אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אאורה: הבנק שמימן המלון בניו יורק מעמיד ההלוואה לפירעון מיידי צילום: אייל פרידמן

בלעדי לכלכליסט

אאורה: הבנק שמימן המלון בניו יורק מעמיד ההלוואה לפירעון מיידי

הבנק פנה לשותפות בפרויקט, ודרש להעביר לו את פירעון ההלוואה, בסך 10 מיליון דולר, בתוך 30 יום. במקביל הגישה יו-טרנד, השותפה בפרויקט, תביעה נגד אאורה

02.04.2014, 19:11 | גולן חזני

הבנק המממן של מלון הדירות מטרו אפרטמנטס בניו יורק, מעמיד הלוואה של 10 מיליון דולר שהעמיד לפרוייקט, לפרעון מיידי. לכלכליסט נודע כי הבנק פנה בימים האחרונים לשלושת השותפות בפרוייקט באמצעות חברת הניהול של המלון, ודרש להעביר לו את פרעון ההלוואה תוך 30 יום.

קראו עוד בכלכליסט

בפרוייקט שותפים חברת יו-טרנד שמורכבת ממשקיעי הקבוצה של נפתלי מנדלוביץ' ז"ל, חברת אאורהשבשליטת יעקב אטרקצ'י, ואיש העסקים בן ציון סוקי המקורב לרב יאשיהו פינטו אשר היה מעורב בפרשיית ניצב מנשה ארביב.

על רקע הדרישה הגישה אתמול יו-טרנד תביעה לבית המשפט המחוזי בת"א נגד אאורה בו היא דורשת להכיר בסכום של 10 מיליון דולר שהעבירה לחברה משותפת עם אאורה לצורך השקעה במלון, כהלוואה. לדברי יו-טרנד "ניסה בעל השליטה באאורה, יעקב אטרקצ'י, בחוסר תום לב, ולאחר שרכש את השליטה באאורה ב-2012, לגזול כספים שהשקענו במשותף לצורך רכישת מלון הדירות בניו-יורק, תוך שהוא מתכחש לסכומים שהעברנו אליו, ומסתיר מעינינו נתונים ומסמכים".

יו-טרנד היא למעשה שותפות של 200 משקיעים ישראלים שהשקיעו אצל נפתלי מנדלוביץ' סכומים של עשרות עד מאות אלפי שקלים כל אחד, וזה השקיע אותם בחברות שונות. אחת ההשקעות היתה המלון בניו יורק, בהשקעה שנעשתה יחד עם אאורה.

המשקיעים טוענים כי הם למעשה הזרימו את כל סכום ההשקעה ואילו אאורה לא השקיעה כלל. כאשר מנהליה מתנערים מזה זמן רב מהתחייבויות משפטיות שנטלו על עצמם הבעלים הקודמים של אאורה. אטרקצ'י רכש את השליטה (40%) מאאורה במארס 2012 תתמורת 3.5 מיליון שקל ובימים אלה מנהל מו"מ לעיסקת בעלי עניין של החברה מול חברות פרטיות שבבעלותו.

בין שלושת השותפים בנכס קיימים יחסים עכורים, והצדדים מנסים למכור את המלון. יו-טרנד החליטה להגיש את התביעה באמצעות עו"ד חגי אשלגי ממשרד אשל-אשלגי-רוזנטל ושות'. יו טרנד טוענת כי העבירה לחברה משותפת עם אאורה 10 מיליון דולר ובנוסף להלוואה של 10 מיליון דולר מהבנק המממן NYCB, נרכש הנכס בתמורה ל-19 מיליון דולר. הבנק המממן מעמיד את ההלוואה לפרעון כאמור. הטענה היא כי אאורה עצמה לא העמידה כספים כלשהם לרכישת המלון והתבססה רק על ההלוואה של יו-טרנד ולמרות זאת קיבלה אאורה 30% ממניות המלון מבלי להשקיע סכום כלשהו ממקורותיה.

יעקב אטרקצי, בעל השליטה באאורה, צילום: אייל פרידמן יעקב אטרקצי, בעל השליטה באאורה | צילום: אייל פרידמן יעקב אטרקצי, בעל השליטה באאורה, צילום: אייל פרידמן

יו-טרנד טוענת כי שווי המלון עומד עתה על כ-30 מיליון דולר. "אטרקצ'י לא בוחל בגזל כבשת הרש של המשקיעים, במטרה להיטיב עם עצמו. נדמה כי אטרקצ'י מדמיין כי מצא לעצמו 200 משקיעים ופנסיונרים, אשר על גב חסכונות חייהם האחרונים הוא מנסה עתה להתעשר", טוענים התובעים ומוסיפים כי על המלון קיימים קנסות עירוניים בשל מחדלי בניה.

מחברת אאורה נמסר בתגובה: "הדברים בנויים מרצף של סילוף על הטעיה והטעיה על סילוף. רצף של חצאי אמיתות שמטרתן ליצור תמונה שיקרית שיש בה משום הוצאות דיבה חמורה נעדרת שמץ של בסיס, נגד חברת אאורה בבעלותה החדשה שלא היתה מעורבת כלל באירועים נשוא התלונות של נציגות יו-טרנד. ההנהלה הנוכחית של אאורה השקעות רכשה את החברה מבית המשפט, זמן רב לאחר האירועים המדוברים, כאשר היא נקייה מכל התחיבויותיה הישירות של חברה זו שכל חובתיה מן העבר נמחקו.

"הרקע העובדתי אותו מנסים התובעים להעלים ולטשטש הוא שנציגי יו-טרנד יחד עם הבעלים הקודמים של אאורה רכשו 70% משליטה בנכס כאשר מניות המיעוט (30%) הן בידי חברה נוספת הקשורה בבן ציון סוקי. עוד הרבה לפני שההנהלה הנוכחית של אאורה רכשה את החברה מידי בית המשפט השתלט מר בן ציון סוקי בעצמו על ניהול הנכס. נציגות יו-טרנד ברוב צביעותם היו אלה שחברו אל מר סוקי ואף ניהלו לתקופה מסויומת את המלון תוך כדי שהם מושכים כספים מהמלון מונעים מאאורה את זכויות הניהול שלה וכל מידע על התנהלות הנכס".

"כל אימת שאאורה ביקשה לתבוע את זכויות הניהול היו אלה אנשי נציגות יו-טרנד שמנעו ממנה לעשות כן כולל סיוע בבית המשפט בניו יורק לבן ציון כנגד ההנהלה החדשה של אאורה . רק כאשר בן ציון סוקי הגיש תלונות מרמה והפרת אמונים כנגד נציג יו-טרנד מר תומר שוחט ואף הביא למעצרו רק אז חדלו נציגי יו-טרנד לטענתם מלשתף פעולה עימו נגד השותף  - אאורה. אאורה רואה בעצם הגשת תביעה נגד החברה אף על פי העדר אחריותה לנטען שם, ובעיקר בנימוקיה המכפישים, המטעים והשקריים ניסיון לסחוט מאאורה סכומים שאיננה חייבת בטענות שווא תוך ניצול העובדה שאאורה הינה חברה ציבורית בישראל".

"מדובר בדברי דיבה עתירי נזק ואאורה תשקול את דרכי הפעולה אל מול כל הגורמים השותפים לנזק שייגרם כתוצאה מהפירסומים המסולפים הללו. אאורה בהנהלה החדשה עשתה ועושה ככל שלאל ידה על מנת להציל את הנכס שנוהל ע"י נציגי יו-טרנד והשותף".

תגיות