אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברזיל 2014 - גן עדן למוכרי משחקים? צילום: shutterstock

ברזיל 2014 - גן עדן למוכרי משחקים?

נשיא אינטרפול לשעבר טוען כי "מוכרי המשחקים" לא יחשבו פעמיים לפני שינסו להטות משחק מונדיאל לקראת סיום שלב הבתים

25.05.2014, 23:13 | שירות כלכליסט

שבועות ספורים לפני פתיחת טורניר המונדיאל ב-12 ביוני, בכיר לשעבר באינטרפול מזהיר כי הפושעים לא ילחצו מכך שעיני כל העולם מופנות אליהם.

קראו עוד בכלכליסט

הבתים של מונדיאל 2014. משחקים יוטו?, צילום: איי אף פי הבתים של מונדיאל 2014. משחקים יוטו? | צילום: איי אף פי הבתים של מונדיאל 2014. משחקים יוטו?, צילום: איי אף פי

ראלף מוטשקה, מנהל האבטחה בפיפ"א, הודה בעצמו כי המשחקים הלא חשובים (dead rubbers) לקראת סיום שלב הבתים הם המועדים ביותר לפורענות, אך בארגון "בטוחים" שהצעדים שננקטו כדי להילחם בשחיתות יבטיחו את המהימנות של התחרות.

נשיא אינטרפול לשעבר קהו בון האוי אומר כי "מוכרי המשחקים" לא יחשבו פעמיים לפני שינסו להטות משחק. המומחים גורסים כי גודל השוחד צריך להתאים לחשיבות האירוע, כך שהשחקנים יוכלו לדרוש תגמול עצום למכירת משחק. "מדוע שהנוכלים יחששו מהטיית משחקים במונדיאל?" הוא אומר. "ייתכן שהעלות תהיה גבוהה יותר מכיוון שהשחקנים מרוויחים יותר".

קהו אמר את הדברים ימים ספורים לאחר פרסום דו"ח של המרכז הבינלאומי לביטחון בספורט (ICSS) ושל אוניברסיטת סורבון בפריס, ממנו עולה כי כדורגל וקריקט הם ענפי הספורט בעלי הסיכון הגבוה ביותר לסבול מהטיות משחקים.

מוטשקה הודה כי אירוע בסדר גודל של המונדיאל מהווה יעד לנוכלים. לדבריו, משחקים האחרונים בשלב הבתים, שבהם העפלה לשלב הבא אינה רלוונטית יותר, הם בעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר ליפול קרבן. הוא הוסיף כי בפיפ"א יבדקו כל משחק באמצעות מערכת ניהול סיכונים, בעוד שוקי ההימורים יפוקחו על מנת לזהות אי רגולציות. לפיכך, הוא בטוח שהטורניר יהיה חף מתקריות.

החוקר לשעבר כריס איטון, מנהל הגינות הספורט ב-ICSS הגיב: "האיום של הטיות משחקים גבוה היום מאי פעם. פיפ"א עשתה עבודה רבה, אך הם אינם הפתרון. הסיבה להטיות משחקים היא הונאות בהימורים והאנשים שמארגנים את שניהם הם פושעים רציניים. ממשלות צריכות להתמודד עם הבעיות הללו, לא הספורט".

איטון קורא להגברת האכיפה והטלת עונשים חמורים יותר, שכן לטענתו האנשים שנלחמים בהטיות משחקים רק מתחילים להבין את ההיקף המלא של הפעילות הפושעת. "לספורט הבינלאומי לא איכפת מספיק והוא לא ימצא את קולו בתופעה עד שהיא לא תפגע בדימוי או בהכנסות, וגם אז התגובה היא בדרך כלל היא רכה כמו חינוך או הגברת הפיקוח".

תגיות