אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"קק"ל אינה עושה מעשה אצילי בחלוקת רווחי הקרקע חזרה לציבור. חובתה לעשות כן"

"קק"ל אינה עושה מעשה אצילי בחלוקת רווחי הקרקע חזרה לציבור. חובתה לעשות כן"

כך המשנה ליועמ"ש אבי ליכט בחוות דעת שפרסם נוכח החלטת דירקטוריון החברה לממן פרויקטים לאומיים בהיקף של 2.5 מיליארד שקל. "הצטברות מיליארדי השקלים בידיה מבלי שהם משמשים לקידום מטרותיה הציבוריות מעוררת קושי"

10.06.2014, 12:09 | משה גורלי
"קק"ל אינה עושה מעשה אצילי בחלוקת רווחי הקרקע חזרה לציבור. חובתה לעשות כן", כתב המשנה ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד אבי ליכט והוסיף: "הצטברות מיליארדי השקלים בידיה מבלי שהם משמשים לקידום מטרותיה הציבוריות מעוררת קושי. עתה מבקשת קק"ל לייעד חלק מכספיה לציבור אותו היא נועדה לשרת, וזאת בשיתוף עם הממשלה. על מהלך זה יש לברך. השאלה העומדת בפנינו היא כיצד ליצור את המנגנון הראוי להעברת הכספים".

קראו עוד בכלכליסט

חוות הדעת של ליכט נכתבה לנוכח החלטת דירקטוריון קק"ל מיום 8.5.2014 לממן פרוייקטים לאומיים בהיקף של 2.5 מיליארד שקל. ליכט מבקש להצביע ולקבוע את ההליך הפנים ממשלתי הראוי. זאת, אל מול העובדה ששר הבינוי והשיכון אורי אריאל נטל על עצמו את תפקיד "המתווך" הממשלתי בהעברת הכספים האלה למשרדי הממשלה המעוניינים במימון. "שני חששות עיקריים קיימים בהעברת כספים מעין זו" כותב ליכט, "הראשון נוגע לטוהר המידות. השני נוגע להתערבות בקביעת סדר העדיפויות הממשלתי".

אבי ליכט, צילום: אוראל כהן אבי ליכט | צילום: אוראל כהן אבי ליכט, צילום: אוראל כהן

לעניין טוהר המידות מבקשת חוות הדעת להבטיח שהסכום שהקציבה קק"ל "לא ניתן בתמורה להתחייבות או הבטחה כלשהיא כלפיה" שעלולה להיות בניגוד לדין. וכמובן, יש למנוע שבחירת הפרויקטים הלאומיים שיזכו למימון לא תתנהל "באופן פרטני מול שרים". ליכט מציין שהשר אריאל הודיע לו כי ההסכמות עם קק"ל אינן כוללות התחייבויות שלו כלפיה.

ליכט כותב שאין בכוונתו להכתיב לממשלה נוהל עבודה קשיח אלא עקרונות כלליים, שבעה במספר: קריטריונים לקביעת הפרוייקטים ולחלוקת התקציב; שקיפות ההליך; איסור על הענקת תמורה או הבטחה לקק"ל ולנושאי המשרה בה; התחשבות בתקציב המדינה וסדרי העדיפויות שקבעה הממשלה בתקציב; תפקיד מרכזי למשרד האוצר בהליך; שיתוף קק"ל בהחלטה על הפרוייקטים; ליווי היועץ המשפטי לממשלה כפי שנעשה לגבי כל החלטת ממשלה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
מאז שקק"ל הפסיקה לקנות אדמה, היא הפכה ללא רלוונטית
תקציב קק"ל לשנת 2014 הוא 987 מיליון ש"ח מאז 1961 קק"ל לא גואלת אדמות ארץ ישראל. תחשבו כמה אדמה "של פלסטינים" היינו יכולים לגאול בעזרת כמה המילארדים האלו בחמישים שנה האחרונות! ואם כבר היא לא קונה אדמות, אז כמה כספי מיסים היו נחסכים אילו קק"ל ורשות הטבע והגנים היו מתאחדים?
אחד  |  10.06.14
2.
כמו שמפעל הפיס מתגאה במימון מבני ציבור
שני הגופים המושחתים האלו שכחו מה ייעודם ומהיכן מגיעים הכספים שיש להם. בשניהם המינויים מפלגתיים ומהווים פרס לא פרופורציונאלי לעסקנים צייתניים שצריך לתגמל אותם. את שניהם צריך לשים במקום בולט בתהליך ניקוי האורוות שאולי התחיל והלוואי שיימשך.
10.06.14
1.
הכל למימון השכר והפנסיות התקציביות של עובדי המדינה. מה זה שונה ממה שקורה ברוסיה?
שם לוקחים חברות ומעבירים בעלות ציק-צק בחסות משטרה ושופטים משוחדים אז כאן קקל קונה את השלטון על מנת שהשחיתות תמשיך להתנהל באין מפריע ללא בקורת אני מתבייש שפעם הייתי תורם לקקל הרי שקל אחד אני כעובד במגזר הפרטי לא אקבל. לא יחלקו עם זה ארוחות בבתי ספר או ישפרו את מערכת הבריאות רק יחלקו את זה בין פנסיונרים מגיל 42 או 52 או 57
חזי  |  10.06.14