אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיון על יוקר המחיה בוטל בשל מחלוקת בין האוצר והחקלאות צילום: עמית שעל

דיון על יוקר המחיה בוטל בשל מחלוקת בין האוצר והחקלאות

פגישה של צוות בינמשרדי להורדת יוקר המחיה בוטלה אתמול ברגע האחרון. הרקע: כוונת האוצר לפתוח את שוק הבשר ליבוא, צעד שנתקל בהתנגדות של משרד החקלאות. במקביל, התעשיינים מתנגדים לדרישת הוועדה להעביר לה נתונים כספיים

13.03.2014, 07:01 | נורית קדוש

פגישה בין שרי האוצר, הכלכלה והחקלאות במסגרת צוות בינמשרדי להורדת יוקר המחיה שנקבעה לאתמול בערב בוטלה בהתראה של שעות ספורות. על פי ההערכות, ברקע ביטול הפגישה חילוקי דעות בין משרד האוצר למשרד החקלאות באשר למסקנות הוועדה.

קראו עוד בכלכליסט

הדרגים הניהוליים, ובהם מנכ"ל משרד החקלאות רמי כהן, מנכ"ל משרד הכלכלה עמית לנג והממונה על התקציבים במשרד האוצר אמיר לוי, ביקשו ככל הנראה באמצעות דחיית הפגישה להתגבר על חילוקי הדעות בטרם יעורבו השרים בממצאים.

הוועדה מתמקדת בשוק החלב והבשר ועוסקת גם בשווקים ריכוזיים נוספים. כיוון ששוק החלב מטופל במסגרת הסכם לוקר, ההערכות הן כי חילוקי הדעות נוגעים לכוונתו של משרד האוצר לפתוח את שוק הבשר לייבוא, בעוד משרד החקלאות, המבקש להגן על מגדלי העגלים, מתנגד נחרצות למהלך כזה.

מנכ"לית משרד האוצר יעל אנדורן. חברות המזון לא ממהרות לשתף פעולה, צילום: אוראל כהן מנכ"לית משרד האוצר יעל אנדורן. חברות המזון לא ממהרות לשתף פעולה | צילום: אוראל כהן מנכ"לית משרד האוצר יעל אנדורן. חברות המזון לא ממהרות לשתף פעולה, צילום: אוראל כהן

במשרד האוצר מבקשים לפתוח את השוק לייבוא כיוון שמדובר בפיתרון שניתן ליישם באופן מיידי, כך שהשפעתו על מחירי המוצרים תורגש על ידי הצרכנים בתקופה הקרובה.

לפני כשבועיים פנתה הוועדה ליצרנים וליבואנים גדולים בדרישה לקבל מהם נתונים כספיים. בין מקבלי המכתב היו החברות תנובה, שטראוס, טרה, קבוצת דבאח, סוגת ואסם. הוועדה מבקשת להבין באמצעות הנתונים את הסיבות לפערי המחירים במוצרים בין ישראל למדינות אחרות. הדרישות במכתב התמקדו בדו"חות כספיים ובתמחור מוצרים בהם החברות מהוות מונופול או בעלות נתח שוק משמעותי.

בסוף השבוע העביר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים הודעה לחברות המזון ולפיה על פי חוות דעתו של עו"ד אלדד כורש, המייעץ לאיגוד, אין להן מחויבות להיענות לפניות ועדת אנדורן, שכן מדובר ב"דרישה ללא סמכות".

בהמשך לדרישה של הוועדה, לה נענתה בשלב הראשון רק חברת שטראוס, החלה הוועדה לקיים דיוניים פנימיים אודות אותן חברות ונערכה להיפגש עימן. לרשות ההגבלים, שחברה בוועדה, יש סמכות לדרוש נתונים מכל חברה במשק שחוק ההגבלים חל עליה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
שיקחו דוגמא משופרסל שקיבלו אישור לייבא תפוחי עץ ללא מכס.
המחיר הממוצע לקניה ירד, המחיר לצרכן עלה (הותאם למחיר בשוק הישראלי) ובא לציון (שופרסל ) גואל (רווח גדול). לו פתיחת שוק היבוא יילווה בפיקוח על המחיר לצרכן דיינו. אבל מה קורה -פותחים את היבוא, הצרכן משלם אות והדבר או יותר, היצרן המקומי נפגע ומצטמצם או נסגר, פחות אנשים יעבדו בייצור המקומי ומי מרוויח? רק היבואן החמדן.
ליאור , להבים  |  13.03.14
2.
שוק הבשר פתוח מזה שנים ליבוא..
מלבד הבשר הקפוא המיובא מארגנטינה, יש יבוא של אלפי עגלים לפיטום, מאוסטרליה, פולניה ועוד. מיבאים עגלים צעירים במשקל 200 ק"ג, ומפטמים עד 600 ק"ג, ואז לשחיטה. מה שהצרכנים אינם יודעים הוא שלאחרונה עלתה כמות העגלים המיובאים, והמחיר שמשלמים לחקלאים המפטמים את העגלים ירד מ- 13 ש"ח לק"ג (עגל חי, ברוטו) ל- 11 ש"ח לק"ג - ירידה משמעותית ביותר בשיעור 15%, אבל מחיר הבשר בקצביות - לא השתנה במאום. זאת אומרת שהמתווכים והסוחרים מרוויחים עוד 15%, ולא מעבירים את הירידה במחיר לצרכנים. אלה שבד"כ מרויחים הכי הרבה - הסוחרים - מרויחים כעת הרבה יותר...
אלי בר-נס , רחובות  |  13.03.14