אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: בשר וכל השאר צילום: עמית שעל

הפסקה לעסקית: בשר וכל השאר

הסיבה האמיתית לבחור בארוחה העסקית החדשה במסעדת NG התל־אביבית היא הבשר המשובח שמוכן בדיוק רב. המנות הראשונות הן רק בונוס

25.11.2013, 10:51 | מערכת כלכליסט
במשך עשר שנות קיומה עשתה לעצמה מסעדת NG שם של מקום שמתמחה בבשר. בעלי המקום אפילו התגאו בעבר בעובדה שהם אינם מגישים המבורגר, אלא רק נתחים שלמים של בשר. ולא רק בשר בקר, חזיר וטלה אפשר למצוא בתפריט של NG, אלא גם ברווזים, ארנבות ואפילו שבלולים. בקיצור, עושה רושם שרוחות הזמן הטבעוניות לא חדרו לכאן — אפילו לא מבעד לחריץ בחלון.

קראו עוד בכלכליסט

לאחרונה החלה המסעדה לפתוח את דלתותיה גם בצהריים, והתפריט העסקי החדש שלה מציע במחיר המנה העיקרית גם מנה ראשונה ושתייה חמה. מבחר המנות גדול וכולל אפשרויות המתאימות לצמחונים או לאוכלי דגים, והמחירים נעים במנעד רחב — מ־59 שקל לניוקי בקרם עגבניות ועד 95 שקל לספריבס טלה. גם המבורגר כבר נכנס לתפריט, ולא סתם המבורגר, אם לשפוט לפי מחירו המרשים — 90 שקל.

המנות הראשונות, סוג של משחק מקדים לסיבת ההתכנסות האמיתית, היו מושקעות ונדיבות בגודלן. קרפצ'ו סלק עם תבלינים כתושים ושמן זית היה עדין וטוב, וסלט עצום ממדים שנקרא NG קראנץ' הורכב מעלי חסה טריים, עלי בייבי, צ'יפס בטטה ופרמז'ן, והיה פריך וטעים גם הוא.

טלה ולרונה. צלעות משובחות, שמנמנות וורדרדות בזיגוג ליים ושבבי קקאו, צילום: עמית שעל טלה ולרונה. צלעות משובחות, שמנמנות וורדרדות בזיגוג ליים ושבבי קקאו | צילום: עמית שעל טלה ולרונה. צלעות משובחות, שמנמנות וורדרדות בזיגוג ליים ושבבי קקאו, צילום: עמית שעל

מנה שנקראת כאן טלה ולרונה, המנה היקרה ביותר בארוחה העסקית (95 שקל), התגלתה כספריבס של טלה שזוגגו בליים ובשבבי קקאו. הן נצלו באופן מושלם ונותרו ורדרדות, עסיסיות ושמנמנות כראוי, אבל החך הפרטי שלנו מעדיף לשדך את הטלה לטעמים ים־תיכוניים יותר ולהשאיר את משחקי החמוץ־מתוק לספריבס חזיר. פירה תפוחי אדמה במרקם גס ותרד חלוט השלימו מנה טובה ונדיבה.

דווקא המנה היקרה קצת פחות, סטייק אנד אגס (75 שקל), שמכינים כאן מנתח של ראמפ (שייטל), היתה כוכבת הארוחה כולה. הסטייק, המוגדר בתפריט כסטייק דק, התגלה דווקא כנתח שמנמן למדי, שהוגש לשולחן כשהוא שחום מבחוץ ואדום מבפנים, ועל ראשו התנוסס חלמון ביצה במרקם נוזלי. הבשר עצמו היה משובח, בעל טעם בשרי עז ומרקם נגיס ומהנה, ומחית סלק, עלי תרד חלוטים וצ'אטני צבעוני של פלפלים הוסיפו לצלחת צבע ותפקדו כמשעשעי חך בין הביסים הבשריים.

במונחים של ארוחות בשר הרי שהעסקית של NG היא מציאה של ממש, ובמיוחד אם מסתפקים במנות שמתומחרות במתינות. הארוחה הזאת גם מדגימה היטב כי אין חדש תחת השמש: הבשר האיכותי והמטופל כמו שצריך, ש־NG מגישה כבר עשור לסועדי הערב שלה, פשוט נוסף לצהריים, והמנות הראשונות והשתייה הן רק בונוס.

NG

ז'אנר: מסעדת בשר

מיקום: אחד העם 6 תל אביב, 03-5167888

מחיר: 95–59 שקל

שעות: ראשון־חמישי, 12:00–17:00

התחככות: קרניבורים

שירות: חביב ומקצועי

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני נווה צדק

נגישות נכים: אין

שורה תחתונה: איכות מעולה תמורת הכסף

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
בשבוע שעבר הייתי שם בארוחת טעימות והיה מעולה
אין ספק שהשף החדש שלהם הקפיץ אותם בכמה רמות, למרות שהם היו בסדר גמור גם לפני כן. גם הדיל שאכלנו בו היה סבבה. ישבנו על הבר ושילמנו 120 שקלים פיקסד פרייס. הם הוציאו לנו עוד ועוד מנות עד שבקינוח כבר התפוצצנו. מעבר לצ'ייסרים על חשבון הבית (בגלל שנהגתי אז לא שתיתי) זה היה אוכל מאוד יצירתי, מוקפד וטעים. הבשר שהם מגישים הוא מהאיכותיים ביותר שטעמתי בעיר הזאת והטיפול בו היה מעולה. הבעיה היחידה היא חנייה באזור. יש מגרש ממול אבל הוא נורא יקר. מקווה לחזור לשם בקרוב.
שילה , תל אביב  |  28.11.13
2.
אכזבה
אנו רגילים לאכול בNG שנים רבות באופן קבוע. ביקרנו במסעדה לאחרונה, לאחר החלפת הבעלים והשף. האוכל לא אותו האוכל. בכלל!!! הספייריבס - לא טעימים. וגם הסטקים לא כמו פעם. הפירה המשובח אינו. האווירה עדיין נעימה אבל כנראה שאנחנו כבר לא נחזור... אבדה המסעדה האהובה עלינו בעולם.
גל , תא  |  27.11.13