אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפיקוח על הביטוח נרדם בשמירה צילום: אוראל כהן

פרשנות

הפיקוח על הביטוח נרדם בשמירה

נדמה שלאגף שוק ההון אין אומץ להתעמת חזיתית עם סוכני הביטוח. בינתיים הציבור ממשיך לשלם

24.02.2014, 06:50 | רחלי בינדמן

אגף שוק ההון במשרד האוצר בראשותה של דורית סלינגר מודע היטב לתמרוץ הבעייתי של סוכני הביטוח. ב־2011 הרהיב עוז המפקח על הביטוח לשעבר פרופ' עודד שריג והוציא טיוטת כללים חדשה שפתחה חזית מול סוכני הביטוח. מטרתה היתה לאסור כליל את המתנות (שלא במזומן) שמוענקות לסוכנים עבור שיווק מוצרים פנסיוניים והטלת מגבלות על עמלות היקף.

קראו עוד בכלכליסט

המטרה המוצהרת של הכללים היתה לעודד את הסוכנים לספק שירות לאורך זמן לחוסכים באמצעות הגבלת עמלות ההיקף, כך שלא יעלו על שיעור מסוים מהעמלות השוטפות (כ־50% מדמי הניהול).

המפקחת על הביטוח במשרד האוצר, דורית סלינגר. באגף שוק ההון במשרד מודעים לתמרוץ הבעייתי, צילום: עמית שעל המפקחת על הביטוח במשרד האוצר, דורית סלינגר. באגף שוק ההון במשרד מודעים לתמרוץ הבעייתי | צילום: עמית שעל המפקחת על הביטוח במשרד האוצר, דורית סלינגר. באגף שוק ההון במשרד מודעים לתמרוץ הבעייתי, צילום: עמית שעל

העמדה של הסוכנים רק התחזקה

 

סוכני הביטוח לא ידעו את נפשם. נשיא לשכת סוכני הביטוח דאז אודי כץ הרים קול צעקה והסוכנים הפעילו את כל הכוח הפוליטי שלהם כדי להילחם ברוע הגזירה. שריג מצא את עצמו נאלץ להתקפל, לרכך את המגבלות שהציב ולפרסם טיוטה חדשה, תוך שבסמוך לפרסום המגבלות הבהיר לסוכנים כי אין לו שום כוונה להפחית את עמלות הסוכנים, אלא "רק להביא את התגמול למצב מאוזן יותר". אלא שמאז חלפו שלוש שנים, הטיוטה המרוככת פורסמה וזכתה לכאורה לאישור סוכני הביטוח, אך לא הפכה למסמך מחייב. בינתיים בנובמבר האחרון מונה אריה אברמוביץ' לנשיא הלשכה החדש עם מצע בחירות שהבהיר כי הוא יילחם מלחמת חורמה בכל כוונה לפגוע בעמלות הסוכנים.

באוצר משמיעים תירוצים

 

פניות חוזרות ונשנות לפיקוח על שוק ההון מצד "כלכליסט" העלו תגובות כי הרפורמה לא ירדה מהפרק ואוטוטו היא מגיעה לדיון בוועדת הכספים. בכל פעם נשמעו תירוצים אחרים, שהאחרון שבהם היה כי הבחירות לכנסת דחו את הוצאתה אל הפועל.

נדמה שבאגף שוק ההון מתקשים לצאת במלחמה חזיתית נגד סוכני הביטוח ומקווים כי פעולות עקיפות - דוגמת חובת השימוש במסלקה הפנסיונית - יצליחו לשנות את מפת האינטרסים בעולם ההפצה הפנסיונית. המסלקה אמורה לאפשר לכל אדם לקבל מידע על החיסכון הפנסיוני שברשותו ובעתיד גם לאפשר דרכה סליקת כספים - סליקה שמתבצעת כיום באופן כמעט בלעדי על ידי סוכני הביטוח.

באגף שוק ההון מקווים כי המסלקה תאפשר למערך הייעוץ הפנסיוני הבנקאי, שכעת לא מתפקד, להתרומם ולהוות מתחרה לשיווק של סוכני הביטוח. נדמה כי באגף שוק ההון רוצים "להרוג ברכות" את סוכני הביטוח אך לא מעזים להתעמת איתם חזיתית. בינתיים החוסכים התמימים ממשיכים לשלם את המחיר.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
לא מבין את ההתנפלות
אף אחד לא עובד בחינם. גם לא רחל בינדמן. סוכן הביטוח מוכר את מוצרין כמו כל איש מכירות אחר. בכל מקום ידוע שאיש מכירות מתוגמל על מכירותיו כדי להגדילן. גם אנשי מכירות בתחום המחשוב נוסעים לחו"ל וכך גם בתקשורת. למעשה בכל תחום של מכירות - נהוג לתגמל את איש המכירות. לא ברור מדוע התנפלתם על הסוכנים. רחלי, גם ועדי עובדים ב"מקורות" נוסעים לחו"ל ומקבלים נופשים... כך גם בעיריות שונות.
אמיר  |  24.02.14
2.
מדהים מדוע לא מטפלים בהם
לא ברור מדוע הרגולטור וגם הפוליטיקאים לא מטפלים בתגמול שערורייתי של סוכני הביטוח. המתנות שהם מקבלים מיצרנים גובלים בשחיתות. ליועצי השקעות אסור לקבל אפילו עט וסוכנים נוסעים לאיים אקזוטיים. זה יוצר אינטרס כל הזמן להזיז חוסכים מחברת ביטוח אחת לשנייה ומבית השקעות אחד לאחר. הם נהנים גם מעמלה שמנה שמהווה כמעט מחצית ממה שמקבלות חברות הביטוח או בתי השקעות מניהול כספי העמיתים, כאשר האחרונים צריכים בתמורה לספק שירותי תפעול, ניהול השקעות, עורכי דין וכו' וסוכן ביטוח צריך רק לשכנע חוסך ולחתום על טופס העברה. יש כאן פוטנציאל עצום להוריד עלויות ניהול פנסיה. פוליטיקאי ורגולטור שלא יבהל ויטפל בסוכני ביטוח "שמנים" יעשה שירות של ממש לאזרח.
שוקי  |  24.02.14