אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סכום משכנתא ממוצעת במרץ -  616 אלף שקל, גבוה ב-6.3% מבפברואר צילום: שאטרסטוק

סכום משכנתא ממוצעת במרץ - 616 אלף שקל, גבוה ב-6.3% מבפברואר

עפ"י נתונים מעודכנים של בנק ישראל, בחודש מרץ נרשמה ירידה במתן משכנתאות בהן שיעור החזר מההכנסה גבוה מ-40% ושיעורן עמד על 4.5%, לעומת 5.9% בפברואר ו-6.7% בינואר

04.05.2014, 10:25 | תומר ורון

נתוני בנק ישראל לחודש מרץ החולף מראים כי ההגבלות האחרונות של המפקח על הבנקים, ממשיכות להוריד את היקף המשכנתאות שמעניקים הבנקים בהן שיעור החזר מההכנסה גבוה מ-40%. על פי הנתונים המעודכנים, שיעור משכנתאות אלו בחודש מרץ עמד על 4.5%, זאת לעומת 5.9% בחודש פברואר ו-6.7% בחודש ינואר.  

קראו עוד בכלכליסט

היקף המשכנתאות הכולל שנטל הציבור בחודש מרץ עמד על 4.47 מיליארד שקל - עלייה של 5% בהשוואה לחודש פברואר. הנתונים מתייחסים לחודש מרץ ומגלמים את ירידת ריבית בנק ישראל ל-0.75% שנכנסה לתוקף בתחילת חודש זה.

סכום משכנתא ממוצעת בחודש מרץ עמד על 616 אלף שקל, גבוה ב-6.3% בהשוואה לחודש הקודם. גם אם בוחנים את ממוצע ה-12 חודשים האחרונים עולה כי נרשמה עלייה של 3% בחודש מרץ.

לפי ההגבלות, שנכנסו לתוקף ב-1 בספטמבר אשתקד, הבנקים נדרשים לרתק הון רב יותר במקרה בו יחליטו להעניק משכנתאות ששיעור ההחזר החודשי שלהן מההכנסה החודשית גבוה מ-40%.

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

מהלך זה הביא למעשה להתייקרות משכנתאות מהסוג הזה. לפי ההנחיות שהעביר המפקח על הבנקים, דודו זקן, הלוואות לדיור בהן שיעור ההחזר החודשי הוא בין 40% ל-50% מההכנסה ישוקללו ב-100% לצורך חישוב יחס הלימות ההון. לשם השוואה, בחודש אוגוסט, טרם נכנסו ההגבלות לתוקף, עמד היקף המשכנתאות בשיעור של מעל ל-40% על 15.9%.

למרות הצמיחה בהיקפי המשכנתאות, נתוני בנק ישראל מראים כי הציבור מצליח לעמוד בתשלומים. שיעור המשכנתאות שנמצאות בפיגור של יותר מ-90 יום עמד בחודש מרץ על כ-0.9% מהיקף תיק המשכנתאות וזאת לעומת 1.06% מהמשכנתאות שהיו בפיגור של יותר מ־90 יום בתקופה המקבילה אשתקד.

בחודש אפריל צופים בשוק המשכנתאות כי היקף המשכנתאות החדשות יעמוד על כ-4 מיליארד שקל, נתון מרשים כאשר מדובר בחודש בו מספר ימי העבודה היו נמוכים בעקבות חג הפסח. עם זאת, ההערכות הן שבחודשים מאי-יוני תרשם ירידה משמעותית של כ-20% בהיקף המשכנתאות שייקח הציבור בעקבות הרפורמות התלויות באוויר בענף הנדל"ן ובהן מחיר המטרה ומע"מ 0%.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
במחצית השניה של מרץ הזוגות הצעירים נעלמו,ולכן נראה שפחות אנשים "מותחים" את המשכורת
זה מסביר למה אחוז האנשים שהגיע להחזרים חודשיים התחלתיים שהם כבר 40% מהשכר דווקא ירד במרץ. זה גם יכול להשפיע על גובה המשכנתא הממוצע, יתכן ומשפרי דיור לוקחים הלוואות גדולות יותר והם היו רוב הרוכשים. יהיה מעניין לראות את אפריל שהוא חודש "נטול" זוגות צעירים.
אבי  |  04.05.14
2.
ברור שאין הרבה פיגורים במשכנתאות, כי הריבית רק יורדת ויורדת ומקלה על התשלומים!! אבל חכו
ליום שהריבית תעלה ותעלה, ורק תכביד יותר ויותר על התשלומים, של כל מי שלקח משכנתה בשנים האחרונות... אז נדבר על פיגורים, ואז נראה את היצע הדירות גדל (הכוונה להיצע יד שניה, אנחנו לא באמת סומכים על הקבלנים)
דניאל  |  04.05.14