אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 "פלוג היתה רוצה לראות את הדולר מטפס לרמות של ה-3.65 שקלים" צילום: אוראל כהן

"פלוג היתה רוצה לראות את הדולר מטפס לרמות של ה-3.65 שקלים"

היום המשיך הדולר לדשדש ב-3.53 שקלים; מאז מונתה פלוג לנגידה לפני כשלושה שבועות נחלש הדולר ב-0.2% מול השקל

12.11.2013, 16:14 | שי סלינס

בהמשך ליציבות של הימים האחרונים, גם היום (ג') לא נרשמו תנועות משמעותיות בשוק המט"ח המקומי - הדולר היציג נקבע על 3.53 שקלים והיורו על 4.73 שקלים.

מאז מונתה קרנית פלוג לנגידה הקבועה של בנק ישראל לפני כשלושה שבועות נחלש הדולר בשיעור של 0.2% מול השקל. עם זאת, מאז סוף יוני, אז מונתה פלוג לנגידה זמנית  במקומו של סטנלי פישר איבד הדולר 2.8% מערכו במסחר מול השקל.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות, התייחס בשיחה עם "כלכליסט" ליציבות בדולר מאז מינוי פלוג ואמר: "בנק ישראל והאוצר רוכשים דולרים כמעט כל יום - פלוג, היא המבוגר האחראי בשוק - כל פעם שהדולר נחלש היא מתערבת במסחר. עם זאת, פלוג היתה רוצה לראות את השערים מטפסים לרמות של ה-3.65 שקלים - הירידה היתה חדה מדי בדולר. אני מניח שהיא מחכה להתערבות פיסקלית בנוסף להתערבות המוניטרית שהיא מבצעת".

"לדעתי, בנק ישראל היה צריל לקבוע שער מינימום כמו שהבנק המרכזי בשוויץ. אין צורך ברצועת האלכסון. פלוג מקרינה לשוק את המשחק שנמצא בטריבונה וצופה מהצד. היא למדה מפישר שעושים את העבודה מהצד", הוסיף פריימן. 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל ציינו הבוקר כי אם בשבועות האחרונים ההערכה הרווחת היתה שהבנק הפדרלי ידחה את צמצום רכישות האג"ח החודשיות לפחות עד מרץ, הרי שכעת כבר נשמעות הערכות המדברות על צמצום ראשון כבר בינואר. "בשבוע הקרוב יחל השימוע של ג'נט ילן בפני הסנאט, במסגרת הליך אישורה לתפקיד נגידת הפד. ילן ידועה כתומכת נלהבת בהרחבה, ובשוק יעקבו מקרוב אחר התייחסויותיה של ילן למצב הכלכלי, למדיניות ההרחבה ולגובה הריבית, ודבריה בהחלט עשויים לעורר תנודות במסחר בדולר. בצד זאת, שורה של בכירים בפד צפויים לשאת דברים, מה שגם כן ישפיע על השוק", כתבו ב-FXCM.

אתמול פורסם כי הגירעון הממשלתי יהיה השנה נמוך מהמתוכנן ויסתכם ב-3.5%-4% מהתוצר, לעומת יעד גירעון מתוכנן של 4.65% מהתוצר - כך העריכו חברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל בדיון הריבית האחרון שנערך בבנק בסוף החודש שעבר. מהפרוטוקול עולה כי על פי התחזיות של מרבית האנליסטים בשוק ההון, ועל פי נתונים נוספים כמו ריבית התלבור ותשואות המק"ם, לא צפוי שינוי בריבית בנק ישראל בשלושת החודשים הקרובים. בתום הדיון תמכו כל חמשת הוועדה המוניטרית בהשארת הריבית לחודש נובמבר ללא שינוי, ברמה של 1%.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
זה מה שקורה כשאישה נבחרת לתפקיד רק בגלל שהיא אישה
בתקופה של בחירת נגיד בנק ישראל העיתונות התלוננה על כך שלא לפיד ולא נתניהו בחרו בפלוג אבל התקשורת האשכנזית שכחה את המועמד הרביעי ויקטור מדינה,אתם יודעים לדבר על כך ששקל חזק פוגע ביצוא ההיטק האשכנזי אבל לאף לא אכפת מהעובדים במפעלים המקומיים שנסגרים בזה אחר זה
יעקב  |  01.01.14
4.
אין שום הצדקה להתערבות בוטה של המדינה בשוק המט"ח !!!
רק משק חופשי לחלוטין יעיר את גאוני השוק החופשי מהקומה שבה הם שרויים. התפיסה שאסור למדינה להתערב בשוק מובילה אותנו אלי תהום. רק מכה שתפגע בכוווולם, תבהיר לאותם נצורים במגדלי השן ( שמקבלים משכורות של פרופ' באוניברסיטאות החשובות), שהתפיסה שלהם לא נכונה. התערבות ממשלתית כירוגית מובילה לאבדון. צריך מייד התערבות ממשלתית בשערי המט"ח, מחירי הדיור, שחיקת השכר, העסקת עובדים זרים ומה לא. לא צריך להתערב "סתם" אבל כשצריך אז צריך ויפה שעה אחת קודם.
משק חופשי משלטון זר , די לסוציאליזם החזירי  |  12.11.13
2.
אם הדולר לא יעלה חצי מהחברות התעשיתיות ליצוא תיסגרנה.
חברה תעשייתית ממוצעת שואפת ל 5%-7% רווח נקי. בשנים האחרונות ירדו שערי המט"ח (בעיקר הדולר) בלמעלה מ 10%. המשמעות, עבור רב התעשיינים היצואנים, הפסדים בשורה התחתונה. בשנים הראשונות להפסדים לא מחדשים ציוד ולכאורה סופגים את ההפסד מההיבט התזרימי שלו. בהמשך מתחילים לשלם בהוצאות אחזקה ותיקונים שהולכות ומאמירות. בשנה - שנתיים האחרונות מתחילים, פשוט, לצמצם ולפטר... כשגל הפיטורים מתעשיות היצוא (התעשיות בעלות הערך המוסף למשק! הופכות חומר גלם למט"ח המוזרם ארצה) יגיע לעשרות אלפי מפוטרים בשנה יתחיל המשק להתכווץ בתהליך דומינו. המפוטרים לא יבצעו רכישות בשוק המקומי וגם היצור לשוק המקומי יצטרך לקטון וכו' וכו'... אם הממשלה לא תתעשת המשק יכנס למיתון כבר בשנה הקרובה.
אמיר היצואן  |  12.11.13
1.
הכלכלה האמרקאית בבעיה ולנו אסור להשפיע על הדולר, בנוסף ...
הדולר הוא תירוץ של החברות לירידה בביקושים שנובעת ממיתון עולמי, הכסף שמוזרם ע"י הפד עובר לאירגונים פיננסים ולא למשק האמרקאי שנמצא במיתון. אם רוצים לעזור לחברות זה לא בעזרת הדולר אלא בהשקעות כך שהחברות יביאו מוצרים חדשים ויפסיקו לחלוב את הפרה הגוססת.
היטק  |  12.11.13