אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פלאפל א-לה אייפל: המנה הטובה בעולם נמצאת בכלל בפריז

פלאפל א-לה אייפל: המנה הטובה בעולם נמצאת בכלל בפריז

במסגרת טקס פרסי המזון המהיר של Chowzter שנערך בלונדון בחרו השופטים את המנה הטעימה ביותר לשנת 2014. היכן מגישים את הפיצה הכי טעימה ואיפה תמצאו את מנת הנודלס המנצחת?

28.04.2014, 22:35 | שירות כלכליסט

הזוכים בפרסי מנות המזון המהיר של חברת Chowzter ל-2014 חולקו בתחילת השבוע בלונדון. הפרסים מנסים להכתיר את מנות המזון המהיר הטובות ביותר ברחבי העולם. מומחי מזון ובלוגרים מקומיים המליצו על המנות האהובות עליהם, ואלה עברו לשיפוט של צוות טועמים.  

קראו עוד בכלכליסט

הפרס הגדול למנה הטעימה ביותר בעולם הוענק למנת הסביצ'ה המוגשת במסעדה שז וונג המפורסמת בבירת פרו, לימה. אף שהטקס נערך בלונדון, לבריטניה יש רק נציגות אחת בקרב הזוכים - מסעדת אלביון, שזכתה עבור המאפה הטוב ביותר: קרואסון מטוגן עם ריבה. כמו כן, מנת פלאפל המוגשת במסעדה כשרה בפריז הוכתרה כמנה הצמחונית הטובה ביותר. הפרסים נועדו לחגוג את האיכות והמגוון של אוכל אותנטי מקומי ברחבי העולם, המוגש במזנונים ודוכני רחוב, ולאו דווקא במסעדות.

הזוכים:

המנה הטעימה ביותר: סביצ'ה בשז וונג, לימה, פרו

חוויאר וונג, השף והבעלים של מסעדת שף וונג בלימה נחשב למאסטר של סביצ'ה. המסעדה הפשוטה שלו שוכנת בחדר בתוך הבית שלו, אין אפילו שלט על הדלת. עם זאת, חייבים להזמין חודשים מראש כדי להשיג את אחד משבעת השולחנות שמרכיבים את המקום. וונג אינו מציע לסועדים תפריט ולא ניתן לשנות את המנה. וונג עובד רק עם סול מהאוקיינוס השקט, לעיתים הוא מוסיף לו תמנון או דיונון, אך לרוב הוא מסתפק בדג עם קצת לימון ומלח במינונים נכונים.

מנת סביצ מנת סביצ'ה בשז וונג. חייבים להזמין מקום כמה חודשים מראש | צילום: Trip Advisor מנת סביצ

מנת מאכלי הים הטובה ביותר: סרטן מלך אלסקה מבושל בחמש דרכים. מוגש בדינסטי סיפוד בוונקובר, קנדה

 

מקום מועדף על האוכלוסייה הסינית בעיר, בראשה עומד השף סם ליונג. במהלך העונה של סרטן מלך אלסקה, כלומר בין פברואר לאפריל, נוהרים תיירים ומקומיים למסעדה כדי לטעום את המנה המפורסמת. הדרכים השונות של הבישול כוללות אידוי רגלי הסרטן, טיעון עמוק, סרטן אפוי עם אורז מטוגן וכן מרק ומנת נודלס.

סרטן מלך אלסקה במסעדת דיינסטי סיפוד. התיירים נוהרים למקום בין פברואר לאפריל, צילום: followmefoodie.com סרטן מלך אלסקה במסעדת דיינסטי סיפוד. התיירים נוהרים למקום בין פברואר לאפריל | צילום: followmefoodie.com סרטן מלך אלסקה במסעדת דיינסטי סיפוד. התיירים נוהרים למקום בין פברואר לאפריל, צילום: followmefoodie.com

הפיצה הטובה ביותר: די פארה פיצה, ברוקלין

 

דומניקו דמרקו נולד למשפחה של אופי פיצות. הוא היגר לניו יורק מאיטליה ב-1959 ויחד עם שותף הקים את די פארה בברוקלין. דמרקו עצמו מכין את הבצק של כל אחת מהפיצות ומוסיף את המרכיבים. הוא לעולם לא מבצע א המלאכה במהירות, והעומדים בתור נאלצים פשוט להמתין בסבלנות.

