אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפריז ועד דנמרק: המסעדות היקרות ביותר באירופה

מפריז ועד דנמרק: המסעדות היקרות ביותר באירופה

ארוחה בווילה איטלקית מהמאה ה-19 באומבריה עולה 345 דולר לאדם, לא כולל יין. במסעדת לה מוריס בפריז עולה מנת פתיחה של צדפות וכמהין שחור 165 דולר. וכמה עולה מנת הדגל קרוסל במסעדת לה מרמייט בסנט מוריץ?

09.04.2014, 21:59 | שירות כלכליסט

ביקור בחלק מהמסעדות היוקרתיות ביותר באירופה, שבדרך כלל גם מלאות, גורם למשבר הפיננסי להיראות רחוק מאי פעם. המקדשים האלה של אוכל גורמה ממשיכים להיות יקרים, וברובם מחיר של מנה אחת יכול להגיע לשלוש ספרות, שלא לדבר על בקבוק יין באלף דולר. בתמורה הסועדים זוכים לטעום כמה מהמרכיבים הנחשבים ביותר בעולם: כמהין, קוויאר ולובסטר כחול.

באתר CNN ערכו רשימה של המסעדות היקרות ביותר באירופה. צרפת היא בעלת מספר הנציגות הרב ביותר – 4 מסעדות שמדורגות בעשירייה הפותחת, חמש אם מחשיבים גם את מונטה קרלו.

1. לה מוריס (Le Meurice), פריז

 

 

המלך של הגורמה, אלן דוקאס מחזיק במסעדה באחד החללים המרהיבים ביותר באחד המלונות היוקרתיים ביותר בפריז. עיטורי זהב מככבים על הקירות של מסעדה זו שזכתה ב-3 כוכבי מישלן, וזהב שחור מעטר את הצלחות – מנה עם כמהין שחור יקר במיוחד.

סועד טיפוסי: אנין טעם שאוהב תענוגות ארציים.

מנת הדגל: כל מנת כמהין שמתאימה לעונה. מנת פתיחה של צדפות וכמהין שחור עולה 165 דולר.

2. Sketch Lecture Room & Library, לונדון

 

המסעדה היוקרתית הזו עוררה סערה קלה כשנפתחה ב-2002, כשאנשים תהו כיצד יכול להיות שמנת פתיחה עולה 66 דולר. היום העיצוב הייחודי הוא שמדהים את האנשים, ופחות המחירים, שכמובן נותרו יקרים. עם זאת, ארוחת טעימות של 7 מנות נחשבת לאחת הפופולאריות, הרבה בזכות המחיר של 157 דולר שנחשב מציאה.

סועד טיפוסי: היפסטר מזדקן שאוהב להשוויץ בכסף שלו.

מנת דגל: מנת סרטן לנגוסטין המבושל בחמש צורות - מנא ועד לצלוי.

3. המסעדה של פול בוקיז, ליון, צרפת

 

 

שפים באים והולכים, אבל פול בוקיז יכול לנוח בידיעה שלמסעדה שלו צפונית לעיר ליון יש 3 כוכבי מישלן מאז 1965.

סועד טיפוסי: אנין טעם רציני שמגיע "להתפלל" במקדש האוכל הצרפתי.

מנת דגל: תיקו בין מרק כמהין שבוקיז המציא עבור הנשיא הצרפתי ואלרי ז'יסקר ד'אסטן ב-1975 (מחיר: 117 דולר) למנה עיקרית של דג קיפון אדום "לבוש" בקליפות תפוחי אדמה.

4. נומה, קופנהגן, דנמרק 

 

 

השף רנה רדזפי לא מוכן לשים על הצלחת חומרים שלא מגיעים מהאזור הנורדי. הוא אפילו מצליח להאכיל אנשים ברכיבים שהם לא ידעו שהם אכילים. נומה זכתה לתואר המסעדה הטובה בעולם במשך 3 שנים ברציפות. אם תזמינו מקום עכשיו, אולי תשיגו שולחן בעשור הקרוב.

