אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארגון נשות הדסה: "הממשלה אחראית למשבר בבית החולים" צילום: אביב חופי

ארגון נשות הדסה: "הממשלה אחראית למשבר בבית החולים"

אודרי שמרון מתכוננת למאהל המחאה שיקום מול הכנסת בשלישי, ואומרת ל"כלכליסט" כי צוות גבאי לבדיקת משבר הדסה לא יכול להיות מורכב מנציגי המשרדים שאחראים למשבר

16.03.2014, 08:06 | מיקי פלד

"תמוה שמשרדי הבריאות והאוצר בוחנים איך הדסה הגיע למצב שהוא נמצא בו. הם בעצם בוחנים את עצמם", כך אמרה בסוף השבוע נציגת נשות הדסה בישראל אודרי שמרון, בשיחה עם "כלכליסט". ארגון נשות הדסה הוא הבעלים של בית החולים, ולדברי שמרון נשות הדסה טרם החליטו אם יעידו בפני הצוות שהקימה שרת הבריאות יעל גרמן או שישלחו תגובה בכתב. בראש הצוות עומד מנכ"ל בזק לשעבר אבי גבאי, וחברים בו שלושה נציגים ממשרד האוצר, שני נציגים ממשרד הבריאות ונציגת ציבור. לדברי שמרון, על הבדיקה להיערך גם בתוך משרדי האוצר והבריאות מאחר שהתנהלותם תרמה למשבר, אך אנשי המשרדים לא יעידו בפני הצוות שהם עצמם חברים בו.

קראו עוד בכלכליסט

הדסה נמצא זה יותר מחודש במצב של הקפאת הליכים לאחר שרשם גירעון של 300 מיליון שקל בשנה וחוב מצטבר של 1.3 מיליארד שקל. לדברי שמרון, "הדסה הוא בית חולים ציבורי, ועל המדינה לעזור לבית החולים כפי שהיא עוזרת לבתי החולים הציבוריים האחרים". שמרון מתכוונת בטענה זו לכך שעל המדינה לסבסד את גירעון בית החולים כפי שהיא מסבסדת את הגירעון של בתי החולים הממשלתיים. בהנחה שהדסה תצליח באמצעות פיטורי עובדים, קיצוצי שכר והעלאת הכנסות משר"פ לצמצם את הגירעון מ־300 מיליון שקל לכ־100 מיליון שקל, אז לטענת שמרון על המדינה לסגור את הגירעון הזה או לפחות את חלקו הגדול. עם זאת, יש לציין כי בתי חולים בסדר גודל דומה לזה של הדסה כמו שיבא, רמב"ם ואיכילוב מסיימים בעודף תפעולי (78 מיליון שקל בשיבא ו־9 מיליון שקל ברמב"ם בשנה שעברה), או בגירעון קטן יחסית (כ־30 מיליון שקל באיכילוב ב־2013).

שמרון. "הממשלה בוחנת את עצמה", צילום: אביב חופי שמרון. "הממשלה בוחנת את עצמה" | צילום: אביב חופי שמרון. "הממשלה בוחנת את עצמה", צילום: אביב חופי

כחלק מהניסיון ללחוץ על המדינה יקימו ביום שלישי נשות הדסה מאהל מול רחבת הכנסת ליום אחד. המטרה המוצהרת של המהלך, לפי שמרון, היא "שהציבור בירושלים יזכור שאחת הסיבות לכך שישראל מובילה ברפואה ובמחקר הרפואי הוא בית החולים, ושהממשלה תבין מה אומר הנכס הזה ומה האחריות שלה לשמור עליו". אל האוהל יגיעו, בין השאר, בכירות מנשות הארגון בארה"ב, ובהן מרסי נתן, נשיאת ארגון נשות הדסה. נכון לסוף השבוע לא מתוכננות פגישות של בכירות הארגון עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, עם שר האוצר לפיד או עם שרת הבריאות גרמן.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ראוי לציין שתה"ש, רמבם ואיכילוב לא משלמים משכורות מתקציבם
המשכורות של בתי החולים הממשלתיים משולמות ישירות ע"י משרד הבריאות. זו חוכמה קטנה מאוד להשוות את השורה התחתונה של בתי החולים האלה, ללא עלות השכר שלהם, כאשר בהדסה למעלה ממחצית התקציב השוטף הולכת לתשלום משכורות.
דר' גיא , ירושלים  |  16.03.14
8.
סגירת גרעון - רק לאחר הלאמה
ונקיטת צעדים שימנעו המשך של גרעונות. כמובן שזה לא פוטא את המדינה מלבדוק היטב את התנהלות בית החולים ולעמיד לדין אנשים שחרגו מסמכות ופעלו שלא כחוק אם היו כאלה. אם בית החולים הוא ציבורי , מלוא תקציביו חייבים להיות שקופים לפחות למשרדי האוצר והבריאות ואם יש גרעון גדול נדרש גם חשב מלווה מטעם האוצר. ועדת הבדיקה צרכיה להיות רק ההתחלה בתהליך הבראת בית החולים. אם הבעלים , קרי נשות הדסה יסרבו לבוא להעיד יש לפעול בחקיקה להלאמת בית החולים. אם יהיה שיתוף פעולה יש מקום לתהליך הלאמה חלקי שישאיר בידי נשות הדסה זכות בעלות חלקית.
אחד העם  |  16.03.14
7.
די עצוב שנשות הדסה לא מצליחות לנהל ואז מאשימות את כול העולם.
מור יוסף הנהנתן,הדירקטוריון (שהן מינו),הממשלה,החולים,הרופאים והאחיות ובטח גם הסניטרים והכול בגלל שהרצפה עקומה ו"שתו לי אכלו לי" חוב של מיליארד שקל? צריך חוסר כשרון רציני להגיע לסכומים כאלו ואם אני ושאר אזרחי המדינה ישלמו אזי בית החולים לא ישאר בבעלותכן הבלעדית. ברוכות הבאות למציאות.
לא מחובר להון שלטון  |  16.03.14
לכל התגובות