אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גרמן: "ההשקעה בהדסה תיעשה על חשבון מערכת הבריאות הציבורית הכללית" צילום: צביקה טישלר

גרמן: "ההשקעה בהדסה תיעשה על חשבון מערכת הבריאות הציבורית הכללית"

שרת הבריאות אמרה במליאת הכנסת בדיון מיוחד, כי "הממשלה מתכוונת להשקיע בביה"ח מאות מיליוני שקלים, לא 50 ולא 100 מיליון"

29.04.2014, 13:27 | רוני זינגר ומיקי פלד

"המדינה תשקיע מאות מיליוני שקלים בהדסה. לא 50 ולא 100 מיליון",  אמרה הבוקר (ג') שרת הבריאות יעל גרמן במהלך דיון מיוחד במליאת הכנסת בנשוא המשבר בהדסה.  

קראו עוד בכלכליסט

"הממשלה מתכוונת להשקיע כספים שהיו מיועדים להשקעה בכלל מערכת הבריאות הציבורית שצמאה לתקציבים. חסרים לנו במערכת כמה מיליארדי שקלים. שיהיה ברור, הכספים שניתן להדסה יהיו על חשבון מערכת הציבור, כי אין לנו על העצים תקציב נוסף. זה יבוא על חשבון מערכת הבריאות הכללית אבל אנחנו מבינים שחייבים לעשות זאת. ברור לממשלה וברור לי שאסור לפרק את הדסה ושצריך להציל אותה", אמרה גרמן.

שרת הבריאות ציינה כי המדינה אינה מתכוונת להלאים את הדסה, אבל דיברה על הצורך בתוכנית רחבת היקף שתיתן פתרון לטווח ארוך: "הממשלה לוקחת היום אחריות על הדסה, שנותנת מענה לכל תושבי ירושלים והסביבה".

הפגנה של עובדי הדסה מול ביתו של שר האוצר השבוע, צילום: ענר גרין הפגנה של עובדי הדסה מול ביתו של שר האוצר השבוע | צילום: ענר גרין הפגנה של עובדי הדסה מול ביתו של שר האוצר השבוע, צילום: ענר גרין

"כשלוקחים אחריות - היא הולכת עם סמכות", אמרה גרמן. "לכן, כשאתם מדברים רק על 50 מיליון כן או לא, אתם

מפספסים את העיקר. כרגע צריך לדאוג לפתרון כולל של הדסה, כך שהכספים שיינתנו באהבה לאחר תום המשא ומתן, יהיו במסגרת פתרון שיכלול את תחום הסמכות שתהיה למשרדי הבריאות והאוצר. אני מאמינה שיהיה עוד משא ומתן בנושא, וכשנותנים מאות מיליונים מתקציבי הציבור אין פלא שמנהלים מו"מ קשוח.

"אנחנו נמצאי בבית המשפט בהליך של הקפאת הליכים - בהליך כזה עלול לקרות מצב שבית המשפט יבוא ויגיד: 'אם הגעתם להסכמות נברך, אבל אם לא הגעתם להסכמות נלך לפירוק'. אנחנו נעשה הכל שלא נגיע לשם, וננסה לעשות הכל כדי להגיע ליעדים כך שנציג לבית המשפט פתרון שבו בצד האחריות שהממשלה לקחה, יהיה גם פתרון של סמכות", סיכמה גרמן.

"אין בכוונתנו לא להלאים ובטח לא לפרק את הדסה"

גם בוועידת ההסתדרות הרפואית אמרה היום גרמן כי "אין בכוונתנו לא להלאים ובטח לא לפרק את הדסה. אני סבורה שפירוק – היא סכנה, אני סבורה שהלאמה היא לא ריאלית. אני בטוחה שצריך להבטיח שהמשבר לא יחזור. זו הסיבה שהמו"מ איטי וההתקדמות לא מהירה. יש לכם התחייבות מלאה של הממשלה לפתור את המשבר, ואני בטוחה שנדע ונצליח לפתור את המשבר.

"ממשלת ישראל, משרד האוצר והבריאות מחויבים להדסה. בכוונתנו להשקיע מאות מיליונים בפתרון בעיית הדסה. אבל לכל אחד ברור שמאות המיליונים שיושקעו בהדסה לא יושקעו במערכת הציבורית שרעבה לתקציבים, ולכן צריך יהיה להעבירם בשום שכל ולהבטיח שהדסה תפעל לא למס' שנים, אלא לדורות. להבטיח שההסכם יאפשר קיום בר קיימא לבית החולים".

 

ברקע של דברי גרמן ישנן הבחירות שמתקיימות בשעה זו על ראשות ההסתדרות הרפואית בין היו"ר המכהן, ד"ר ליאוניד אידלמן, לבין המועמד מטעם האופוזיציה, ד"ר יהודה אולמן. רופאים לא מעטים תומכים באולמן בשל אכזבה מההישגים של ההסתדרות הרפואית בהסכם הקיבוצי שנחתם מול האוצר לאחר המאבק שניהלו לפני כשנתיים.

