אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוניברסיטת הונג קונג זכתה בתחרות SICC לניהול אסטרטגי צילום: עמית שעל

אוניברסיטת הונג קונג זכתה בתחרות SICC לניהול אסטרטגי

הקבוצה הזוכה הציעה לחברת אינסייטק את מודל "סכין גילוח", כאשר את עיקר ההכנסות תעשה החברה מהכנסות חוזרות

22.05.2014, 12:04 | ניר צליק

קבוצת סטודנטים למנהל עסקי מהונג קונג זכתה אמש בתחרות SICC לניהול אסטרטגי, שהתקיימה בפקולטה לניהול של אוניברסיטת תל אביב. זו השנה העשירית ברציפות בה נערכת התחרות כשהפעם התבקשו הסטודנטים לנתח את חברת אינסייטק הנשלטת על ידי אלביט הדמיה וקרן יורק, ולהציע לה פתרונות שיווק חדשים.

אינסייטק מצויה כעת בפרשת דרכים, על רקע השינויים בבעלי השליטה באלביט הדמיה, כאשר רק לפני כחודש דיווחה אלביט הדמיה כי מתקיימים מגעים להכנסתו של משקיע חדש בחברה בהיקף של עשרות מיליוני דולרים.

המהלך האסטרטגי המוצלח ביותר שייך לקבוצת הסטודנטים מהונג קונג, צילום: עמית שעל המהלך האסטרטגי המוצלח ביותר שייך לקבוצת הסטודנטים מהונג קונג | צילום: עמית שעל המהלך האסטרטגי המוצלח ביותר שייך לקבוצת הסטודנטים מהונג קונג, צילום: עמית שעל

הקבוצה הזוכה, מאוניברסיטת הונג קונג, הציעה מודל "סכין גילוח" עבור החברה, כאשר את עיקר ההכנסות תעשה החברה מהכנסות חוזרות. הפרס הראשון בתחרות עמד על כ-15 אלף דולר.

בתחרות התמודדו 11 קבוצות של בתי ספר מובילים למנהל עסקים מאוניברסיטאות בעולם ובישראל. על בתי הספר המשתתפים בתחרות, נמנה מארח התחרות ביה"ס למנהל עסקים ע"ש רקנאטי, הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב וכן משלחות של בתי הספר למנהל עסקים ובכלל זה: UCLA –ארה"ב, Emory - ארה"ב, Rotman - קנדה, Cambridge - אנגליה ,CBS - דנמרק, - HKUST הונג קונג ,WITS - דרום אפריקה, NCU טיוואן, יחד עם בתי הספר למנהל עסקים מאוניברסיטאות נוספות בישראל אוניברסיטת בן גוריון והאוניברסיטה העברית.

אינסייטק פיתחה את טכנולוגיית ה־ExAblate, המשלבת אלומת אולטרה־סאונד ממוקדת בעוצמה גבוהה עם הנחיה רציפה וניטור באמצעות MRI. אנרגיית האולטרה־סאונד הממוקד משמשת להשמדה של שרירנים ברחם, ואילו הדמיית MRI משמשת לתכנון והנחיית הטיפול ולמעקב אחר תוצאות הטיפול בזמן אמת.

יתרונות ExAblate הם שמדובר בטכנולוגיה לא פולשנית שלא מצריכה אשפוז, עם פרופיל בטיחות גבוה, סיכון נמוך לזיהום וסיבוכים והתאוששות מהירה. הכוונה של החברה היא להפוך את הטכנולוגיה, שמתלבשת על מכשירי MRI, לאמצעי להשמדת גידולים מסוגים שונים לאורך הזמן, לרבות במוח, אלא שהעובדה כי החברה אינה מצליחה להיות רווחית מאז שהוקמה, בשנת 1999, היא בעייתית, על רקע השינויים באלביט הדמיה, החברה האם.

צוות השיפוט בתחרות כלל את חבר מועצת המנהלים ומנכ"ל קרן ההשקעות CHealth חיים הורביץ, משנה למנכ"ל פועלים שוקי הון רועי דוד, יו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת תל אביב ד"ר גיורא ירון, מייסד ומנהל מערכות מידע של קרן קולר – ג'רמי קולר, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר ומו"ל "כלכליסט" יואל אסתרון.

תגיות