו שהם יטרפדו כל עסקה שבה תימכר החברה לגורמים אסיאתיים, בגלל שהם חשו ש"אינטרס החברה הוא לשמר אותה כיחידה אחת", והעלויות הלוגיסטיות הכרוכות בפיצול החברה. זאת למרות שהרוכשות הפוטנציאליות לא רצו לרכוש את חטיבת המוצרים המפסידה של החברה.

הדירקטוריון אף פיטר את תורסטן היינס, המנכ"ל היוצא, לאחר שקידם אסטרטגיות שפתחו את פלטפורמת בלקברי למערכות הפעלה אחרות.

במקום תוכנית הרכישה, הדירקטוריון בחר לבסוף לגייס חוב מומר מקבוצת משקיעות, בראשות בעלת המניות המובילה שלה, פיירפקס. מאז ההכרזה, מניית החברה נפלה ב-16% נוספים והשווי שלה עומד כעת על פחות מ-3.4 מיליארד דולר.

תגיות