אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגלל פיטורי ארבעה עובדים: שוב פוצץ המו"מ ברותם אמפרט צילום: חיים הורנשטיין

בגלל פיטורי ארבעה עובדים: שוב פוצץ המו"מ ברותם אמפרט

יו"ר ועד העובדים: "הודענו כי אנחנו מקבלים את ההסכמות עם הנהלת כיל, לאחר שהובהר לנו כי המתווה אינו כולל פיטורים. אמש הודיעה ההנהלה כי היא חוזרת בה מההסכמות"

09.01.2014, 12:15 | גיל קליאן

הסלמה נוספת בסכסוך העבודה ברותם אמפרט. אחרי שהעובדים החלו בעיצומים ועצרו עבודות קבלן במפעל ביום שני האחרון, הודיעו היום העובדים על פיצוץ המו"מ מול ההנהלה על רקע פרישת העובדים. לטענת העובדים, למרות שההנהלה התחייבה לבצע רק פרישה של עובדים ללא פיטורים, במו"מ הנמשך בימים האחרונים עלתה דרישה מצד ההנהלה לפטר 4 עובדים.

משה חדד, יו"ר מועצת עובדי רותם אמפרט, צילום: עמית שעל משה חדד, יו"ר מועצת עובדי רותם אמפרט | צילום: עמית שעל משה חדד, יו"ר מועצת עובדי רותם אמפרט, צילום: עמית שעל

משה חדד, יו"ר ועד עובדי רותם אמפרט, מסר כי "השבוע הודענו להסתדרות כי אנחנו מקבלים באופן מלא את ההסכמות שהושגו בין עופר עיני ואבי ניסקורן לבכירי הנהלת כיל. זאת לאחר שהובהר לנו שהמתווה אינו כולל פיטורים אלא פרישה מוקדמת של עובדים, בתנאים מוסכמים. אמש, הודיעה ההנהלה כי היא חוזרת בה מההסכמות ותובעת את פיטוריהם של 4 עובדים, עובדים שכבר הושגה בעניינם הסכמה לפרישה מרצון. נראה שההנהלה מבקשת ליצור תקדים לכפיית פיטורים בכדי להחילו במהלכי התייעלות ביתר מפעלי כיל. אנחנו מתכוונים לפיכך, לצאת למאבק ולמנוע את הפיטורים התמוהים, כאשר מאחורינו ניצבים אלפי עובדי כיל בדרום".

עיצומי העובדים השבוע באו לאחר פיצוץ המו"מ בסוף השבוע האחרון בין ההסתדרות לחברה, לאחר שיו"ר ההסתדרות המיועד, אבי ניסנקורן, הגיע להסכמות עם ניר גלעד, מנכ"ל החברה לישראל, על פרישה מוקדמת של עובדים במפעל ללא פיטורים.

הוועד של רותם אמפרט דחה את ההסכם ודרש עוד כ-150 אלף שקל לעובד (מהחברה אמורים לפרוש במסגרת ההסכמות 115 עובדים), בנוסף לחבילת הפרישה. החבילה כוללת פרישה מוקדמת לפנסיה שהיא 21,000 שקל לעובד לחודש ומענקים של כ-800 אלף שקל, שעל פי הערכות בחברה מדובר על כ-2.6 מיליון שקל בממוצע לעובד.

תגובת כיל: "הנהלת רותם אמפרט נגב חשה צער רב ואכזבה מההתנהגות הלא אחראית של וועד העובדים. בהחלטה זו מוביל הוועד לאסקלציה והחרפה ביחסים, ללא לגיטימציה ותמיכה ותוך פגיעה ממשית בעובדים.

"לאור המשבר הקשה בשוק הדשנים והתחרות העזה מצד מתחרות גדולות, הנהלת החברה פועלת באופן אינטנסיבי ליישומה של תוכנית החירום ברותם אמפרט נגב. מדובר בתהליך כואב מאוד לחברה, אך הוא מחויב המציאות במטרה לאפשר לחברה זכות קיום כלכלית ויכולת תחרות בשווקים הבינלאומיים, שיבטיחו את מקום עבודתם של כ 1,200 עובדים.

"אנו קוראים לוועד להפסיק להמר על עתיד העובדים ולקבל את ההצעה שגובשה על ידי הנהגת הסתדרות במסגרתה העובדים שיפרשו ייהנו מתנאי פרישה מהטובים שקיימים במדינת ישראל".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
ועדים
אני לא עובד כיל אבל אני רוצה לחזק ולומר לכל מי שמעונין לשמוע כי הרבה הנהלות מחכות בקוצר רוח לסיום המשבר ברותם בכדי לראות מה יקרה ואז גם הם יטפסו טרמפ על השיטה וגם הם יפטרו בטענה של התיעלות עופר חדד וכל ועדי כיל כולל ההסתדרות אתם נלחמים עבור כל העובדים המאוגדים במדינה
מחזק , דימונה  |  11.01.14
9.
הנהלת כיל זורה חול בעיני הציבור והסתדרות
חברת רותם אינה חברה מפסידה ראו דוחות כיל /רותם רבעונים 1-9 החברה הרוויחה 133 מיליון דולר . אוי לנו שהוועד מסכים לפיטורי 115 עובדים בתקופה זו . אלו לא פיטורים מרצון זו כפיה לפיטורים . הנהלה שקיבלה פיטורים של 115 עובדים הופכת לחזירה ורוצה לפטר 4 עובדים ללא הליך וללא פיצויים . לכל הבלוגרים שמגיבים אל תפלו בפח אם העובד היה נשאר לעבוד ולא מפוטר היה מרוויח עד גיל הפנסיה החוקי לא מיליון ולא 2 מיליון אלא הרבה יותר , זה שהוא מפוטר הוא מפסיד חלק גדול מהשכר של 10 שנים ומפסיד פיצויים של 10 שנים בונוסים ותנאים נילווים כגון קרן השתלמות ומתנות חג לכן הסכומים שהנהלת החברה מדברת עליהם לא מכסים אפילו 60 אחוז ממה שהעובד היה מרוויח אילו נשאר בעבודה ועובד עפי החוק עד גיל הפרישה 67 . הנהלת החברה נוקטת בדלת המסתובבת ורוצה לפטר עובדים שנתנו את כל חייהם למפעל ולהחליפם בעובדים זולים יותר היכן הצדק היכן התום לב . הם רוצים לחסל את העבודה המאורגנת ולחסל את כל הסכמים הקיבוציים ולהפוך את עובדי החברה לעבדים .
עובד רותם  |  10.01.14
לכל התגובות