אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יריב מלילי מקים מסעדת אוכל רחוב תאילנדי

יריב מלילי מקים מסעדת אוכל רחוב תאילנדי

בית תאילנדי בפינת הרחובות בן יהודה ובוגרשוב בת"א היא מסעדה שגם שפים וגם סועדים אוהבים לאהוב. כעת הבעלים חושב על משהו נוסף

27.01.2014, 08:38 | גלי וולוצקי

בתשע בבוקר עומד יריב מלילי מעל ארגזי הירקות הטריים, בוחן את הבוק צ'וי, מעיר משהו על ארגזי הלימונים. "אני כל יום בחרדות שמא לא שיפרתי מספיק. להישאר באותה רמה זה למות - בין אם מדובר בניקיון השירותים ובין אם באחרונת המנות", אומר הבעלים של מסעדת בית תאילנדי בתל אביב, שנחשבת כבר שנים לאחת הטובות בארץ, הרבה בזכות שפים ומסעדנים, שרבים מהם נוקבים בשמה כשהם נשאלים מהי המסעדה האהובה עליהם.

לדברי מלילי, ברשימת התכנונים שלו יש כרגע כ־600 מנות שהיה רוצה לשלב בתפריט, אך המטבח הקטן של המסעדה, הממוקמת בפינת הרחובות בן יהודה ובוגרשוב, מגביל אותו. לכן הוא מרגיש עכשיו בשל למיזם קולינרי חדש, שיאפשר לו לממש את הידע שלו: מסעדה שתתמקד באוכל רחוב תאילנדי.

יריב מלילי בעלי הבית התאילנדי, צילום: אוראל כהן יריב מלילי בעלי הבית התאילנדי | צילום: אוראל כהן יריב מלילי בעלי הבית התאילנדי, צילום: אוראל כהן

“מעניינים אותי מתכונים שקיימים כבר מאות שנים", הוא מסביר כמה ימים לפני צאתו לתאילנד כדי להתמחות בז'אנר ולבחון שישה טבחים למקום החדש. "המטבח התאילנדי עבר אבולוציה ארוכה, ואין סיבה לגעת במנה שמכינים אותה בדרך מסוימת כל כך הרבה זמן".

את הלוקיישן למסעדה החדשה הוא מחפש כבר כמה חודשים בלב תל אביב. “אני רוצה חלל גדול, 350–400 מ"ר לפחות, קרוב לקהל שלי. אני רוצה שאנשים יבואו ברגל או באופניים. אני מת על הקהל התל־אביבי, שיודע לצאת מהבית בספונטניות, וכואב לי שקשה היום להשיג מקום בבית תאילנדי בלי הזמנה מראש. חשוב לי לאפשר לקהל שלנו את הספונטניות הזו".

רמת המחירים, הוא מבטיח, תהיה זהה למחירי המסעדה־האם: “אדם שייכנס למסעדה לא יצטרך לקחת משכנתא. זו לפחות הפנטזיה שלי. עם מטבח גדול ומערכת יעילה אפשר להגיע לתמחור סביר גם בתחום המסעדנות הגבוהה".

מלילי מקווה שז'אנר הרחוב יתפוס לפחות כמו המטבח התאילנדי המסורתי שייבא לפה ב־1996 עם רעייתו סונן (המכונה בפי כולם לק), ילידת מחוז איסאן בתאילנד. מהיום הראשון הוא לא התנחמד אל הקהל עם מנות מזרחיות־מערביות כמו עוף באננס, וגם הפעם הוא מתכוון להישאר נאמן לאותנטיות: “לקח לנו 7–6 שנים להכניס לתפריט מנה כמו נאם טוק (סלט קר של נתחי חזיר - ג"ו). בהתחלה הטבחים צחקו עליי, כי רק שתי מנות כאלה הוזמנו ביום. היום זו כבר מנה שרצה מצוין".

תגיות

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
המסעדה הטובה בתל אביב
לא מבין את האנשים שמשמיצים פה - השרות מצויין, מחירים ממוצעים יחסית למסעדות בתל אביב ורמת האוכל נשמרת כבר שנים. בניגוד למסעדות אסייתיות אחרות שמתאימות את עצמן לחך הישראלי המנות הן תאילנדיות מקוריות, מי שהיה בתאילנד ואכל במסעדות מקומיות ידע להעריך את זה. אני מקווה שהמקום החדש של מלילי ייפתח במהרה ויהיה במיקום נוח גם למי שלא גר במרכז תל אביב.
מר לא , ת"א  |  29.01.14
27.
אכלתי מספר פעמים רב במסעדה, אוהב אותה מאוד אבל יש לי שתי הערות לכתבה:
1:למרות שהאוכל תמיד מעולה, המסעדה עצמה מוזנחת, מלוכלכת והשירותים בכלל חוייה... אולי יש שירותי VIP שהוא מדבר עליהם ואולי זה חלק מהאוטנטיות... 2.לומר שהמסעדה לא יקרה זה שטויות. מנות סלטים ב40-60 שקל זה יקר. המנות גם לא גדולות. אל אף האמור פה, בתור אחד שחולה על אוכל תאילנדי אמיתי אני מקפיד לבקר שם 2-3 פעמים בשנה פשוט כי אין אף מקום אחר. טייגר לילי ברמת החייל נחמדה אבל לא מספיק אוטנטית. השירותים שם באמת נקיים מאוד...
דניאל , ת"א  |  27.01.14
לכל התגובות