פיצה די פארה. עומדים בתור ומחכים בסבלנות, צילום: difara.com פיצה די פארה. עומדים בתור ומחכים בסבלנות | צילום: difara.com פיצה די פארה. עומדים בתור ומחכים בסבלנות, צילום: difara.com

המנה הצמחונית הטובה ביותר: פלאפל בל'אס דו פלאפל בפריז, צרפת

מדובר במסעדה כשרה השוכנת בלב הרובע היהודי בעיר. מנת הפלאפל שלה מפורסמת וכוללת כדורים עם בצל ותבלינים המוגשים כמובן בתוך פיתה המלאה בחציל צלוי, כרוב, מלפפונים, עגבניות, פטרוזיליה, חומוס וטחינה.

מסעדת ל מסעדת ל'אס דו פלאפל בפריז. ממוקמת ברובע היהודי | צילום: cc by MauchoEagle, ויקיפדיה מסעדת ל

מנת הנודלס הטובה ביותר: פאד תאי בפאד תאי תיפ שמאי בבנגקוק, תאילנד

 

מנות של פאד תאי מוגשות בכל פינה בבנגקוק, אך הפאד תאי הזה זכה לתהילה ובצדק. השפים מכינים את המנה בקדמת המסעדה ומשתמשים ברכיבים האיכותיים ביותר.

מנת פאד תאי במסעדת תיפ שמאי. זכתה לתהילה , צילום: Trip Advisor מנת פאד תאי במסעדת תיפ שמאי. זכתה לתהילה | צילום: Trip Advisor מנת פאד תאי במסעדת תיפ שמאי. זכתה לתהילה , צילום: Trip Advisor

מנת האורז הטובה ביותר: עוף עם אורז בסגנון Hainanese בטיאן טיאן, סינגפור

 

מדובר באחת המנות הידועות ביותר בסינגפור, וזו המוגשת בטיאן טיאן במרכז האוכל מקסוול זכתה להכרה בינלאומית, כולל מחמאות מצד השף אנתוני בורדין. האורז מבושל בתוך ציר עוף עם שומן, ג'ינג'ר ושום, הוא רך ומלא בטעמים. בטיאן טיאן מוסיפים למנה רוטב מתקתק.

 מסעדת טיאן טיאן. זכתה להכרה בינלאומית, צילום: fattoro.com מסעדת טיאן טיאן. זכתה להכרה בינלאומית | צילום: fattoro.com  מסעדת טיאן טיאן. זכתה להכרה בינלאומית, צילום: fattoro.com

הכריך הטוב ביותר: כריך קאריבי קלוי בפסאו, סיאטל

 

המעריצים הוותיקים יודעים שעדיף להתקשר מראש כדי להזמין את המנה כדי להימנע מהתורים הארוכים בפסאו, מסעדה קובנית השוכנת בצריף קטן עם כמה שולחנות בחוץ בלבד. הכריך המפורסם כולל פרוסות בשר חזיר עסיסיות בתוך באגט, ברוטב איולי, בצל מקורמל, עלי כוסברה טריים וחלפיניו. בימים עמוסים במיוחד אוזל במקום הלחם כבר לפני שבע בערב.

מסעדת פסאו. שוכנת בצריף קטן, צילום: exploringseattle.com מסעדת פסאו. שוכנת בצריף קטן | צילום: exploringseattle.com מסעדת פסאו. שוכנת בצריף קטן, צילום: exploringseattle.com

מנת העופות הטובה ביותר: אווז צלוי ביאט לוק, הונג קונג

 

יאט לוק היא מסעדה קטנה שזוכה לפופולריות בקרב המקומיים ואוהבי האוכל המבקרים בהונג קונג. השף האמריקאי אנתוני בורדין הציג את המקום באחת מתוכניות הטלוויזיה שלו ב-2007 והעניק למנת האווז הצלוי את הניקוד הגבוה ביותר. המנה מורכבת מיותר מ-20 רכיבים, ביניהם סוכר חום, רוטב סויה, שמן שומשום, ג'ינג'ר ואניס ומתחתיהם שוכב הבשר העשיר והרך.

 מנת עוף במסעדת יאט לוק. זכתה לפופולריות בקרב המקומיים מנת עוף במסעדת יאט לוק. זכתה לפופולריות בקרב המקומיים  מנת עוף במסעדת יאט לוק. זכתה לפופולריות בקרב המקומיים

המאפה הטוב ביותר: קרואסון מטוגן עם ריבה באלביון, לונדון

 

במאפייה זו בלונדון, המתפקדת גם כבית קפה וחנות, כל הלחמים והמאפים נאפים במקום. מנת הדגל היא הקרואסון המטוגן שמקורו בפריז. פצצת הקלוריות הזו היא פיתוי שקשה לעמוד בו.

מאפיית אלביון. פצצת קלוריות שקשה לעמוד בפניה מאפיית אלביון. פצצת קלוריות שקשה לעמוד בפניה מאפיית אלביון. פצצת קלוריות שקשה לעמוד בפניה

תגיות