אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיסקו מפספסת בשוק ה-SDN וזוכה להורדה בדירוג האנליסטים צילום: בלומברג

סיסקו מפספסת בשוק ה-SDN וזוכה להורדה בדירוג האנליסטים

התחרות הגוברת בתחום רשתות תקשורת מבוססות תוכנה גורמת לסיסקו כאב ראש גדול. מתחרות גמישות כמו ניסירה או ותיקות כמו HP ואורקל עוקפות אותה

18.11.2013, 17:18 | רפאל קאהאן

תחום ה-SDN או רשתות תקשורת מבוססות תוכנה הופך לשוק החם ביותר בתחום הרשתות. אולם זהו תחום בו סיסקו, מובילת התעשיה בתחום ציוד תקשורת כגון נתבים, עדיין לא סיפקה פיתרון יעיל שעונה על הפילוסופיה של ה-SDN, קרי: פריסת רשתות בקלות ובעיקר בזול.

קראו עוד בכלכליסט

מניית סיסקו ירדה בשעות הראשונות של המסחר בסוף השבוע, זאת למרות פרסום תוצאות טובות עבור הרבעון האחרון. מה שהפחיד את המשקיעים היא הירידה שחווה החברה בשווקים האסייתיים, בעיקר ביפן וסין, שם ירדו הכנסותיה בכ-10% לדברי ג'ון צ'יימברס, מנכ"ל החברה.

ג ג'ון צ'יימברס מנכ"ל סיסקו | צילום: רמי חכם ג

הסיבה העיקרית לירידה, לדברי האנליסטים, היא הפספוס של שוק ה-SDN על ידי סיסקו. אמנם החברה הציגה פתרון שעונה על ההגדרה של SDN, אך מדובר במערכת שדורשת מהלקוחות לקנות ציוד חדש במחיר שאיננו זול יותר מקניית ציוד סיסקו אחר.

לעומת זאת, חברות כגון ניסירה של VMWare או אפילו HP, אורקל ואף SAP כבר מציעות פתרונות SDN שלא דורשים מהלקוח לרכוש ציוד ואף מסוגלים לעבוד על ציוד של מתחרותיה כגון ג'וניפר, חואווי או אוויה. מצב זה מעמיד את סיסקו שמרכז עסקיה עדיין מבוסס על מכירת פתרונות תקשורת מבוססי חומרה בבעיה.

סיסקו מאבדת שווקים מתפתחים

שוק ה-SDN שווה כיום פחות מ-200 מיליון דולר, אך אמור לגדול לשוק של יותר מ-2 מיליארד דולר עד 2016, כך על פי חברת המחקר IDC. למעשה לסיסקו אין את הפריבילגיה לא להיות שם. שוק התקשורת הינו הרבה יותר הפכפך משוק המחשוב למשל. לא חסרות דוגמאות של ענקיות תקשורת כגון נוקיה, נורטל או בלקברי שסרחו למרות שהיו שוות מיליארדי דולרים.

מהפכת המידע הביאה את האינטרנט, הטלפון ושירותי התוכן לכל בית וארגון. אך למעשה היא שינתה את מבנה השוק, בעיקר במדינות המתפתחות שם התשתיות עברו מעידן של חוטי חשמל לעידן של תקשורת סלולרית דור שלישי מבלי לעבור דרך שלב הכבילה.

צ'יימברס הודה כי סיסקו איבדה 25% מהשוק הברזילאי, 18% מהשוק המקסיקני, 18% מהשוק ההודי ו-30%(!) מהשוק הרוסי. בשווקים הללו רוצים לחסוך בעלויות ולפשט תהליכים ואת זה סיסקו עדיין לא יודעת לספק.

לסיום יש גם נקודה פוליטית והיא שערוריית ההאזנות של ה-NSA שלא הועילה לסיסקו. כיום, מדינות רבות בעולם בודקות פעמיים אם כדאי להם להשקיע בציוד תקשורת אמריקאי שעלול לפשט את הגישה של ה-NSA למקומות בהם לא רוצים לראות אותם. 

תגיות