אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אבי ורשבסקי: "יש בדרום הזדמנויות בתחום החדשנות הטכנולוגית" צילום: נמרוד גליקמן

ועידת הנגב

אבי ורשבסקי: "יש בדרום הזדמנויות בתחום החדשנות הטכנולוגית"

את הדברים אמר מנהל המרכז לחדשנות בחינוך במהלך הוועידה הכלכלית המרכזית של הנגב. מנהל מרכז ההשקעות במשרד הכלכלה: "מרכזים שמועתקים מקבלים הטבות"

01.04.2014, 14:52 | תומר הדר

"אני תושב הדרום - יש בדרום פלטפורמות מתאימות להיות מעצמה כמו תל אביב", כך ציין היום אסף נעמני, מייסד הסטארט-אפ פארקוויק במהלך בוועידה הכלכלית המרכזית של הנגב בשיתוף "כלכליסט". לדבריו, "אם יש לך צוות טוב, הוא יצליח. צריך להשקיע בסטודנטים שסיימו בבאר שבע כדי שיישארו".

קראו עוד בכלכליסט

לדברי נחום איצקוביץ', מנהל מרכז ההשקעות במשרד הכלכלה, "אנו לחלוטין לא עוסקים בחדשנות ההייטק. מרכז ההשקעות סובל מתקציב מועט וקטן והאוצר יכפיל אותו. אנו עוסקים בחדשנות ובתעשייה מסורתית, ויש חדשנות מופלאה שאני מכיר. במרכז ההשקעות קבענו כלל ש-80 אחוז מהכסף ילך לחברות קטנות ובינוניות, כשיש מוצר ורוצים להפוך למפעל אז מקבלים קדימות. מרכזים שמועתקים מקבלים הטבות. באשר לצפון - אין שם השקעה בתכניות משמעותיות".

אבי ורשבסקי בוועידת הנגב, היום, צילום: נמרוד גליקמן אבי ורשבסקי בוועידת הנגב, היום | צילום: נמרוד גליקמן אבי ורשבסקי בוועידת הנגב, היום, צילום: נמרוד גליקמן

אבי ורשבסקי, מנהל המרכז לחדשנות בחינוך (מיינדסט): "יש כאן משהו שרוח הזמן מכתיבה, והוא כיוון נכון. לישראל יש הזדמנות להיות שחקן דומיננטי בתעשייה. יש מעבר של שגשוג דרומה ויש שם הזדמנויות. עיר הבה"דים תהיה קרובה אלינו וחיילים עובדים אצלנו כיום. אנו חברת בת של המרכז לטכנולוגיה חינוכית, ושם מתחילים דברים בפריפריה, במיוחד לאור המרקם המיוחד של ירוחם שכולל אוכלוסיות חזקות וחלשות. אני עצמי תושב ירוחם זה 15 שנים".

ריבקי אופיר, חוקרת תאי גזע לטיפול במחלת הסרטן: "אני גרה במושב חצבה בערבה, מאה קילומטר מבאר שבע אך החלטנו להקים בערבה מרכז מחקר שלא ייפול ברמתו מאוניברסיטת בן גוריון. צמחי המדבר יכולים לתת מענה למחלות כמו סרטן וניוון שרירים, יש לנו ספרייה גדולה של ספרי מדבר והצמחים הללו נפגשים עם מחלות-צמח יכול להרוג סרטן או לשפר התנהגות תאי מוח-אנו מנסים להבין מדוע הצמח הזה מועיל. מכיוון שאנו אזור חקלאי-צמח מועיל הופך לגידול חקלאי-ואז יש ביומאסה של חומר שניתן לפענח את תכונותיו ותכולתו. זו לא הדרך היחידה לפתח מפעלים בדרום ועבורנו זו פלטפורמה מצוינת לקלוט מדענים שרוצים לממש את יכולתם ובוחרים לגור בערבה. הכי חשוב להביא הון אנושי ראוי שיסכים לשבת בערבה ולבצע מחקרים לא פחותים מאלה שמבצעים בבו גוריון. מרכז המחקר מאפשר לנו להוות גשר לירדן

תגיות