סועד טיפוסי: אנשים שאוהבים מטבח שהולך עד הקצה.

מנת דגל: ברווז מקומי.

5. מסעדת פיק (Restaurant Pic), ולנס, צרפת

 

 

אנה-סופי פיק היא השפית היחידה בצרפת שזכתה ב-3 כוכבי מישלן. הם כנראה זורמים בדם שלה, משום שהיא ממשיכה מסורת משפחת שהחלה סבתא-רבתא שלה ב-1889. המסעדה היא קלאסית, שיש בה גם מנות ב-455 דולר.

סועד טיפוסי: משכיל, לבוש באלגנטיות ומנומס.

מנת דגל: דג בס עם קוויאר. מנה שיצר אביה של פיק ב-1971.

6. סולו פר דיו (Solo Per Due), אומבריה, איטליה

אם אתם אוהבים מסעדות עמוסות ורועשות, אולי כדאי שתחשבו פעמיים לפני שתזמינו מקום במסעדה הזו ששוכנת בווילה מהמאה ה-19 באזור כפרי באיטליה. פירוש שם המסעדה הוא "לשניים בלבד", ואכן המקום כולל שולחן אחד, תפריט אחד ומחיר אחד: 345 דולר לאדם, לא כולל יין. הרומנטיות נשפכת מכל עבר.

סועד טיפוסי: מעריצים שרופים של אוכל איטלקי.

מנת דגל: מנת קנלוני.

7. לה מרמייט, סנט מוריץ, שוויץ

 

 

הגובה תואם למחירים במוסד זה בסנט מוריץ השוכן בקצה הר בגובה 2,468 מטרים מעל אחד מאתרי הנופש היוקרתיים ביותר בשוויץ. מנת פיש אנד צ'יפס מורכבת מקוויאר, בעוד שהכריך המוצע הוא כריך לובסטר.

סועד טיפוסי: הנובורישים של עולם הסקי.

מנת הדגל: קרוסל (Carrousel), מגש של כבד אווז, סלמון מעושן, לובסטר וקוויאר, במחיר של 370 דולר.

8. לה לואי ה-15 אלן דוקאס, מונטה קרלו, מונקו

 

ב-1987 בחר הנסיך רנייה ממונקו את אלן דוקאס להקים מסעדה במלון דה פריז, שתזכה ב-3 כוכבי מישלן בתוך 4 שנים. דוקאס עשה זאת ב-3 שנים. המלך על שמו קרויה המסעדה היה מרגיש בה בבית, הרבה בזכות העיצוב המלכותי המהודר. אפילו חלוקת סלסלת הלחם הפכה להצגה במסעדה הזו.

סועד טיפוסי: מהמרים כבדים מהקזינו הסמוך.

מנת דגל: לובסטר כחול מאודה מהאקווריום הפרטי של המסעדה, במחיר של 220 דולר לאחד.

9. Les Airelles, קורשבל, צרפת

 

 

אין זה מפתיע לגלות שבאתר הסקי הגדול בעולם שוכנת אחת מהמסעדות היקרות ביותר. אפילו כוס אספרסו פשוטה עולה 5 יורו. תפריט הטעימות של 7 מנות של השף פייר גנייר עולה 342 דולר ומציעה מרכיבים יוקרתיים.

סועד טיפוסי: מיליונרים ממסוקבה.

מנת דגל: קוויאר וינטג' מוגש עם גרניטה וודקה וג'לי בורשט.

10. לה פרגולה, רומא

 

 

המסעדה היחידה ברומא שזכתה ב-3 כוכבי מישלן מציעה גם נופים פנוראמיים של הבירה האיטלקית. המסעדה גם אוהבת במיוחד כמהין לבן מאלבה בצפון איטליה. תפריט הטעימות הסטנדרטי של המסעדה כולל 9 מנות ועולה 290 דולר.

סועד טיפוסי: מתוחכמים שיודעים לזהות מקום מתוחכם.

מנת דגל: דג קיפון לבן עם כמהין לבן ופירה אפונה

תגיות