אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קשישים סיעודיים ישלמו יותר על המטפלים הזרים שלהם צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

קשישים סיעודיים ישלמו יותר על המטפלים הזרים שלהם

קופ"ח כללית תעלה את מחיר הביטוח הרפואי הפרטי שהקשישים חייבים לשלם עבור המטפלים. עלות הביטוח תזנק ב־500 שקל בשנה

06.03.2014, 07:04 | מיקי פלד

החל מהחודש הבא ייאלצו כ־60 אלף קשישים סיעודיים להוציא מכיסם מאות שקלים נוספים כדי לממן את ביטוח הבריאות למטפל הזר הצמוד להם. ל"כלכליסט" נודע כי שירותי בריאות כללית מתכוונת להעלות את המחיר שהיא גובה מחברות הביטוח עבור אספקת שירותי הבריאות לעובד זר ב־15 סנט ליום, לאחר שביצעה העלאה דומה בתחילת השנה.

קראו עוד בכלכליסט

ביטוח הבריאות לעובדים זרים הוא חובה על פי חוק, ולכן כל מי שמעסיק מטפל זר חייב לבצע אותו. מכיוון שכללית היא הקופה היחידה שניתן לחדש בה פוליסה כזו ושולטת ביותר מ־70% מהשוק, צפוי מחיר הפוליסה השנתי להתייקר בכ־500 שקל לפחות בתוך ארבעה חודשים בלבד. כאשר הקופה העלתה את מחיר הביטוח שהיא גובה מחברות הביטוח בתחילת השנה, עלה מחיר הפרמיה שגובות החברות מהקשישים מ־1.5 דולר ליום ל־1.8–1.7 דולר ליום. כיום עלות הביטוח השנתית עומדת על כ־2,268 בממוצע, והתייקרות נוספת בשיעור דומה צפויה להעמיד אותה על כמעט 2,600 שקל.

סניף של שירותי בריאות כללית (ארכיון), צילום: ישראל יוסף סניף של שירותי בריאות כללית (ארכיון) | צילום: ישראל יוסף סניף של שירותי בריאות כללית (ארכיון), צילום: ישראל יוסף

הביטוח לעובדים זרים נחשב לתחום בעייתי לכל הנוגעים בדבר. לטענת הכללית, הסיבה לעליית המחירים היא הפסדים של כמה מיליוני שקלים שנגרמו לה בשנה שעברה מביטוחי הבריאות לעובדים זרים. חברות הביטוח, מצדן, טוענות שהרווח שלהן בביטוחים אלו הוא שולי, כ־5% מהפרמיה. בשרשרת הכסף שמובילה מכיס הקשיש הסיעודי נמצאים גם סוכני הביטוח: מפני שלא ניתן לעשות ביטוחים למטפלים זרים ישירות בחברות הביטוח, הסוכנים מקבלים עמלה שנעה בין 8% ל־25% מהפרמיה. מי שאמור לעשות סדר הוא אגף הפיקוח על הביטוח ושוק ההון במשרד האוצר, אולם עד כה לא התערב האגף בעליית המחירים.

גורם באחת מחברות הביטוח הודה בשיחה עם "כלכליסט" כי למעשה אין סיבה שביטוחי הבריאות למטפלים לא ייעשו דרך קופות החולים, לדוגמה בקופה שבה מטופל הקשיש. להערכתו, ביטוח כזה יוזיל את הפרמיה השנתית שמשלמים הקשישים והנכים בחצי, כלומר יחסוך כ־1,100 שקל בשנה. בדיון השבוע בוועדה לעובדים זרים העלתה את הסוגיה יו"ר הוועדה, ח"כ מיכל רוזין (מרצ). לדבריה, "הביטוחים הרפואיים הפרטיים לעובדים זרים הם כשל שוק ממדרגה ראשונה, ולמרות זאת משרדי הבריאות או האוצר לא מתערבים בנושא".

מאגף הפיקוח על הביטוח נמסר שהנושא בבדיקה. ממשרד הבריאות נמסר כי הנושא לא נמצא תחת אחריותם.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
רוכבים על גב הקשישים הסיעודיים. המשרדים המחייבים את הביטוח צריכים לדאוג לסדר.שפוי
הביטוח הלאומי, משרד הרווחה וכו' שדורשים את הביטוח, צריכים ביחד עם משרד הבריאות לפשט ולהוזיל את הביטוח הרפואי ועוד הוצאות אחרות המוטלות על הקשישים הסיעודיים. צריך להגביל את המחיר, להוריד את סוכני הביטוח ולבטח ישירות בקופת חולים. למה כל המתווכים והסוכנים למיניהם צריכים להרוויח אחוזים מהקשיש הסיעודי? אותו הדבר בגמלת הסיעוד - מדוע מהגמלה המצומצמת שלא מספיקה לכסות את עלות המטפל צריכים לעבור עשרות אחוזים למשרד התיווך וחברת כח האדם, שלא עוזרות במאומה למצב הקשיש
ישראלי ממעמד הביניים.  |  06.03.14
לכל התגובות