אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אירוע המפתחים של אפל: חוויית משתמש, הדור הבא

פרשנות

אירוע המפתחים של אפל: חוויית משתמש, הדור הבא

באירוע WWDC נחשפו גרסאות חדשות למערכת ההפעלה של האייפון והאייפד - אך ההכרזה החשובה ביותר של אפל היתה החזון החדש שלה: חוויית שימוש רציפה לחלוטין בין האייפון והמק, למרות התבססותם על מערכות הפעלה שונות

05.06.2014, 12:53 | עומר כביר

מה הייתה הבשורה הגדולה של אירוע הפתיחה של ועידת המפתחים של אפל, WWDC, שננעלה השבוע? הפעם, לא התכונות החדשות שנכללו ב-iOS 8 וב-OS X Yosemite, הגרסאות החדשות למערכות ההפעלה של אפל למובייל ולמקים שהוצגו באירוע. וגם לא הנינוחות יוצאת הדופן שהפגינו שני בכירי אפל שהובילו את האירוע, המנכ"ל טים קוק וסגן הנשיא הבכיר להנדסת תוכנה, קרייג פדריגי.

קראו עוד בכלכליסט

הבשורה הגדולה הייתה סימון החזון הברור למוצרי אפל: שתי מערכות הפעלה שונות למחשב ולמובייל, כל אחת עם היכולות והממשק הנבדלים שלה, אבל חוויית משתמש רציפה במעבר בין המכשירים השונים.

טים קוק באירוע טים קוק באירוע טים קוק באירוע

הנעליים של ג'ובס נוחות מבעבר

מאז מותו של סטיב ג'ובס לפני שלוש שנים אפל ניסתה למצוא את עצמה ולהגדיר עצמה מחדש, להבין איזו חברה היא רוצה להיות אחרי לכתו. הדבר ניכר באירועי ההשקה השונים שערכה החברה בשנים האחרונות, במקום הכריזמטיות הנינוחה של ג'ובס, הפגינו קוק ובכירי החברה האחרים נוקשות מסוימת, חוסר נוחות, כמו ילד בר מצווה שלובש את החליפה של אבא.

האירוע ביום שני היה שונה. קוק ופדריגי נראו במיטבם, נינוחים ובטוחים בעצמם, אולי לראשונה בשנים האחרונות. In their elemet, כמו שנהוג לומר באנגלית. בלט במיוחד פדריגי, שהופעתו הכריזמטית זכתה לשבחים על הבמה מקוק עצמו, שכינה אותו "סופרמן" ואף הושווה על ידי פרשנות שונים לסטיב ג'ובס בכל הקשור להתלהבותו ויכולתו לשלהב את הנוכחים באולם ואת הצופים בבית.

קרייג פרדיגי מציג את iOS 8 קרייג פרדיגי מציג את iOS 8 קרייג פרדיגי מציג את iOS 8

סיקור האירוע המלא מרכז התראות חכם, מקלדת משופרת: הכירו את iOS 8 החברה חשפה באירוע המפתחים השנתי שלה גרסה עתירת שיפורים למערכת ההפעלה של האייפון והאייפד - ואת OS X יוסמיטי, מערכת ההפעלה החדשה של המק. מנכ"ל אפל: "אנשים קנו אנדרואיד בטעות, ואז חיפשו חוויה טובה יותר" עומר כביר, 15 תגובותלכתבה המלאה
וכנראה שיש לפדריגי ולקוק סיבה טובה להיות משוחררים ובטוחים בעצמם, כי עושה רושם שבאירוע זה הם יודעים, אולי לראשונה מאז מותו של ג'ובס, מה החזון שהם רוצים לעצב לפיו את אפל בשנים הקרובות. עולם המחשוב נמצא בשנים האחרונות בתקופה של עיצוב מחדש, במידה רבה בגלל אפל עצמה שהאייפון והאייפד שלה הזניקו לחיים את מהפכת המובייל שמשנה את סדרי העולם הישן. כל חברות הטכנולוגיה נאלצות להתמודד עם מהפכה זו ולגבש את החזון שיוביל אותן בעולם החדש, ואפל אינה יוצאת דופן. חזון בולט אחד הוא זה של מיקרוסופט, שהתפיסה שבמרכזו הינה מערכת הפעלה אחת, ווינדוס 8, ומכשיר אחד, מחשב היברידי, שיודעים להתאים את עצמם לפעילות המשתנה של המשתמש. אפל, מנגד, עמדה מאחורי התפיסה של מכשירים נפרדים ומערכות הפעלה נבדלות, אבל לא ממש הבהירה איך היא משתלבת בעידן שבו המשתמשים עוברים תדיר בין מכשיר למכשיר.

