אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת כלכליסט

"לבזק יש פוטנציאל התייעלות של מיליארד שקל"

כך אמר ערן יעקובי סמנכ"ל במיטב-דש ברוקראז' בועידת שוק ההון של "כלכליסט" - "זאת במידה שתוסר ההפרדה המבנית מבזק, במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי"

19.11.2013, 12:26 | אופיר דור

"מניית בזק – לקנות או למכור?", זאת השאלה איתה התמודדו בזירת ההשקעות של ועידת שוק ההון של "כלכליסט" ערן יעקובי, סמנכ"ל במיטב-דש ברוקראז', ואורי ליכט, מנהל מחלקת המחקר ואנליסט התקשורת של אי.בי.איי.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי ליכט, "מניית בזקפחות אטרקטיבית בהשוואה למניות אחרות במדד תל אביב 25. השוק עומד לעבור ממהפכת סלולר למהפכה בתחום התקשורת הקווית ששם הצרכן משלם יותר מידי היום. כעת, הצרכן משלם כ-400 שקל לחודש על תקשורת ביתית - עבור טלוויזיה ותקשורת קווית. יש מהפכת ענק שמשרד התקשורת שם בשיחה ממתינה".

ליכט הוסיף ואמר כי "בזק היא החברה הקווית הכי רווחית בעולם או אחת הרווחיות בעולם, ולכן יש לה הרבה מאוד לאן לרדת. טלפון קווי עולה היום יותר מטלפון סלולרי. בזמן שבעולם הייתה ירידה של 20% במחירי האינטרנט, בישראל נרשמה 40% עלייה במחירי האינטרנט".

"המהפכה בתקשורת הקווית תהיה יותר קשה לביצוע מאשר בסלולר, כי הצרכן צריך להביא טכנאי כדי לעבור מחברה לחברה בשוק הקווי ולא עושה זאת בלחיצת כפתור כמו בסלולר. בזק היא גם מותג יותר חזק מחברות הסלולר. אלא שהרווחיות של בזק והמחיר הגבוה שהיא גובה בשירותים קוויים – אומרים שיש לה הרבה לאן לרדת" סיכם ליכט.

ועידת שוק ההון 2013, מימין: אורי ליכט וערן יעקובי, צילום: מיקי נועם אלון ועידת שוק ההון 2013, מימין: אורי ליכט וערן יעקובי | צילום: מיקי נועם אלון ועידת שוק ההון 2013, מימין: אורי ליכט וערן יעקובי, צילום: מיקי נועם אלון

לעומת זאת יעקובי היה אופטימי יותר ביחס לבזק והמליץ למי שמחזיק במנייה לא למכור. "אני אשמח לשמוע איך עושים הערכת שווי לבזק כשהרגולציה מבולבלת ולא ברורה ואי אפשר להתבסס על המודלים המסורתיים", אמר יעקובי. "האמת היא שאנחנו לא יודעים איך להעריך קדימה, ונראה ש-2014 לא תהיה שונה מהותית מ-2013, שבה היו לבזק תוצאות לא רעות בכלל בלשון המעטה".

עוד אמר יעקובי כי "הרפורמות כמו השוק הסיטונאי וכניסת מיזם הסיבים של חברת החשמל ישפיעו קודם כל על HOT שהיא חברה הרבה פחות חזקה מבזק. בזק מתכוננת היטב לכניסת מיזם חברת החשמל ובינתיים לא נראה שהמיזם מציע בשורה. צריך לזכור שאם תוסר ההפרדה המבנית מבזק, במסגרת השוק הסיטונאי, לחברה יש פוטנציאל להתייעלות של מיליארד שקל".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מסכימה עם 2 התנהלות איביאיי שערורייה
ואחרי כזה נזק אדיר שגרמו ללקוחות הקרנות שלהם ומכרו בזק בארבע שקלים כי ליכט אמר, אז שלא יתפלאו שם למה עוזבים את הקרנות והקופות שלהם. שערורייה התנהלותם פה, שילמדו מההתנהלות האחראית של מיטב שלא נכנסים לפניקה וצדקו כל הדרך על בזק.
דניאלה , ירושלים  |  20.11.13
2.
ליכט אמר למכור ב 4 שקל לפני שנה וחצי, אין לו מושג
ליכט אמר למכור לפני שנה וחצי בשער ארבע וחצי שקל ולפני דיבידנד של שקל וחצי מאז....זה אומר שמחיר היעד המתואם שלו שלושה שקלים....המניה היום ב שש וחצי והנזק שגרם ליכט ללקוחות איביאיי מעל חמישים אחוז.... אין לו באמת מושג והוא סתם נתפס לקיצוני ולפניקה בניגוד למיטב דש שהם הרבה יותר רציניים ולא ששינו המלצתם בהתאם לארועי שוק שוליים. ליכט גורם וגרם נזק אדיר ללקוחות איביאיי וחבל שמנהליו לא פועלים בנדון.
מומי , אשדוד  |  20.11.13
1.
55 מליון ש"ח בשנה כבר נעלמים לבזק...
רשת דור 4 שתקום במשותף בין פרטנר להוט לקנות שירותי תמסורת (תקשורת לאחור מהאתרים למתגים)שכיום משלמת פרטנר כ–55 מיליון שקל בשנה על תמסורת לבזק - זה סכום נוסף שייגרע מבזק, וההוצאה תתחלק בין פרטנר ו–HOT. הסכם הנדידה הקיים של HOT מובייל ברשת פלאפון מבוסס על רמת השימוש. הסכום שמעבירה HOT מובייל לפלאפון מדי חודש תלוי בנפח הגלישה של לקוחות HOT. ככל הנראה, ההסכם החדש עם פרטנר הוא במודל Indefeasible Rights of Use (IRU), שבו התשלום הוא קבוע ללא תלות בהיקף השימוש של הלקוח, מבלי לספור דקות וביטים. זו הקלה משמעותית עבור HOT .
רננה כהן-להיקן  |  19.11.13