אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר: "20% מכלל הצעירים בישראל לא עובדים או לומדים" צילום: בלומברג

מחקר: "20% מכלל הצעירים בישראל לא עובדים או לומדים"

עוד עולה מנתוני מרכז המחקר של הכנסת כי מבחינת שיעור האבטלה בגילאי 29-25, ישראל מדורגת במקום נמוך יחסית בהשוואה למדינות ה-OECD וניצבת במקום ה-14 מתוך 31 מדינות, אולם סובלת מהיעדר מדיניות מוסדרת לטיפול בצעירים

27.05.2014, 18:45 | רוני זינגר

20% מכלל הצעירים בישראל (גילאי 35-18) אינם עובדים או לומדים, כך עלה היום (ג') בכנס שכותרתו "מדיניות צעירים - ישראל מול העולם" שערכה ח"כ סתיו שפיר (העבודה). מחקר שערך מרכז המחקר של הכנסת השווה בין המצב של צעירי ישראל למצבם של צעירי האיחוד האירופי - שם נמצא כי מופעלות תוכניות שבהן מיושם טיפול במספר הצעירים שאינם עובדים או לומדים בהשקעה שנתית של 21 מיליארד יורו.

קראו עוד בכלכליסט

מהמחקר שערך מרכז המחקר של הכנס עולה כי מצבם של הצעירים בישראל ביחס למדינות הOECD דווקא מעודד למדי. מהנתונים עולה כי שיעורי האבטלה בגילאי 29-25 ישראל מדורגת במקום נמוך יחסית, מספר 14 מתוך 31 מדינות. בגילאים האלה נרשם נתון אבטלה של 9.1% לעומת הממוצע האירופי שעומד על 12.4%.

ח"כ סתיו שפיר. "ישראל מתעלמת מהאיום האמיתי - בריחת המוחות מישראל", צילום: עומר מסינגר ח"כ סתיו שפיר. "ישראל מתעלמת מהאיום האמיתי - בריחת המוחות מישראל" | צילום: עומר מסינגר ח"כ סתיו שפיר. "ישראל מתעלמת מהאיום האמיתי - בריחת המוחות מישראל", צילום: עומר מסינגר

בנושא ההשכלה הגבוהה הרי שצעירים ישראלים משכילים יותר בהשוואה למקביליהם באירופה: 45% מהצעירים הישראלים בגלאי 25-34 הם בעלי השכלה גבוהה, ואילו במדינות הOECD הממוצע עומד על 38.6%. 

 

ישראל לעומת זאת, סובלת מהיעדר מדיניות מוסדרת לטיפול לטווח הארוך. כך, למשל, עד לאחרונה שימש ח"כ אופיר אקוניס (הליכוד) כסגן שר במשרד ראש הממשלה, שתפקידו היה בין היתר קידום ענייני צעירים. אלא שאקוניס התפטר מתפקידו לפני כמה חודשים ומאז לא אויש התפקיד. לשם השוואה, בנורבגיה ובאירלנד פועלים משרדים ממשלתיים לטיפול בצעירים, בבריטניה התקבלה בשנה שעברה החלטה כי משרד הקבינט יתאם מדיניות בין-משרדית לענייני צעירים, ואילו בצרפת תחום הצעירים מצוי בסמכות השר לענייני ספורט, צעירים וחינוך חברתי אשר מספק שירותים ומידע לצעירים בגילאי 25-16 בתחומים שונים.

הכנס שערכה שפיר התקיים בכנסת בשיתוף קרן אברט ומרכז מאקרו למדיניות כלכלית. בכנס התארח דקאן הפקולטה למדעי ההתנהגות באוניברסיטת גלזגו, שסקר את בעיות הצעירים ברחבי העולם ובישראל בפרט ולטענתו, חל גידול מתמיד במספר האקדמאים המובטלים, במספר הצעירים שנאלצים לעבוד במשרות חלקיות או בשכר נמוך מדי, וכן עלייה בצורות העסקה "לא שגרתיות" ברחבי העולם וכן בישראל. בדיון שהתקיים לנוכח מצב הצעירים בישראל אמרה אתמול שפיר כי "מסתבר שאף אחד לא שמע את זעקות התסכול שלנו במחאה החברתית, וגם כיום, כמעט שלוש שנים אחרי, ממשלת ישראל מתעלמת מהאיום האמיתי על עתידה: בריחת המוחות המאסיבית מישראל", וקראה להקמת תוכניות סיוע לצעירים.

תגיות