כמה מהחידושים שהציגה החברה ביום שני מבהירים כעת מה יעמוד בדיוק במרכז החזון של אפל. אחד המרכזיים שבהם הוא iCloud Drive - אחרי שנים של אסטרטגיית ענן מבולבלת, אפל מיישרת קו בכל הקשור לשירותי ענן ומספקת אפליקציה שמאפשרת לסנכרן כל קובץ באמצעות צירופו לתיקייה ייעודית, כפי שגוגל דרייב ודרופבוקס מציעים זה שנים רבות. בנוסף לכך, קבצים שיווצרו ביישומים תומכים יישמרו גם הם ישירות לענן של אפל.

ה-iCloud Drive הוא הבסיס לתכונה נוספת, Handoff. התחלתם לכתוב מייל באייפד ורוצים לעבור למק? עם המעבר למחשב הוא יזהה את הפעולה שביצעתם ויאפשר לכם להמשיך לכתוב את המייל מאותה נקודה. היכולת תפעל בצורה דומה בין כל המכשירים של אפל, ואם פעולות אחרות כמו גלישה ברשת או עבודה על קובץ טקסט או מצגות (אם כי בשלב זה לא ברור האם אפל תאפשר גם למפתחים חיצוניים להשתמש ביכולת זו).

חידוש משמעותי נוסף הינו האפשרות לקבל או ליזום שיחות טלפון ולנהל תכתובת SMS מהמק והאייפד עצמם, בתנאי שהאייפון נמצא על אותה רשת Wi-Fi. מעכשיו, לא משנה באיזה מכשיר אתם משתמשים באותו רגע, לא יהיה צורך לעבור למכשיר אחר על מנת לענות לשיחה או להשיב ל-SMS – החיבור עם האייפון יאפשר לנהל אותם בלי צורך לגשת לסמארטפון.

שתי מערכות הפעלה, חוויה אחידה אחת

חידושים אלו, לצד עדכון העיצוב של OS X והתאמתו לעיצוב שהציגה אפל ב-iOS 7 וכן מהלכים שביצעה החברה בשנים קודמות, כמו הוספת יכולות ויישומים שהוצגו לראשונה לאייפון ולאייפד למחשבי המק שלה, מבהירים את החזון שיתווה את דרכה של החברה בעתיד לבוא: בניגוד למיקרוסופט, אפל לא רוצה מערכת אחת הפעלה שמתאימה לכל מידה. היא עדיין סבורה שהמחשב, האייפד והאייפון הם מכשירים נפרדים שמשמשים למטרות שונות וזקוקים למערכות הפעלה נפרדות בעלות ממשק ויכולות שונות. אבל עם זאת, היא שואפת ליצור חוויית משתמש אחידה ככל האפשר. המכשירים אולי נפרדים, אבל המעבר ביניהם צריך להיות חלק והמשתמש צריך להיות מסוגל לבצע את אותן פעולות בכולם.

מכשירים נפרדים, מערכות הפעלה נבדלות, משתמש אחד. המשתמש לא רוצה מערכת הפעלה אחת ומכשיר אחד שעושים הכול, אלא מכשירים ייעודים וממוקצעים, אך עדיין להיות מסוגל לעבור ביניהם בלי כאב ראש. זה החזון שאפל הבליטה באירוע ושהיא מקדמת במרץ. האם הוא עדיף על החזון של מיקרוסופט? אם לשפוט לפי הביטחון העצמי שהפגינו קוק ופדריגי, התשובה באפל היא כן מהדהד. האם זה גם מה שהמשתמשים רוצים? נחכה ונראה.

וכמה מילים לסיום על אפל והמפתחים: החזון עליו דיברתי עד עתה נוגע בעיקר לצד המשתמש, אבל גם למפתחים שעובדים עם אפל היו כמה בשורות משמעותיות באירוע. אלו כוללות שפת פיתוח חדש ומשופרת בשם Swift, ערכות פיתוח חדשות ליישומי בריאות, בית חכם, משחקים, וענן, מתן כלי פיתוח חדשים ב-OS X וב-iOS שמספקים יכולות נרחבות יותר (כמו שילוב ווידג'טים במרכז ההתראות) והמרה פשוטה יותר של יישומים בין iOS ל-OS X. קשה לשפוט עדיין מה תהיה ההשפעה של חידושים אלו ונוספים על חוויית המשתמש, אבל אם אפשר ללמוד משהו מההתלהבות הרבה שהפגינו המפתחים בקהל, ייתכן שהחידושים למשתמשים שהציגה אפל עצמה יתגלו כבשורה הפחות החשובה של WWDC.

תגיות