אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מבוכה לקמרון: המהגרים נוהרים לבריטניה צילום: בלומברג

מבוכה לקמרון: המהגרים נוהרים לבריטניה

בניגוד להבטחת ראש הממשלה: מספר המהגרים שהגיעו לבריטניה בשנה שהסתיימה בספטמבר האחרון היה גבוה ב-212 אלף ממספר העוזבים אותה

27.02.2014, 22:13 | שירות כלכליסט

מספר המהגרים שהגיעו לבריטניה בשנה שהסתיימה בספטמבר האחרון היה גבוה ב-212 אלף ממספר העוזבים אותה - כך עולה  מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מדובר בעלייה של 37% לעומת השנה שלפני כן, והיא עומדת בסתירה גמורה להבטחתו של ראש הממשלה, דיוויד קמרון, להפחית את המספר לכ-100 אלף בלבד. רק 154 אלף מהגרים עזבו את בריטניה בחודשים האלה.

 

קראו עוד בכלכליסט

סקרי דעת הקהל בבריטניה מראים בדרך כלל שההגירה היא אחד משלושת הנושאים שמדאיגים את הבריטים יותר מכול. קמרון נמצא תחת לחץ לקראת הבחירות לפרלמנט האירופי שייערכו במאי והבחירות הכלליות בבריטניה בשנה הבאה, וצריך לקיים את הבטחתו לקצץ משמעותית את זרם המהגרים לבריטניה עד 2015.

 

מחוקקים אירו-סקפטים במפלגה השמרנית של קמרון, שמקרטעת בסקרים, רוצים שינקוט מדיניות נוקשה יותר, בין השאר כדי למנוע זליגה של בוחרים שמרנים לכיוונה של מפלגת העצמאות הבריטית, מפלגה המתנגדת לאיחוד האירופי ולמדיניות הדלת הפתוחה כלפי מהגרים.

דיוויד קמרון, צילום: בלומברג דיוויד קמרון | צילום: בלומברג דיוויד קמרון, צילום: בלומברג

 

הלשכה לסטטיסטיקה מצאה גם שהחששות הבריטיים הולכים ומתמשים: עלייה דרמטית חלה במספרם של המהגרים הרומנים והבולגרים לבריטניה - הוא עלה ל-24 אלף לעומת 9,000 בשנה שלפני כן. ההגירה המוגברת נעשתה לקראת הסרת ההגבלות על זכותם של רומנים ובולגרים, אזרחיהן של שתי מדינות חדשות יחסית באיחוד, לעבוד בבריטניה. ההגבלה הזו הוסרה ב-1 בינואר האחרון, כשברקע חששות כבדים של הציבור הבריטי מזרם גדול של מהגרים משתי הארצות.

 

בולגריה ורומניה הצטרפו שתיהן לאיחוד האירופי ב-2007, והפכו לשתי החברות העניות ביותר בגוש המדינות האירופי. הדאגה מפני האפשרות שדורשי עבודה רבים יגיעו משתי המדינות גרמה לכמה מדינות באיחוד האירופי לסגור את שווקי העבודה שלהן בפני אזרחי רומניה ובולגריה במשך כמה שנים אחרי הצטרפותן לאיחוד. 17 ממדינות האיחוד האירופי, בהן איטליה ושבדיה, הסירו מאז את ההגבלות, ובינואר השנה לא נותרה לבריטניה ולמדינות הנותרות ברירה אלא לפתוח גם הן את השוק שלהן בפניהם אחרי כמה דחיות.

פרשנים שביקשו להרגיע את הדאגות הערכו כי בולגרים המבקשים לעבוד מחוץ לארצם כבר היו עושים זאת ולא מחכים עד להסרה בינואר האחרון של הגבלות העבודה שחלו עליהם באוסטריה, בלגיה, בריטניה, צרפת, גרמניה, לוקסמבורג, מלטה, הולנד וספרד. ובכל זאת, ההתפתחות הזאת נצפתה בדאגה בבריטניה, שמאות אלפי מהגרים קבעו בה את ביתם מאז התרחבות האיחוד האירופי למזרח היבשת ב-2004. כלי התקשורת בממלכה סיקרו את הנושא בהרחבה, והביעו חשש מההשלכות של פתיחת השוק בפני הבולגרים והרומנים, שארצותיהם נחשבות עדיין לעניות ביחס לשאר מדינות האיחוד.

תגיות