אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יוגב עזב את וויטווטר רגע לפני הקריסה: "זוכרים לי רק את את הכישלונות" צילום: זיו קורן

יוגב עזב את וויטווטר רגע לפני הקריסה: "זוכרים לי רק את את הכישלונות"

אורי יוגב עוד אמר בנושא כי "רוב הקריירה שלי היתה במגזר הפרטי במגוון מאוד רחב של תפקידים, ואני גאה בתוצאות שהשגתי בו"

13.11.2013, 06:57 | גולן חזני
בתחילת השבוע יצאה הודעה על כך שוויטווטר, חברת טכנולוגיות המים שבראשה עמד אורי יוגב ואשר ממנה עבר לתפקיד מנהל רשות החברות, נסגרה ו־28 עובדיה פוטרו. כאשר נשאל אם הוא ידע על הקשיים של החברה ולכן החליט לחזור לאוצר, ענה יוגב כי אין קשר בין הדברים. "אני מנוע מלהתייחס לעסקיי הפרטיים מסיבות משפטיות. רוב הקריירה שלי היתה במגזר הפרטי במגוון מאוד רחב של תפקידים, ואני גאה בתוצאות שהשגתי בו", אמר ומנה שורה של הצלחות בתפקידיו כמנהל מחוז בחברת הביטוח הפרטית מגן, ניהול הפירוק של חברת הביטוח הסנה, ניהול דומינוס פיצ ובזק בינלאומי, ייצוג המיליארדר האוסטרלי ג'ון גנדל ברכישת חברת פלטסרו מקיבוץ גבת ומכירתה לג'ון דיר, ועוד.

אורי יוגב, צילום: זיו קורן אורי יוגב | צילום: זיו קורן אורי יוגב, צילום: זיו קורן

יוגב אכן לקח סיכונים לא מעטים בהתנהלותו בשוק הפרטי ורשם הצלחות לצד כשלונות. כך לדוגמא בארבע שנותיו כמנכ"ל אומני, זכיינית דומינו'ס פיצה, הוכפל מספר הסניפים של הרשת מ־12 ל־25 ושווייה גדל מ־3 מיליון דולר ל־10 מיליון. הצלחה פחות גדולה נחל המהלך של החברה להחדרת גלידות האגן דאז, אשר הביא למחיקה של 6 מיליון שקל עבור אומני. שש שנים לאחר שפרש נקלעה אומני לקשיים ופירוק ב־2003.

באופן דומה, יוגב ניהל את בזק בינלאומי כששוק השיחות הבינלאומיות נפתח לתחרות. הוא הוביל את החברה לגיוס מסיבי של כ־260 אלף מנויי אינטרנט בזמן קצר, אולם בשנתו האחרונה היא ספגה הפסדים של 200 מיליון שקל בשל קמפיינים יקרים ומבצעים של חלוקת מחשבים למנויים.

"בקריירה הארוכה שלי שימשתי במגזר הציבורי שבע שנים ובמגזר הפרטי 20 שנה", אומר יוגב. "אבל באופן טבעי השנים המפורסמות היו אלו שבציבורי".

תגיות