אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
13 שנה אחרי האסון: בעלי השטח של אולמי ורסאי מתכננים פרויקט חדש במקום צילום: עמית שאבי

בלעדי לכלכליסט

13 שנה אחרי האסון: בעלי השטח של אולמי ורסאי מתכננים פרויקט חדש במקום

היזם אייל גור, המחזיק ב-38% מהקרקע, מעוניין לרכוש את חלקם של הבעלים האחרים ולהקים במקום מגדל משרדים ומסחר. הבעלים האחרים רוצים להקים במשותף מתחם חדש, וחלקם אינו פוסל הקמת אולם אירועים חדש. גור: "נראה לך שמישהו ירצה לקיים אירוע במקום שבו נהרגו אנשים?"

05.06.2014, 08:31 | עינת פז-פרנקל

13 שנה לאחר אסון ורסאי, שבו קיפחו את חייהם 23 איש ו־380 נוספים נפצעו, מתכננים בעלי הקרקע שעליה עמד אולם האירועים שקרס להקים במקום פרויקט חדש. היזם אייל גור, המחזיק ב־ 38% מהקרקע, מעוניין לרכוש את חלקם של תריסר הבעלים האחרים ולהקים במקום מגדל משרדים ומסחר. הבעלים האחרים מצדם רוצים להקים במשותף מתחם חדש, וחלקם אינו פוסל על הסף גם הקמת אולם אירועים חדש בתחומיו. 

קראו עוד בכלכליסט

לפני כשנה הוערך שווי המגרש בן 2 הדונם ברחוב בית לחם בירושלים ב־9.3 מיליון שקל. כעת להערכת גורמים בענף הנדל"ן בבירה, יזנק שווי הפרויקט לכמה מאות מיליוני שקלים, בהנחה שייבנה בו קומפלקס מודרני שיכלול מסחר, תעסוקה, מלונאות ודירות.

גור אמר ל"כלכליסט" כי "עדיין לא גיבשנו את התוכנית הסופית, אך ככל הנראה אקים מגדל משרדים ברמה מאוד גבוהה עם קומת מסחר". הוא שלל הקמת אולם אירועים, שכן לדבריו, "נראה לך שמישהו ירצה לקיים אירוע במקום שבו נהרגו אנשים?".

השטח עליו עמדו אולמי ורסאי, צילום: עמית שאבי השטח עליו עמדו אולמי ורסאי | צילום: עמית שאבי השטח עליו עמדו אולמי ורסאי, צילום: עמית שאבי

ממול לשטח המדובר מוקם בימים אלה פרויקט "תלפיות החדשה" הכולל שמונה בנייני מגורים ופארק, ובאזור גם יוקם מרכז מסחרי חדש. תוכנית בניין העיר במתחם ורסאי מאפשרת נכון לעכשיו להקים בו בניינים בייעוד של מסחר, תעסוקה, וכן דיור מוגן. בהצעה ששלח האדריכל יאיר גוטמן לאחד מבעלי הקרקע לפני כשנה, ושהגיעה לידי "כלכליסט", משורטטת הצעה להקמת בית דיור מוגן בגובה של 12 קומות. השטח הבנוי שמתאר האדריכל הוא כ־10,000 מ"ר.

בית משפט השלום בירושלים קיבל בשבוע שעבר את תביעתו של גור והורה על פירוק השיתוף בקרקע לאחר שנים של מאבק משפטי בין בעליה. ההחלטה סוללת לגור את הדרך לרכוש את חלקי הקרקע של הבעלים האחרים ולצאת לפרויקט נדל"ן באופן עצמאי. עם זאת, תריסר בעלי הקרקע האחרים, המיוצגים על ידי עורכי הדין שלמה מורדוך, גלעד ברבי ויורם זריפי, שוקלים לערער על פסק הדין ולהקים כאמור פרויקט נדל"ן במשותף. יצוין כי בעלי אולם השמחות הם שהורשעו באחריות על אסון ורסאי ולא בעלי הקרקע.

עו"ד זריפי אמר ל"כלכליסט" כי "התוצאה הרצויה מבחינת מרשי היא לפעול בשיתוף פעולה ולהקים נכס חדש במקום שייצר פעילות כלכלית. היינו רוצים להקים בניין למסחר, מלונאות או מגורים, ואנו לא פוסלים הקמת אולם אירועים. לחלק מבעלי הקרקע יש ניסיון בתחום האירועים".

עו"ד מורדוך מסר בתגובה: "מדובר בהחלטת ביניים, עד שתיקבע חלוקת הזכויות במגרש עדיין אין למרשיי תוכניות בנייה".

עו"ד ברבי מסר: "נראה שחלומם של אחדים מבעלי הקרקע לקימומו של הבניין ניתן להגשמה. ניסיונו של בעל ההון לרכוש את חלקם של השותפים בנזיד עדשים עתיד לנחול כישלון חרוץ".

תגיות