אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי גרין סמוק בבית שמש: "מופתעים מאוד מהאקזיט הגדול"

עובדי גרין סמוק בבית שמש: "מופתעים מאוד מהאקזיט הגדול"

יממה לאחר הודעת פיליפ מוריס על רכישת חברת הסיגריות האלקטרוניות הישראלית ב־110 מיליון דולר, מתברר כי מרבית העובדים יזכו לבונוסים ותמריצים כדי להישאר בה, וייתכן כי הפעילות תתרחב. אם החברה תעמוד ביעדים, סכום האקזיט יגדל

06.02.2014, 08:07 | מאיר אורבך

ברחוב המלאכה באזור התעשייה של בית שמש, במבנה לא מאוד מרשים בסמוך לרשות העתיקות וחברות נוספות, יושבת חברת SIS resources, שמוכרת יותר בשם גרין סמוק.

קראו עוד בכלכליסט

החברה נמכרה השבוע לענקית הסיגריות האמריקאית אלטריה ־ פיליפ מוריס ב־110 מיליון דולר עם אפשרות ל־20 מיליון דולר נוספים בהתאם לעמידה ביעדים. SIS היא החברה־האם של החברה הישראלית שמחזיקה במותג שאותו רכשה אלטריה.

מבנה גרין סמוק בבית שמש מבנה גרין סמוק בבית שמש מבנה גרין סמוק בבית שמש

עובדי החברה אותם פגשנו לא הסכימו להזדהות בשמם לכתבה. הם נשמעו מופתעים מהרכישה ומאוד נרגשים בעקבות העסקה והשינוי הצפוי. רובם שמחים לא רק מכך שיהפכו להיות עובדי פיליפ מוריס אלא גם מהבונוסים שלהם זכו עקב הרכישה.

חברת גרין סמוק נוסדה ב־2008 על ידי שמואל קפואנו, יהודי אמריקאי תושב העיר בית שמש, שגילה את תחום המסחר המקוון והחליט שהשיווק של סיגריות אלקטרוניות ברשת הוא הזדמנות עסקית מצוינת.

לשמואל הצטרפו במהלך הקמת החברה רוברט וילץ, שמשמש כיום כמנכ"ל החברה והיה בעברו בנקאי השקעות עם השכלה נרחבת במינהל עסקים, ואודי אדיבי, היושב כיום במיאמי.

החברה בחרה להתפתח ללא גיוס כספים ממשקיעים חיצוניים. היא הסתמכה רק על יכולת גידול אורגנית שלה, כך שכל כסף שנכנס לחברה מהמכירות שלה הועבר למחקר ופיתוח של הטכנולוגיה של החברה. ההצלחה של פיתוחי החברה היתה מהירה מאוד והחברה גדלה בתוך חמש שנים לכזאת שמכניסה כ־40 מיליון דולר בשנה האחרונה.

החברה בחרה בשלב מוקדם מאוד של חייה לשים את יהבה על קידום הטכנולוגיה שלה ורשמה לאורך השנים 25 פטנטים שונים בתחומים שבהם היא עוסקת.

החברה מעסיקה כיום מאה עובדים במפעל בבית שמש ועוד עשרות בודדות של עובדים בארצות הברית וסין. עובדי המפעל כוללים מהנדסי כימיה, מהנדסי חומרים, מהנדסי אלקטרוניקה וכן מתכנתים ובעלי מקצוע נוספים.

על פי הערכה, מרבית עובדי החברה יזכו בעקבות הרכישה לתמריצים ובונוסים להישארות ולהצלחת הרכישה. אלטריה מצפה לסיים את הרכישה עד המחצית השנייה של השנה הנוכחית.

בהודעה שאותה היא הפיצה אמר וילץ: "אנחנו מאוד שמחים להצטרף למשפחת החברות של אלטריה. אנחנו חברה שמסורה לחדשנות ואנו מאמינים שההצטרפות ל־Nu Mark תסייע לנו להעמיק את המומחיות שלנו".

פיליפ מוריס, ששינתה שאת שמה לאלטריה, נסחרת כיום בבורסה של ניו יורק בשווי של כ־69 מיליארד דולר עם 9,100 עובדים ברחבי העולם.

בעקבות הרכישה מתכוונת הרוכשת להשאיר את הפעילות של החברה בישראל ואף להגדילה. מנהלי החברה ומייסדיה, למרות האקזיט ועשרות מיליוני הדולרים שקיבלו, מתכוונים להמשיך לעבוד בחברה.

תגיות