אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוגל תלמד אותך איך אומרים את זה באנגלית צילום מסך: Youtube

גוגל תלמד אותך איך אומרים את זה באנגלית

החברה השיקה משחק חדש לדפדפן כרום, שנועד ללמד את קהל הגולשים איך הוגים נכונה מילים. כל תשובה נכונה הופכת ללבנה במגדל, בתצורה שמזכירה את טטריס

15.05.2014, 11:22 | נמרוד צוק
גוגל נרתמת לעזרת ילדים ומבוגרים שרוצים לשפר את כישורי השפה שלהם, עם אפליקציית רשת חדשה וחינמית (עבור דפדפן כרום) בשם Spell Up Google Chrome Experiment. היא הופכת את לימוד ההגיה הנכונה באנגלית למשחק דמוי טטריס.

קראו עוד בכלכליסט

המשחק נשען על יכולות הזיהוי הקולי של אלגוריתם גוגל. הוא דורש מהמשתמש לחזור על מילים שמוצגות על גבי המסך, כאשר הגיה נכונה עורמת אותן במגדל. כדי לעלות לשלב הבא, המשתמש צריך לבנות מגדל בגובה שהוגדר מראש.

המשחק תוכנן בנסיון להיות רלוונטי לקהל רחב ככל האפשר - ילדים בגילאי בית ספר שלומדים אנגלית בפעם הראשונה, מבוגרים שלומדים אנגלית כשפה שניה או כאלה שרוצים לשפר את השליטה שלהם בה וללמוד הגיה נכונה.

בשלבים המתקדמים יותר של המשחק, המשתמש צריך לבצע פעולות מתקדמות יותר כמו השלמת אותיות חסרות, פתרון חידות וארגון מחדש של ההברות במלים ששובשו. כל טעות תגרום למגדל להתמוטט ותאלץ את המשתמש להתחיל את השלב מחדש.

המשחק נמצא עדיין בשלבים נסיוניים, כאשר מנגנון הזיהוי הקולי עדיין לא מושלם - לעתים הוא טועה בין האותיות P ו-T, לדוגמה, שנשמעות דומה בפי אנשים רבים, גם האות O מציבה בפניו קשיים, ובחלק מהמקרים צריך לחזור על מילה או הברה כמה פעמים.

שימוש בגיימיפיקציה במסגרת כלים ממוחשבים ללימוד שפה היא לא עניין חדש; אפשר למצוא רעיונות דומים בתוכנות ואפליקציות דוגמת Doulingo, שהפכה בחודשים האחרונים לאחת מאפליקציות המובייל המובילות בענף.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
ל1 - המידע שנאסף: חתימות קול כמובן...
קול הוא חלק בלתי נפרד מהמודל הכושל של "זיהוי ביומטרי"... קול, בהצלבה עם טביעת אצבע, רשתית עין או תווי פנים יכול להיות מספיק מאובטח כדי להחליף את השימוש בסיסמאות... מצד שני, זה לא מד"ב לזייף ולהתעלות על ממצאים ביומטריים של אדם אחר. יכול להיות שגוגל רוצה לשפר ולייעל את התהליך, אבל בדומה לאפל עם SIRI (ועכשיו גם מיקרוסופט עם קורטנה) יש להם כבר מיליוני חתימות קול של אנשים שונים, הם כבר אמורים לדעת לזהות אדם בצורה ודאית רק לפי הקול שלו (כן, בהחלט קריפי) השימוש בSIRI וGOOGLE NOW עולה מיום ליום... לא ברור מה המטרות של החברות האלה, אבל הרווח הוא ממש לא רק של הצרכן, כמו כל שביב מידע שנאסף עלינו, גם לקול יש מחיר... מה שכן, מי שלא אכפת לו, סבבה, כל עוד נאספים קולות של אנשים שלא מודעים או לא אכפת להם, אי אפשר להאשים את החברות, מצד שני - אנחנו נרוויח מזה אם בעתיד זה ישמש לשיפור אלגוריתם הTTS ותוכל לגרום למחשב להקריא טקסט מסויים בקולו של מישהו אחר - אחד ממיליוני משתמשי גוגל... (או האקרים ישתמשו בזה לעקוף את מנעול הזיהוי הקולי שעל דלת ביתו? ;) חחח גם זה יגיע )
15.05.14