אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עבודה צדדית לשרתים: כריית ביטקוין צילום: בלומברג

עבודה צדדית לשרתים: כריית ביטקוין

חברת נוטאניקס מציעה לבעלי שרתים מתוצרתה להשתמש בזמני חוסר פעילות על מנת לכרות ביטקוין. כל מה שנדרש הוא לרכוש כרטיס גרפי מותאם

26.12.2013, 15:25 | סוכנויות הידיעות
הנה רעיון מעניין על מנת למקסם את פעילות השרתים שלכם: שימוש במרכזי המידע לכריית ביטקוין בלילות. אתר ביזנס אינסיידר מספר כי ג'ייסון לנגון, מנהל המכירות בסטארט-אפ נוטאניקס (Nutanix), העלה במקור את הרעיון הזה חצי ברצינות. הוא כתב פוסט בבלוג שלו שהסביר כיצד התכנית תצא לפועל.

קראו עוד בכלכליסט

תנו לשרתים שלכם לכרות את הביטקוין, צילום: בלומברג תנו לשרתים שלכם לכרות את הביטקוין | צילום: בלומברג תנו לשרתים שלכם לכרות את הביטקוין, צילום: בלומברג

"נוטאניקס מייצרת שרתים למרכזי מידע", מסביר לנגון," החומרה של החברה בהחלט מסוגלת לאפשר למרכזי הנתונים - כרייה של ביטקוין. על מנת לכרות את המטבע הווירטואלי נדרשים לרוב מחשבים שבנויים במיוחד לכך, ושעמלים במשך ימים לפתירת בעיית הצפנה מסובכת. לאחר שהבעיה נפתרת, נוצר ביטקוין חדש, שאפשר להחליף בסחורות ובשירותים או למכור בשוק הפתוח.

לנגון מסביר שהמכונה של נוטאניקס כוללת מעבד גרפי, פריט חובה למחשבי כריית ביטקוין. אנשי ה-IT פשוט יצטרכו לרכוש כרטיס כריית ביטקוין מיוחד ולחבר אותו למחשבים של נוטאניקס. לאחר מכן, הם יצטרכו להתקין תוכנה של כריית ביטקוין, כמו האפליקציה BFGMiner לווינדוס.

בשלב הבא, לאחר שהעובדים הולכים הביתה, במקום שהמחשבים של מרכז המידע ישבו ללא מעש, אנשי ה-IT יוכלו להדליק את ציוד כריית הביטקוין. לפי החישובים של לנגון, אם הציוד יפעל במשך 16 שעות בלילה, הוא יוכל לייצר עד 0.03 ביטקוינים ביום, ולאורך זמן ירוויחו מספיק כסף כדי לממן את הציוד, ואולי אפילו להשיג רווח. התכנית תהיה תלויה גם בכך ששער החליפין של הביטקוין יוותר גבוה.

אין בכך כדי לרמוז שיש היום חברות שפועלות בצורה זו. אפילו נוטאניקס לא כורה ביטקוין כדי לממן את העסק שלה. על פי הדיווחים, החברה עומדת לגייס 100 מיליון דולר בדרך הישנה, כלומר מקרנות הון סיכון.

תגיות