מחר ידווחו הנאמנים של בית החולים לבית המשפט המחוזי בירושלים על ההתקדמות במגעים בין שלושת הצדדים – המדינה, ארגון נשות הדסה והעובדים. נכון לעת עתה אין התקדמות בפערים והנאמנים, עוה"ד ליפא מאיר ואשר אקסלרוד, מאיימים לכתוב תכנית הבראה חד צדדית שאם לא תתקבל על ידי הצדדים והנושים של בית החולים הדסה עלול להגיע לכדי פירוק.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
הדסה
השרה הנכבדה שכחה שבמשך 100 שנות קיום הדסה , נתרמו ע"י נשות הדסה למדינה ולציבור ,שגרמן פתאום כל כך דואגת לו ,עשרות מילירדים של דולרים, אם במוסדות חינוך ואם במוסדות רפואה. מעניין מהיכן יש לממשלה זו מלירדים של שקלים לתע"ש ולחברת החשמל. ולכל מיני פרויקטים הזויים. רק הדסה גוזלת את הציבור. היא שכחה שהרגולציה שכפתה הממשלה על הדסה גרמה לחלק נכבד מהגרעונות. אולי היה ניהול כושל, אך זו סיבה לפגוע בכל העובדים ולמנוע רפואה מירושלים?
מ , ירושלים  |  29.04.14
4.
וואי, כמה רוע יש פה!
מגיבים 1-3, אתם לא יודעים את העובדות, ומרשים לעצמכם להתשלח בעובדי הדסה בכלל וברופאים בפרט. העובדות הן (1) משרד הבריאות לא מתקצב את העלויות אמיתיות של הרפואה הציבורית ומוצא את עצמו סוגר את גרעונות בתי החולים הציבוריים במאות מליוני ש"ח כל שנה, פרט להדסה (ושע"צ) שם ארגון נשות הדסה בארה"ב מגייסים תרומות כל שנה לכסות על הגרעונות שיוצר משרד הבריאות כדי לספק רפואה ציבורית לתושבי ירושלים, מודיעין, יהודה שומרון והבקעה. כמליון איש! (2) באופן חצוף ביותר חשפו את נתוני השכר הפרטיים של רופאים מהדסה, נתונים שצריכים היו להשאר בינם לבין מס הכנסה, רואה החשבון שלהם ומשפחתם. לא חושפים שכר משעורים פרטיים של מורים. לא חושפים שכר מרפואה פרטית של רופאים באסותא. אבל בהדסה, כדי לתקוף את הרופאים - פתאום מותר? הציבור לא ממן את זה, אזרח מחיפה. אנשים שבוחרים ברפואה פרטית ממנים את השכר הנוסף של הרופאים, בדיוק כמו במרכז חורב בחיפה ליד הבית שלך. (3) מעבר לגרעון שיצר משרד הבריאות, שנשות הדסה לא מצליחות יותר לסגור, נעשו גם טעויות ניהוליות של מנהלי הדסה (פרופ' מור יוסף העיקרי שבהם). כחלק מהטעויות האלה גנבו מאות מליוני שקלים מהרופאים. פרוק משמעו שהכסף שהושג ביושר, מעבודה קשה, ולאחר תשלום מס כחוק, אך נגנב - ייעלם! למה הרופאים צריכים לכסות את הגרעון שיצרה המדינה כדי להמשיך ולספק רפואה ציבורית? (4) לציבור עם הזיכרון הקצר: דיברו לפני מספר חודשים על המחסור ברופאים ומחפשים דרכים להגדיל את כמות הרופאים בארץ, אבל פרוק הדסה, ורמיסת הרופאים כמו שרוצים פקידי האוצר, תוביל להרס בית הספר לרפואה בירושלים. אז ייזכרו שבעצם זה פוגע באינטרסים של המדינה והציבור, אבל כבר יהיה מאוחר מידי. (5) כמחצית מהמחקר הרפואי בארץ נערך בהדסה, על פי פקידי האוצר, זה בזבזני. אפשר לוותר על זה. גם זה משפיע על הרפואה הציבורית בארץ. אבל זה מורכב, מסובך ולוקח הרבה זמן, אז עד שיבינו שיצרו נזק לעשרות שנים קדימה, יהיה מאוחר מידי. הגיע הזמן שמשרד הבריאות יממן מכיסו רפואה ציבורית בירושלים "באהבה" כדברי השרה שאולי החליטה להתבייש על דבריה החצופים שהוקלטו בישיבת הממשלה. אם לא, אין בעיה: שחררו את בית החולים מהחובה לרפואה ציבורית, בטלו את המגבלות של כמות הפעולות המותרות לביצוע בבית החולים, ונעבור לבצע רק פעולות רווחיות. תוך זמן קצר בית החולים יעבור מהפסד לרווח גדול. מי יטפל בחולים הציבוריים? המדינה תצטרך לבנות בית חולים חדש בירושלים לטפל בהם, או לקנות שרותים (בעלות אמיתית עם רווח לבית החולים) מהדסה. כך, או כך זה יעלה למדינה יותר כסף מלפתור את הבעיה עכשיו, ולהמשיך לתמוך בבית החולים.
דר' גיא , ירושלים  |  29.04.14
3.
הפתרון הנכון להדסה הוא פירוק מהיר והמשך הפעלה.
לא צריך להעביר שלמונים לעובדים ולפנסיונרים שידם הייתה בביזה. יש לפרק במהרה, למכור את שני הקמפוסים לשני מפעילים חדשים (שיוכלו לשכור חלק מהעובדים הקיימים). את הפנסיות של העובדים ישלמו (חלקית - מה שאפשר) מתוך תקבולי הפירוק. לא צריך לפחד מפירוק. זה לא מפחיד, ובניהול נכון זה יכול להיעשות מאוד מהר תוך המשך הפעלה של הפעילות הרפואי.
לפרק ודי! , המגזר הפרטי!  |  29.04.14
לכל התגובות