אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת התגמול של הפניקס תדון היום בשכרו של לפידות צילום: אבי ולדמן

ועדת התגמול של הפניקס תדון היום בשכרו של לפידות

כינוס הוועדה - בעקבות פניית המפקחת על הביטוח במשרד האוצר. דירקטוריון הפניקס אישר ללפידות עלות שכר של 2.5 מיליון שקל, בונוס של עד 4 מיליון שקל ואופציות בשווי של מיליוני שקלים

02.12.2013, 08:23 | רחלי בינדמן

ועדת התגמול של הפניקס, המורכבת מהדח"צים פרופ' תמיר אגמון ורוני מליניאק ומהדירקטור הבלתי תלוי אבי הראל, אמורה להתכנס היום כדי לדון בתנאי העסקתו של אייל לפידות, המנכ"ל. 

קראו עוד בכלכליסט

הועדה תדון בפנייה של הסגן הבכיר למפקחת על הביטוח במשרד האוצר פיני שחר, ליו"ר דירקטוריון הפניקס משה ברקת, בבקשה לקבל מידע על הליך אישור עדכון לתנאי העסקתו הקיימים של לפידות.

ב־19 בנובמבר אישר דירקטוריון הפניקס את תנאי העסקתו החדשים של לפידות שכוללים עלות שכר שנתית קבועה של 2.5 מיליון שקל (בדומה להסכם הקודם), מרכיב שכר קבוע שלא זכאי להפרשות סוציאליות של 1.4 מיליון שקל בשנה, ובונוס מבוסס ביצועים (ובהם השגת תשואה על ההון של 17%) של עד 4 מיליון שקל בשנה. בנוסף אישר הדירקטוריון הקצאת אופציות להמרה של 2.5% ממניות הפניקס ששוויין לא נחשף אך לפי תוכנית התגמול שאושרה על ידי בעלי מניות המיעוט יכולה להגיע עד תקרה של 6.8 מיליון שקל.

תנאי העסקתו החדשים של לפידות (למעט הרכיב הקבוע שלא השתנה) צריכים להגיע לאישור אסיפת בעלי המניות ולזכות ברוב מטעם בעלי מניות המיעוט . היום במסגרת הדיון בוועדת התגמול, הפניקס יצטרכו לקבל החלטה מתי והאם בכלל לזמן את אסיפת בעלי המניות.

בימים אלו שוקד אגף שוק ההון על בניית מודל תגמול לבכירים בגופים המפוקחים (חברות הביטוח ובתי ההשקעות), שבמסגרתו מתכנן האגף בראשות דורית סלינגר לייצר מגבלות על שכר בכירי חברות הביטוח. אלא שלהבדיל מהרגולטור המקביל, המפקח על הבנקים, שפרסם כבר את ההתאמה של תוכניות התגמול למודל התגמול שקבע לבכירי הבנקים, המפקחת על הביטוח טרם פרסמה את מודל התגמול. לא מן הנמנע כי היום תקבל ועדת התגמול החלטה לדחות את זימון אסיפת בעלי המניות לאישור שכרו של לפידות עד הבהרת הנושא עם הפיקוח.

אייל לפידות, צילום: אוראל כהן אייל לפידות | צילום: אוראל כהן אייל לפידות, צילום: אוראל כהן

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
האמת על ענף הביטוח
האמת על התנהלות ענף הביטוח ושכר המנכלים... עד לפני כ 10 שנים, שכר המנכ"לים בחב' הביטוח היה כ 100,000 ש"ח בחודש ופחות ,שזה כ 1 מיליון ₪ בשנה ברוטו.... היום הנורמות שונות לחלוטין. המנכ"לים הצנועים יחסית מרוויחים למשל 3-4 מיליון בשנה. המנכלים האקסטרווגנטיים מגיעים ל 10 עד 15 מיליון ש"ח בשנה ,למשל אייל ("יגואר") לפידות מהפניקס. מה בעצם התמורה? הרווחים בימנו ביחס להון ולמחזור לא באמת עלו באופן יחסי לעומת לפני 10 שנים. ביצועי החברות לא באמת השתפרו פלאים. השכר של העובדים מן השורה לא רק שלא השתפר באותו יחס מטורף אלא לרוב אפילו לא הדביק את האינפלציה. הפערים בשכר רק הולכים וגדלים. רעה חולה לא רק בענף הביטוח אלא בכל מקום במשק הישראלי בו אין ועד עובדים... במה יכול מנכ"ל להצדיק את השכר? לא מדובר בחברות כמו אפל שבוראות עולם חדש ע"י מוצר חדשני ומצליחות להחדיר אותו לשוק. החדשנות היא מינימלית. מדובר בחברות ותיקות שנלחמות ביניהן על אותו נתח שוק.... חברה יכולה להצליח אם תגנוב נתח שוק ע"י מחירי ביטוח נמוכים, ואז תפסיד. חברה יכולה להצליח ע"י התייעלות אבל רוב החברות די יעילות. חברה יכולה להצליח ע"י שחיקת שכר העובדים והספקים ואז איכות העבודה תרד. חברה יכולה להצליח ניהול השקעות טוב יותר אבל כבר הוכח שאין באמת דרך לעשות את זה וכל הגורואים של ההשקעות זהה רק כאלו שהיה להם מזל וזה מתגלה כשהמזל אוזל. כל התחום הוא שרלטנות. החברות מרוויחות מדמי ניהול מופקעים תוצר כשל שוק שזה פשוט שוד הפנסיות. חברות יכולות להרוויח משיחוד הסוכנים במתנות להעביר מחברות אחרות מבוטחים לחברה שלהם בניגוד לטובת המבוטח. הם מסוגלים אפילו להגות רעיונות של להתיש מבוטחים בתביעות כדי שיתפשרו נמוך, לנצל מצוקת הנכים שנפגעו בתאונות כדי לקבל כסף. בקיצור ,שום דבר שבאמת תורם לכלכלה, לעולם, לרווחת האנושות , לטובת מדינת ישראל או העם.... לא ממציאים שם תרופות חדשות מצילות חיים ולא מפתחים כיפת ברזל ואפילו לא אייפון חדשני ולא מטפלים בזקנים סעודיים או מצילים חולי לב וסרטן כמו רופאים, רק עוסקים בתמרונים כספיים ומניפולציות פיננסיות כשמנכ"ל אחד ועוד 4-5 חברים שלו שהוכרזו גאונים גוזרים קופונים שמנים ובשנים שהכלכלה פורחת (ולא באמת בזכות המנכ"ל )גם בעל המניות מרוויח דיווידנד. בקיצור- כל העסק הזה זה שרלטנות אחת גדולה של מנכ"לים אגו מאניקים שאין שום פרופורציה בין התגמול המטורף למה שהם באמת עושים והכל מכוסה ביחסי ציבור והו-הא אדיר. תבדקו למשל למי מהמנכ"לים יש יגואר ,הוולוו היוקרתי של קודמו לא הספיק לאגו שלו... בדר"כ בחברות שנותרו בבעלות משפחתית כבר עשרות שנים גם השכר פחות מנקר עיניים וגם פחות מנסים למקסם רווחים תוך שנה שנתיים ולשדוד את הקופה כי חושבים על הטווח הארוך. בדר"כ גם היחס לעובדים בחברות בבעלות משפחתית קצת יותר טוב כי חושבים שם על הטווח הארוך. ------------------- -------------------------
www  |  02.12.13